Wat is het verschil tussen BMW 750i en 750Li?

Het grootste verschil tussen de BMW 750i en de 750Li is de grotere lengte van de 750Li. De “L” in de naam staat voor lange wielbasis en de 750Li is 6 inches langer dan de 750i. Het is een comfortabelere en duurdere versie van de 750i.

Veel van BMW’s klanten kopen een BMW als een statussymbool. Afgezien van de 6 centimeter lengte, zullen sommige mensen de 750Li kopen in plaats van de goedkopere versie alleen voor de status, omdat deze meer ruimte en comfort biedt tegen een hogere prijs.

BMW 750i vs 750Li: Afmetingen

De belangrijkste verschillen tussen de BMW 750li en 750 bestaan uit prijs en afmetingen. Natuurlijk, het hebben van een langere en bredere auto brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. De BMW 750Li heeft ook grotere deuren, wat het makkelijker maakt om extra bagage in te pakken.

BMW 750i Afmetingen

Lengte: 5.098 mm
Breedte: 1.902 mm
Hoogte: 1.467 mm
Wielbasis: 3.070 mm
Eigengewicht: 1.755 kg

BMW 750Li Afmetingen

Lengte: 5.268 mm
Breedte: 1.902 mm
Hoogte: 1.478 mm
Wielbasis: 3.210 mm
Rijklaar gewicht: 2.255 kg

Zoals u duidelijk kunt zien aan de afmetingen van beide auto’s, is de BMW 750Li duidelijk groter dan de 750i, maar hij is ook veel zwaarder. Dat maakt hem stabieler op de weg en veiliger om in te zitten, mocht er een ongeluk gebeuren. Aan de andere kant zorgt het gewicht van de BMW 750Li ervoor dat hij trager optrekt, in vergelijking met de lichtere BMW 750i.

Is er een verschil in motor?

Beide wagens zijn uitgerust met dezelfde motor – een 4,4 L N63 V8 twin-turbo die 523 pk onder de motorkap heeft, evenals een koppel van 553 lb-feet. Zowel de BMW 750i als de 750Li zijn uitgerust met een automatische 8-versnellingsbak. Er is dus geen enkel verschil.
De V8 twin-turbo 4.4 L motor zorgt ervoor dat de BMW 750i in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100 km per uur komt en de iets grotere BMW 750Li in 4,3 seconden. Het verschil is niet enorm, maar voor sommigen kan het een deal-breaker zijn.

  Beste BMW motorolie

Rijden en weggedrag

Als u beide auto’s op de weg test, krijgt u de indruk dat de BMW 750i lichter is en veel gemakkelijker op de weg te besturen. Hij heeft een veel kleinere draaicirkel in vergelijking met zijn grotere tegenhanger, de BMW 750Li. Dit verschil is niet eenvoudig in woorden uit te drukken en moet door de bestuurder tijdens een proefrit worden getest.
Het spreekt voor zich dat de BMW 750i, doordat hij compacter is, veel gemakkelijker te parkeren is. Wie had ooit gedacht dat iemand de BMW 750i compact zou noemen, maar vergeleken met de 750Li is hij dat wel.
Als we beide auto’s op de weg beschrijven, ervaren ze op identieke wijze kuilen en putdeksels met een beetje een plof. Alle 7-Series auto’s hebben de neiging om veel onvolkomenheden in het wegdek op te pikken.
Houd er rekening mee dat, als uw auto is uitgerust met kleinere wielen, de hobbels op de weg minder intens zullen aanvoelen. Beide voertuigen zijn zeer gevoelig voor lage snelheden. Wanneer de snelheid echter toeneemt, worden de zaken veel beter.

Zijn ze even betrouwbaar?

Wat betrouwbaarheid betreft, scoorde de BMW 750i 81 van de 100 punten op de J.D. Power 100-punts betrouwbaarheidsscore. De BMW 750Li had vergelijkbare resultaten. Er zijn geen verschillen in aandrijflijncomponenten in deze auto’s, dus de betrouwbaarheidsscores zijn gelijk.

  Wat krijgt meer meisjes - BMW of Mercedes?

Vergelijking interieur en uitrusting BMW 750i en BMW 750Li

Beide wagens hebben een zeer ruim interieur en zijn uitgerust met dezelfde voorzieningen. De 750i is zeer royaal wat betreft de ruimte op de achterbank en een optioneel entertainmentsysteem achterin met 9,2″ schermen. Een geweldige functie is het 2,2-inch scherm op de sleutel van de auto, waarop u informatie over uw auto kunt zien.

Als u op zoek bent naar nog meer ruimte, dan biedt de 750Li u die tegen een forse prijs. Beide voertuigen zijn identiek vanbinnen. Beide zijn voorzien van een geheugenfunctie voor de verstelbare stoel en het stuurwiel, voor het geval meer dan één persoon de auto bestuurt.

Het pluche interieur is bekleed met leder en maakt gebruik van luxueus ogende houtfineer en metalen elementen om de boel op te fleuren. In vergelijking met de BMW 5 Reeks zien de wagens van de 7 Reeks er stijlvoller uit, ondanks het feit dat er geen groot verschil is in uitrusting en interieur.

Er is een intelligente persoonlijke assistent die stembediening van uw auto naar een hoger niveau tilt. U kunt uw auto een naam geven en hij zal antwoorden met “Hey (Voertuignaam hier).” Hij kan commando’s opvolgen als “Breng me naar huis”, “Ik heb het warm” en “Ik heb het koud”. Hij zal meteen luisteren en adequaat reageren.

  Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

Wat is de gemiddelde prijs van een BMW 750i of een BMW 750Li?

De gemiddelde prijs van een BMW 750i begint bij de standaardoptie van 103.000 dollar. De BMW 750Li begint bij ongeveer 110.000 dollar gloednieuw en kan tweedehands worden gevonden voor prijzen van 50.000 dollar. De BMW 750i kan ook worden gevonden voor prijzen onder de $ 50.000 als een pre-owned voertuig.

Dingen om te weten over de BMW 7 Reeks

Wat is de BMW vlaggenschip auto?

De BMW 7 Reeks is de vlaggenschipserie van BMW. Dat betekent dat alle innovatieve technologieën, functies en comfortsystemen eerst met deze wagens op de markt komen en later worden doorgegeven aan andere BMW reeksen in de BMW keten: 6 Reeks, 5 Reeks, 4 Reeks enzovoort.

Hoe duur is het onderhoud van een BMW 7 Reeks?

Het onderhoud van een auto weerspiegelt de mate van verantwoordelijkheid die de eigenaar in de loop der jaren heeft gehad. Als een BMW correct en volgens schema is onderhouden, zouden de gemiddelde reparatiekosten voor een nieuwe BMW 7 Reeks buiten garantie ongeveer $ 2.700 per jaar moeten bedragen op basis van cumulatieve gegevens. Elk volgend jaar stijgen de onderhoudskosten en in het vijfde jaar van eigendom worden ze geschat op $3.500.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts