Wat is het verschil tussen Volkswagen ID.4 en ID.5?

Wat is het verschil tussen Volkswagen ID.4 en ID.5?

Het Volkswagen ID.-gamma is de nieuwste aanwinst van de VW-familie. Het ID. merk vertegenwoordigt de toekomst van het VW merk dat zich richt op elektrische auto’s. De eerste ID. auto die onthuld werd was de ID.3, een elektrische tegenhanger van de VW Golf en de goedkoopste ID. auto tot nu toe.

De VW ID.4 is de volgende in de rij, want hij is groter, krachtiger en een all-round upgrade van de ID.3. De ID.5 is een meer stijlvolle en sportievere versie van de ID.4, maar onderhuids zijn deze twee hetzelfde. In dit artikel bespreken we alle verschillen tussen de ID.4 en de ID.5, dus blijf zeker even hangen om meer te weten te komen.

De ID.4 en de ID.5 zijn verschillend wat betreft prijs, afmetingen, motoren en stijl. Deze verschillen zijn groot genoeg om van deze twee zelfstandige modellen te maken. Dit soort modelscheidingen zijn gebruikelijk in de moderne auto-industrie, omdat merken de neiging hebben om zowel stijlvolle, minder praktische auto’s aan te bieden, als hun meer praktische tegenhangers.

Auto’s zoals de Audi Q5 en de Audi Q5 Sportback, de Porsche Cayenne en de Porsche Cayenne coupé zijn perfecte voorbeelden van deze marktfilosofie. Al met al zijn de ID.4 en de ID.5 allebei geweldige auto’s, maar de meeste mensen zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan de ID.5.

Wat is het verschil tussen Volkswagen ID.4 en ID.5?

  • Prijs
  • Afmetingen
  • Motoren en batterij
  • Ontwerp

Het prijsverschil tussen de VW ID.4 en de VW ID.5

De Volkswagen ID.4 is de tweede ID. auto die ooit is uitgebracht, wat betekent dat hij een beetje groter en duurder is dan de VW ID.3. De ID.4 begint bij $ 41.230, maar als je profiteert van alle mogelijke federale belastingvoordelen, kan de ID.4s startprijs $ 33.260 zijn, wat een zeer verleidelijke startprijs is, gezien wat je krijgt voor het geld.

  Is de Volkswagen E-Golf een goede auto?

De VW ID.5 prijs is nog niet officieel vrijgegeven, maar volgens een paar geloofwaardige online bronnen, de ID.5 zou moeten beginnen bij ongeveer $ 45.000, terwijl de top-of-the-line ID.5 GTX model zou zelfs kunnen oplopen tot $ 60.000 vanaf het get-go. Federale belastingvoordelen kunnen helpen om de prijs van het instapmodel van de ID.5 te drukken, maar zullen altijd $3.000-$5.000 duurder zijn dan de ID.4.

Het verschil in afmetingen tussen de VW ID.4 en de VW ID.5

De VW ID.4 en de VW ID.5 delen hetzelfde MEB platform, wat betekent dat ze vergelijkbaar zijn als het gaat om de buitenafmetingen. Beiden hebben ze dezelfde wielbasis van 110 inch, en beiden hebben ze dezelfde breedte van 73 inch. Echter, de ID.5 lijkt een centimeter of twee langer en ongeveer twee centimeter lager te zijn.

Dit betekent dat de ID.4 een meer traditionele verhoogde crossover/SUV-vorm heeft, terwijl de ID.5 een meer coupé-achtige benadering heeft. Dit betekent dan weer dat de ID.4 iets praktischer is, makkelijker om uit te kijken, en ook meer laadruimte heeft.

Motor- en batterijverschillen tussen de VW ID.4 en de VW ID.5

Een van de grootste verschillen tussen de ID.4 en de ID.5 is het feit dat de ID.4 beschikbaar is in twee verschillende batterij varianten terwijl de ID.5 slechts beschikbaar is met een enkele batterij variant. Dat gezegd hebbende, de ID.4 is verkrijgbaar met een 52kWh of een 77kWh batterij, terwijl de ID.5 uitsluitend verkrijgbaar is met een 77kWh batterij.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Polo

Dit betekent dat het vermogen van de ID.4 varieert van 150 pk, 170 pk, 204 pk en maximaal 299 pk. Het vermogen van de ID.5 daarentegen varieert van 174 pk, 204 pk en maximaal 299 pk. Het is nog niet duidelijk of de ID.5 ooit beschikbaar zal zijn met de kleinere batterij.

Ontwerpverschillen tussen de VW ID.4 en de VW ID.5

Het andere meest opvallende verschil tussen de ID.4 en de ID.5 is het exterieurdesign. De VW ID.4 biedt een boxy SUV/crossover-benadering met afgeronde randen die hem helpen aerodynamischer te zijn. De ID.5 is een sportievere auto met een lager aflopende daklijn die de auto een stuk flamboyanter maakt en veel meer aandacht zou moeten trekken.

De ID.5 is ook verkrijgbaar in de GTX-uitvoering, wat vooral een cosmetisch pakket is dat de auto er gemener en doelgerichter uit laat zien. De meeste mensen zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan het uiterlijk van de ID.5, maar degenen die graag onder de radar blijven, zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan de ID.4.

FAQ Sectie

Moet ik de VW ID.4 of de VW ID.5 kopen?

De VW ID.4 is betaalbaarder en onderhuids gelijk. Dit betekent dat u kunt kiezen voor een ID.4 in een hogere prijsklasse of een ID.5 voor een vergelijkbare prijs. Het is aan uw persoonlijke voorkeur wat u het meest waardeert, maar als u krap bij kas zit, is de ID.4 de redelijkere keuze.

Aan de andere kant, als u alleen geïnteresseerd bent in hoog uitgeruste varianten, het topmodel van elk, dan is de ID.5 de betere keuze, omdat hij er beter uitziet en waarschijnlijk ook iets beter zal presteren. Als het praktische aspect uw prioriteit is, dan wint de ID.4 het pleit.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen E-Golf

Wanneer komt de VW ID.5 in de VS te koop?

Al in mei 2022 is VW officieel begonnen met de productie van de VW ID.4, maar alleen voor de Europese en Aziatische markten. Het is nog niet duidelijk of VW de ID.5 ooit in de VS gaat aanbieden, maar vooralsnog zijn er geen veelbelovende plannen dat ze dat in de nabije toekomst zullen doen.

Volgens enkele geloofwaardige fora en autosites is de Amerikaanse markt echter wel geïnteresseerd in de ID.5, dus het is nog even afwachten of dit er ooit van gaat komen.

Maakt Volkswagen goede elektrische auto’s?

VW is een van de grootste en meest succesvolle merken in de geschiedenis van de auto-industrie, wat betekent dat ze de neiging hebben om dingen goed te doen. VW slaagde erin om in 2019 een behoorlijke hoeveelheid elektrische auto’s te verkopen, maar de realiteit is dat VW toen niet eens zo veel EV’s aanbood.

Spoel een jaar later vooruit en VW slaagde erin om zijn EV-verkoop in 2020 te verdrievoudigen. Als zodanig lijkt de ID. lijn vanaf nu succesvol te zijn, maar we zullen moeten afwachten hoe goed de komende VW EV’s zullen zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts