Is de Volkswagen Polo een goede auto?

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is een van de oudste modellen in de VW-catalogus, wat betekent dat VW de Polo voortdurend heeft verbeterd om het model te worden dat het vandaag is. Na 6 generaties van de VW Polo, is het nu net zo goed als de VW Golf, wat betekent dat deze twee modellen nu echt vergelijkbare pakketten bieden.

Dus, is de Volkswagen Polo een goede auto? Er zijn twee antwoorden op deze vraag, een korte, en een lange. Het korte antwoord is dat de Polo een goede auto is omdat hij al bijna een halve eeuw een van de beste kleine hatchback-ervaringen biedt. Het lange antwoord zal in de volgende paragrafen worden uiteengezet.

De motoren van de Polo zijn efficiënt, geavanceerd en krachtig genoeg voor de omvang en het gewicht van de auto. Het design is niets spectaculairs, maar de nieuwste VW Polo is wel degelijk een heel knappe auto in de juiste uitvoering. De Polo rijdt soepel en zonder veel inspanning, omdat de ophanging en het onderstel zijn gericht op comfort en gebruiksgemak.

De Polo is ook een betrouwbare auto, maar er zijn een paar zaken die het vermelden waard zijn. De Polo is te krijgen voor een echt lage prijs, maar het is niet de beste als het gaat om waardevastheid vanaf nieuw. De praktische bruikbaarheid is behoorlijk, maar de binnenruimte is niet vergelijkbaar met die van grotere hatchbacks.

VW Polo – De aandrijflijn

De motor line-up van de VW Polo bestaat uit 3-cilinder en 4-cilinder motoren. De instapmodellen van de Polo worden geleverd met een piepkleine 3-cilinder 1.0L motor die niet meer dan 75pk levert. De 4-cilinder motoren zijn 1.2L, 1.4L, 1.6L, 1.8L, en 2.0L cilinderinhoud motoren met een vermogen tot 210pk voor de range-topping Polo GTI.

  Aiways vs VW - wat is beter?

De Polo wordt ook geleverd met een overvloed aan capabele dieselmotoren, maar de beste dieselmotor van allemaal is de 1.6L TDI met 100pk, omdat die de beste balans tussen efficiëntie en vermogen biedt. De Polo wordt meestal geleverd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak, maar je hebt ook de mogelijkheid om te gaan voor de VW-eigen DSG dual-clutch versnellingsbak.

Een duidelijk voordeel van een auto met een laag gewicht en een kleine cilinderinhoud motor is dat hij superieur efficiënt is. Dat is de reden waarom de VW Polo in staat is om tot 50MPG te rijden, terwijl dieselmodellen nog meer kunnen opbrengen dan dat. De Polo is ook een strikt FWD auto en er zijn geen 4MOTION Polo modellen beschikbaar.

VW Polo – Ontwerp en chassis

Sinds het ontstaan van de VW Polo is het model in de voetsporen getreden van de VW Golf wat betekent dat ze veel onderdelen met elkaar delen. De Polo is een compactere auto wat betekent dat hij eruit ziet zoals een stadsauto hoort te zien. Alleen de topmodellen GTI en R-Line onderscheiden zich een beetje van de massa.

Aan de binnenkant oogt de nieuwe Polo 6 vrij chic dankzij de twee grote breedbeeldschermen en de futuristische bedieningselementen. Sommige mensen hebben liever knoppen dan grote aanraakschermen, maar dat is wat VW heeft besloten te doen met hun nieuwste generaties auto’s. Al met al is de Polo voorzien van een aantal hoogwaardige materialen, maar niemand kan het een premium auto noemen.

Wat betreft het onderstel en de afstelling van de ophanging zijn de lagere Polo-modellen uitsluitend gericht op comfort, wendbaarheid en gebruiksgemak. De top Polo GTI is echter een gecertificeerde pocket rocket, wat betekent dat het een dynamische en leuke auto is om te rijden dankzij zijn fruitige motor en zeer responsieve besturing.

  Passen Mercedes velgen op VW

VW Polo – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De VW Polo is inderdaad een betrouwbare auto als geheel, maar oudere modellen doen het tegenwoordig niet zo goed meer. Dit komt omdat de meeste mensen zijn niet allemaal dat enthousiast over het onderhoud van deze als ze zijn oud en goedkoop toch. De meest voorkomende VW Polo problemen worden geassocieerd met het stuursysteem, de ophanging, de elektronica, de motor en de remmen.

Het goede nieuws is dat de meeste van deze vrij gemakkelijk kunnen worden opgelost, maar het slechte nieuws is dat niet veel mensen dat doen. Daarom zijn er veel gebruikte VW Polo modellen met extreem lage prijzen, want een Polo is een werkpaard voor een stadsomgeving die na verloop van tijd toch zijn tol eist van een auto.

VW Polo – Waarde en praktische bruikbaarheid

De VW Polo is te krijgen voor peanuts, zelfs de nieuwere modellen. Dit komt omdat de Polo een economy-level auto is die lijdt aan ernstige waardevermindering op het moment dat hij de showroom verlaat. Het is de realiteit van dergelijke auto’s en u moet niet verwachten dat een Polo zijn waarde heel goed behoudt.

Praktisch gezien is de Polo een subcompacte hatchback en dat betekent dat hij in bijna elke categorie ruimte tekort komt. Zeker, als u niet vaak met meer dan één passagier reist, zal de Polo waarschijnlijk voldoende zijn.

FAQ Sectie

Hoe lang gaat een VW Polo mee?

De VW Polo zou meer dan 100.000 – 200.000 mijl moeten kunnen meegaan als u hem goed verzorgt. Alle Duitse auto’s worden met nauwkeurige onderhoudsschema’s gemaakt, wat betekent dat de betrouwbaarheid slechts zo goed is als het onderhoud is.

  Is Volkswagen Arteon een goede auto?

Er zijn niet veel mensen die een Polo tientallen jaren willen bezitten en daarom wisselen veel Polo’s van eigenaar voordat ze de 100.000 kilometer hebben bereikt. Hoe dan ook, de Polo zou met goed onderhoud een behoorlijke tijd mee moeten kunnen gaan.

Is de VW Polo een Audi A1?

De Audi A1 en de VW Polo zijn gebaseerd op hetzelfde chassis, wat betekent dat ze ook veel aandrijflijn en aandrijflijn onderdelen met elkaar delen. Ze gebruiken vergelijkbare motoren, ze zijn beide FWD, en beide zijn verkrijgbaar met een dual-clutch automatische versnellingsbak.

Er zijn enkele verschillen als het gaat om het niveau van verfijning, technologie, en wenselijkheid, maar ze zijn min of meer dezelfde auto onder.

Moet ik een VW Polo kopen?

Als u op zoek bent naar een stadswagen, een dagelijkse bestuurder die kan gaan waar grote auto’s niet kunnen, en een auto die gemakkelijk is voor uw portemonnee, dan is de Polo zeker een goede keuze. U gaat bepaalde praktische en luxe compromissen sluiten met de Polo, maar als u een A naar B auto wilt, is de Polo perfect.

Al met al, probeer te gaan voor een meer decente optie model als barebone Polo voorbeelden letterlijk komen met niets.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts