Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Polo

Volkswagen Polo Problemen

De Volkswagen Polo is een sub-compacte VW hatchback gemaakt voor stedelijk gebruik, omdat het klein is, biedt een goed zicht, en is echt makkelijk te rijden. De VW Polo is een meer betaalbare versie van de Audi A1 en is een vrij populaire auto in Europa.

De VW Polo deelt veel van zijn onderdelen met zijn grotere broer, de VW Golf. Dit betekent dat de betrouwbaarheid tussen de Golf en de Polo zijn echt vergelijkbaar. Al met al, de VW Polo is een vrij betrouwbare auto als je hem goed onderhouden. Het goede nieuws is dat een auto als de Polo niet duur is om te onderhouden over het hele gamma.

De meest voorkomende VW Polo problemen worden in verband gebracht met de elektronica, de ophanging, de remmen, de motor spoelen, en de klokveer. De meeste van deze zijn te wijten aan gebrekkig onderhoud, maar anderen, zoals de elektrische problemen en de klokveer problemen zijn een veel voorkomende gebeurtenis met VW Polo modellen.

De Polo zou in staat moeten zijn om een lange tijd mee te gaan als er goed voor wordt gezorgd. Het feit van de zaak is dat niet te veel mensen de juiste zorg van goedkope auto’s, die op zijn beurt maakt ze meer vatbaar voor het ervaren van problemen dan normaal.

VW Polo – Elektrische problemen

VW is niet een merk dat bekend staat om zijn vele problemen met de elektrische systemen, maar de Polo lijkt hier last van te hebben. Meer specifiek, buitenverlichting is bekend om de lenzen te beschadigen als gevolg van constante warmte die wordt gegenereerd door dagrijverlichting. De elektrische ramen zijn ook een pijnlijk punt van veel VW Polo modellen.

De Polo is ook bekend om problemen te ervaren met de voorruitsproeiers die de neiging hebben om te spotten functioneren zonder een duidelijke reden. Deze kunnen vrij duur zijn om te vervangen, dus zorg ervoor om altijd een oogje in het zeil te houden voor eventuele ongelukken.

  Is Volkswagen Atlas een goede auto?

VW Polo – Problemen met de ophanging

Een paar generaties van de VW Polo zijn ook gevoelig voor het ervaren van voorwielophanging problemen. De voorste onderarm bussen hebben de neiging om scheuren te ontwikkelen na langdurig gebruik, wat kan leiden tot een volledige mislukking. Er zijn geen andere manieren om dit op te lossen dan deze te vervangen wanneer het probleem zich voordoet.

Zoals gezegd, dit is een veel voorkomend probleem voor veel Polo modellen, wat betekent dat het vrij waarschijnlijk is dat u deze ook zult ervaren. U moet zorgen voor hen vroeger dan later, omdat een volledige mislukking allerlei extra component schade kan veroorzaken.

VW Polo – Problemen met de remmen

De VW Polo is niet echt een zware auto per se, maar de remschijven zijn bekend om te lijden op vele VW Polo generaties. Zorg ervoor dat u de schijven inspecteren op tekenen van kromtrekken of schokken tijdens het remmen. Het probleem hier is dat de schijven niet precies genoeg zijn gemaakt, zodat ze vatbaar zijn voor voortijdige slijtage.

Er zijn tal van symptomen van versleten remschijven, zoals een niet reagerend rempedaal, knarsende geluiden tijdens het remmen, een langere remweg en wiebelen van het stuur. Deze hebben de neiging om geleidelijk erger te worden, wat betekent dat u ze moet vervangen wanneer u deze problemen opmerkt.

VW Polo – Probleem met de bobines

Bobine problemen zijn ook een veel voorkomend verschijnsel op vele VW-modellen met inbegrip van de Polo. Het probleem hier is dat uw auto begint te stationair draaien ruw, begint misfiring, verliest vermogen, of zelfs volledig afslaat en is niet in staat om te starten. Het slechte nieuws is dat het vaak moeilijk is om de exacte spoel die problemen veroorzaakt aan te wijzen, wat betekent dat veel mensen ze gewoon allemaal in een keer vervangen.

  Gebruikt Porsche VW-motoren?

Het goede nieuws is dat deze problemen zijn gemeenschappelijk voor VW-modellen, wat betekent dat een gemiddelde VW monteur moet in staat zijn om ze te vervangen in een mum van tijd.

VW Polo – Klokveer problemen

De bobines zijn niet de enige gemeenschappelijke VW probleem, omdat het stuurwiel klokveer probleem is gemeenschappelijk over vele VW-modellen ook. De klok veer is belast met de controle van bijna alle stuurwiel-gerelateerde systemen, zoals het stuurwiel controles, de airbag, de adaptieve cruise control, en nog veel meer systemen die meestal afhankelijk zijn van hoe grondig de auto is optieed.

Al bij al maakten deze problemen reeds deel uit van enkele landelijke terugroepacties, maar zelfs daarna verklaart de NHTSA dat er meer dan 1,2 miljoen verschillende VW-modellen zijn die na de terugroepactie nog steeds met deze problemen te kampen hebben. Dit wijst erop dat VW niet noodzakelijk volledig op de hoogte is van wat er nodig is om dit probleem voorgoed op te lossen.

FAQ Sectie

Is de VW Polo beter dan de VW Golf?

Iedereen weet dat auto’s in de afgelopen decennia steeds groter zijn geworden. Dit betekent dat een VW Golf van 20-30 jaar geleden eigenlijk kleiner is dan een hedendaagse VW Polo. Niet alleen dat een nieuwere VW Polo groter is, maar hij beheert de ruimte ook beter, waardoor de omvang en bruikbare ruimte in de auto twee keer zo groot wordt.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Touareg

Dit roept de vraag op of een moderne goed uitgeruste VW Polo beter is dan een VW Golf omdat het goedkoper is, maar beschikbaar met bijna dezelfde functies. De waarheid is dat de VW Golf is, en waarschijnlijk altijd zal zijn een betere auto, maar de Polo is nu dichter bij de Golf dan ooit tevoren.

Hoe lang gaat een VW Polo mee?

Een VW Polo zou een paar honderdduizend mijl moeten meegaan zonder grote problemen, want dat is te verwachten van goed onderhouden VW modellen. De nieuwere Polo modellen zijn zo goed geworden dat het nu vrij competente auto’s zijn, zelfs in het premium segment.

Hoe dan ook, als je een Polo goed genoeg onderhoudt, zal hij je waarschijnlijk een lange tijd van dienst kunnen zijn. Deze auto’s zijn de minst complexe auto’s in het huidige VW gamma, wat zeker veelbelovende resultaten oplevert na een tiental jaren.

Is de VW Polo veilig?

Volkswagen is een van die merken die enkel auto’s met 5 sterren veiligheidsklasse maken, wat betekent dat alle nieuwere VW Polo modellen inderdaad veilig zijn. U moet echter in gedachten houden dat de Polo een subcompacte hatchback is, wat betekent dat hij nooit zo veilig zal zijn als een grotere auto, althans niet als een 5-sterren beoordeelde grotere auto.

Dit betekent dat als familiegebruik uw hoofddoel is, u beter kunt upgraden naar de VW Golf, want die verslaat de Polo in dit geval met een behoorlijke marge.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts