Veel voorkomende problemen met Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg Problemen

De VW Touareg is de beste VW SUV omdat hij groot, krachtig, luxueus, comfortabel, boordevol functies, en is in staat om zijn mannetje te staan op het off-road parcours. Na 3 verschillende generaties van de Touareg, is deze enorme plaat van metaal uitgegroeid tot een belangrijke bedreiging voor een aantal van zijn duurdere familieleden, de Cayenne, de Q7, en zelfs de Bentley Benteyga.

Betrouwbaarheid, de Touareg is over de hele linie. Het model van de eerste generatie is het meest problematisch van het stel, zowel omdat het de eerste was als omdat het nu 20 jaar oud is. De tweede generatie is beter, vooral het post-facelift model, maar de problemen waar de Touareg soms mee kampt zijn duur om te verhelpen.

De huidige Touareg is de beste van het stel, zowel qua betrouwbaarheid als qua inhoud. Hoe dan ook, de meest voorkomende problemen met de Touareg zijn problemen met de distributieketting, met de versnellingsbak, met het brandstofsysteem, met olielekkage en met de airco.

De Touareg is een grote familie SUV wat betekent dat het nogal wat kost om te onderhouden, maar de realiteit is dat alle auto’s uit dit segment de neiging hebben om hier last van te hebben. Je krijgt waar je voor betaalt, als je een grote luxe SUV wilt, wees dan bereid om grote luxe reparatie- en onderhoudskosten te betalen.

VW Touareg – Timing ketting problemen

De VW Touareg en vele andere VW-modellen zijn bekend om te lijden aan de motor timing ketting problemen, meer specifiek de timing spanner die de neiging heeft om los te komen na een tijdje. Dit kan leiden tot de ketting te creëren een enorme hoeveelheid schade aan de motor, wat betekent dat het moet onmiddellijk worden behandeld.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Tiguan

Dit is helaas een probleem dat typisch is voor de 2.0L VW-motor die wordt aangeboden in veel VW-producten. Als zodanig, als je gaat voor een hogere-end, 6-cilinder motor, moet deze zo vaak voor. Hoe dan ook, je moet altijd een oogje houden op de motor timing systeem, ongeacht de motor, ongeacht het merk.

VW Touareg – Versnellingsbak problemen

Zoals vermeld in het begin, de Touareg is een vrij capabele auto off-road, maar de realiteit is dat VW nooit bedoeld de Touareg om enige significante off-road te doen. Het probleem hier is dat het voordifferentieel allerlei problemen begint te veroorzaken die er uiteindelijk toe leiden dat de versnellingsbak allerlei zeurende geluiden gaat maken.

Eigenaars hebben gemeld dat dit probleem de versnellingsbak zwaarder kan aantasten, vooral als het differentieel niet tijdig wordt aangepakt. Als zodanig, moet u uw Touareg naar de dealer als ze gaan om u te instrueren om wat u is uw beste cursus van actie.

VW Touareg – Brandstof systeem problemen

Waarschijnlijk de ergste 2e generatie Touareg probleem is die met de brandstofpomp. De kwestie hier is dat de brandstofpomp de neiging om te stoppen met functioneren zonder een duidelijke reden wat betekent dat de auto afslaat. Dit is uiteraard een groot probleem als het gebeurt op de snelweg snelheden als het kan eindigen catastrofaal.

Enkele eigenaars hebben dit probleem al bij 40.000 mijl gemeld, terwijl anderen zeiden dat ze deze problemen meerdere keren hadden. Ongeacht de kilometerstand, moet u veel aandacht besteden aan de brandstofpomp in om te proberen en een aantal van deze kosten te beperken.

  Is Volkswagen ID.4 een goede auto?

VW Touareg – Olielekken

De VW Touareg heeft de neiging om olielekkage problemen ervaren, vooral op hogere kilometerstand modellen. Het probleem hier is overwegend de plastic pakking deksel dat broos wordt na verloop van tijd en veroorzaakt de motor om olie te lekken. Deze kunnen relatief gemakkelijk worden vervangen, wat betekent dat u ze moet verzorgen wanneer u merkt dat lekken optreden.

Veel mensen hebben gezegd dat de Touareg ook olie lekt uit de afdichtring rond de snelheidssensor van de motor. Deze sensor bevindt zich tussen de brandstofpomp en de waterpomp. Het goede nieuws is dat deze afdichtingen zijn goedkoop te kopen, maar het slechte nieuws is dat het niet de gemakkelijkste fix.

VW Touareg – aircoproblemen

Vele VW Touareg eigenaars hebben geklaagd over een muffe geur in het interieur van de auto. Dit probleem wordt veroorzaakt door condensatie opbouw in de kachel geval dat later vindt zijn weg in het interieur. U moet het systeem van tijd tot tijd reinigen om dit probleem op te lossen, maar u kunt het niet voorgoed oplossen.
Als u dit probleem niet vroeg genoeg aanpakt, kan de condensvorming mogelijk schade veroorzaken aan nabijgelegen onderdelen, die dan moeten worden vervangen.

FAQ Sectie

Hoe lang kan een VW Touareg meegaan?

De VW Touareg staat bekend om zijn lange levensduur, mits goed onderhouden. Zoals eerder gezegd, kost het nogal wat geld om een luxe SUV te onderhouden, wat betekent dat u heel wat geld zult moeten betalen om een Touareg vlekkeloos te laten werken.

Toch is het zinvol om dit te doen met een auto als de Touareg aangezien veel mensen deze tientallen jaren houden. Ook al missen ze op latere leeftijd bepaalde functies, de belangrijkste rijervaring zal altijd luxueus en comfortabel zijn.

  Is de Volkswagen Passat een goede auto?

Moet ik een VW Touareg kopen?

Als u op zoek bent naar een middelgrote tot grote luxe-SUV voor het hele gezin, dan moet u de Touareg zeker in het oog houden. U moet uw aandacht richten op de 2e generatie of het nieuwere model. Het model van de tweede generatie na de facelift biedt de beste waarde van het stel, omdat het oud genoeg is om af te schrijven, maar nieuw genoeg om modern aan te voelen.

Het model van de 1e generatie kunt u beter vermijden omdat het een vrij oude auto is. De 1ste generatie Touareg is niet bijzonder duur in aankoop, maar wel duur in onderhoud.

Is de VW Touareg gebaseerd op de Porsche Cayenne?

Veel mensen denken dat de Touareg een goedkopere versie is van de Porsche Cayenne, maar de realiteit is dat dit niet het geval is. Deze twee zijn inderdaad gebaseerd op hetzelfde chassis, maar de Cayenne staat 2 niveaus boven de Touareg.

Het komt tegenwoordig vaak voor dat veel auto’s hetzelfde platform delen, maar dat maakt ze nog niet gelijk. Er zijn inderdaad enkele gelijkenissen, maar de Cayenne is een meer premium model in elke mogelijke omgeving.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts