Wat zijn de verschillen tussen de BMW series?

Wat zijn de verschillen tussen de BMW series?

BMW produceert 8 verschillende series met verschillende modellen in elk van hen. Momenteel variëren de series van BMW 1 serie tot 8 serie. De specifieke nummers betekenen verschillende dingen. De even nummers zijn 2-deurs auto’s en de oneven zijn 4-deurs sedans.

Hoe hoger het nummer van de serie, hoe duurder de auto. De BMW 1 Reeks is de goedkoopste en de 8 Reeks is de meest luxueuze en duurste.

Alle oneven BMW Reeksen (1, 3, 5 en 7) zijn een combinatie van 4-deurs modellen en luxe sedans, waarvan sommige ook beschikbaar zijn in cabriolet versies. De BMW’s van de 3-, 5- en 7-serie zijn ontworpen als luxe bedrijfswagens. De even nummers van de BMW series (2, 4, en 6) zijn sportiever ontworpen 2-deurs coupes.

Oneven BMW Reeks details

Over het algemeen zijn de oneven BMW series grand tourers, subcompacte en compacte executive auto’s. De meeste van hen begonnen als 2-deurs modellen met benzinemotoren en later geëvolueerd tot gran coupes met diesel en benzine opties beschikbaar.

De BMW 1 Reeks

Oorspronkelijk werd de BMW 1 Reeks gecreëerd als een 3-deurs hatchback die zeer comfortabel en efficiënt was om in het stadsverkeer te rijden. Dat was het BMW E81 model. Later kwamen er andere modellen zoals de E87 5-deurs hatchback en de BMW E88 cabrio 1 Serie. Wat alle BMW 1 Reeks auto’s verenigt is het feit dat ze zeer compact zijn.

Alle 1 Serie auto’s hebben achterwielaandrijving, terwijl de meeste auto’s in het segment van de kleine hatchbacks voorwielaandrijving gebruiken. Ook deze zijn zowel met benzine- als met dieselmotor verkrijgbaar.

  Zijn BMW's goede auto's?

De BMW 3 Reeks

De BMW 3 Serie is de meest compacte executive sedan auto van BMW. Het modellengamma van de BMW 3 Serie is vrij groot en omvat een 2-deurs cabriolet en coupé, 4-deurs sedan, en zelfs 5-deurs liftback. De 3 Serie is BMW’s best verkochte model en is goed voor meer dan 30% van de verkopen.

Er zijn tot nu toe zeven generaties van de 3 Serie geweest, die teruggaan tot 1975 met de E21. Deze geweldige luxueuze sedans zijn niet voor niets BMW’s bestseller geworden. Ze zijn even goed als de duurdere 5 en 7 Reeks, met als grote verschil dat ze kleiner zijn en betaalbaarder.

De BMW 5 Reeks

De BMW 5 Reeks is de opvolger van de BMW New Class berline die in 1962 werd geproduceerd. De 5 Reeks zag het levenslicht in 1972 en blijft tot op vandaag, een van de beste executive voertuigen geproduceerd door BMW. De motoropties zijn zowel diesel als benzine. De 5 Serie motoren zijn viercilinder, zescilinder, V8, en V10, die ofwel met turbo of met natuurlijke aanzuiging worden aangedreven.

De BMW 5 Serie is de op één na best verkochte BMW serie na de BMW 3 Serie. Hij houdt het midden tussen de grotere 7 Reeks en de kleinere 3 Reeks van luxueuze berlines.

De BMW 7 Reeks

De BMW 7 Reeks is de grootste BMW luxe executive sedan die het merk produceert. Natuurlijk is het ook de meest luxueuze en duurste. De full-size luxe sedan is BMW’s vlaggenschip en de carrosseriestijl is beperkt tot een sedan. Alle innovaties die BMW introduceert, verschijnen eerst in de BMW 7 Reeks en worden later doorgesijpeld naar andere reeksen en modellen.
Oorspronkelijk werden de BMW 7 Reeks aangedreven door benzine inline-4, V8, en V12 motoren.

  Is BMW betrouwbaar na 100k?

Sinds 1995 zijn ook dieselmotoren leverbaar. Zowel de 3 Serie als de 5 Serie hebben een sportieve M3 en M5, maar de BMW 7 Serie heeft geen sportieve versie.

Zelfs BMW Serie bijzonderheden

Dit brengt ons bij de sportieve 2-deurs even genummerde series.

De BMW 2 Reeks

BMW 2 Serie bedient een segment van subcompacte executive auto’s of het zogenaamde C-segment. Het zijn achterwielaangedreven wagens, verkrijgbaar in coupé- en cabriocarrosserie. De 2-deurs wagens zijn snel, compact en zeer wendbaar, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor een enkele bestuurder of een koppel.

De BMW 4 Reeks

De BMW 4 Reeks is een reeks van modellen vervaardigd als compacte directiewagens. Ze zijn gebaseerd op de 2-deurs modellen van de BMW 3 Reeks. De Serie is leverbaar als 2-deurs coupé, cabriolet en als 4-deurs fastback coupé, ook wel bekend als de Gran Coupe.

De eerste 4 Serie werd geproduceerd in 2013. Ze zijn leverbaar in 4 en 6 cilinders voor dieselmotoren en in 4, 6 en 3 cilinders voor benzinemotoren.

De BMW 6 Serie

De 6 Serie is ontstaan als grand tourer auto’s en is als zodanig gebleven sinds 1976. Ontworpen voor hoge snelheden en lange ritten over de weg, is dit een uitstekende keuze voor een reizende zakenman.
Natuurlijk is de BMW 6 Serie, als even serie, een voorvader van een 2-deurs auto. Hij is echter in de loop der jaren gegroeid. Hij begon als tweedeurs coupé, maar later in de jaren 2000 kwamen er ook cabriolets beschikbaar. Tegenwoordig zijn er zelfs vierdeurs coupé carrosserieën, die begonnen in 2012.

  BMW 328i vs 428i: Wat is beter?

De BMW 8 Reeks

De 8 Serie begon in het midden van de jaren tachtig met een tweedeurs coupé en is dat ook gebleven. De serie is een reeks modellen van grand tourer coupes en cabriolets. Het is een achterwielaangedreven auto die ook verkrijgbaar is in xDrive (vierwielaandrijving). Het begon eerst als een prestatie-upgrade van de 6-serie met een hogere prijs.

BMW reeksen vergelijken

Welke zijn de goedkoopste BMW series in aanschaf en onderhoud?

De goedkoopste BMW modellen zijn de kleinste, namelijk de 1 Serie en de 2 Serie. Het zijn de minst dure modellen om te rijden en te bezitten. De 1 Reeks is een hatchback, geschikt voor stadsgebruik, terwijl de 2 Reeks het C-segment bedient en vrij comfortabel rijdt, terwijl hij toch het rijplezier van een sportwagen biedt.

Is een BMW 3 Reeks of 5 Reeks beter?

De BMW 3 Reeks is iets kleiner en een stuk minder duur dan de 5 Reeks. Als we alleen naar de auto kijken en de prijs buiten beschouwing laten, is de 5 Serie groter en biedt meer kwaliteit. De 3 Serie is BMW’s best verkochte serie om een paar redenen. Het brengt bijna alles wat de Series 5 doet, tegen een gereduceerde prijs.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts