Is de Volkswagen Touareg een goede auto?

Volkswagen Touareg

De Amerikaanse markt beschouwt de Volkswagen Atlas als het vlaggenschip van de VW SUV, maar in werkelijkheid is de Touareg in bijna alle opzichten de beste. De Touareg werd voor het eerst geïntroduceerd in de vroege jaren 2000 als een meer betaalbare, maar even begeerlijk versie van de 1e gen Porsche Cayenne, maar is Volkswagen Touareg een goede auto?

Als zodanig was de 1e gen Touareg een beetje twijfelachtig als gevolg van gebrekkige betrouwbaarheid, de 2e generatie Touareg is een stuk beter, terwijl de 3e gen Touareg is gemakkelijk de beste van het stel en is inderdaad een echt goede SUV overall. De aangeboden motoren zijn krachtig, maar niet noodzakelijk efficiënt, althans niet voor de vroegere modellen.

De Touareg ziet er indrukwekkend uit met zijn grote bodemvrijheid, grote wielen en veel high-end materialen. Ook het interieur van de Touareg is ruim bemeten en zit boordevol hoogwaardige materialen. Qua luxe kan de Touareg niet tippen aan de Cayenne, maar gezien het prijsverschil is de Touareg meer dan aardig.

Wat betrouwbaarheid betreft, heeft de Touareg het moeilijk bij de vroegere modellen, terwijl de latere modellen een stuk beter zijn. De waarde is aanvaardbaar als tweedehands, maar twijfelachtig vanaf nieuw omdat de Touareg een sterkere afschrijving kent dan de Cayenne of de Q7.

VW Touareg – De krachtbron

De VW Touareg motor line-up begint met 6-cilinder motoren, meer specifiek, ofwel een 3.0L V6 of een 3.6L V6 voor het oudere model. Deze bieden tussen 280pk en 380pk en zijn de meest populaire gasmotoren voor de Touareg. De Touareg is ook beroemd om zijn capabele dieselmotoren, en de meest opvallende daarvan is de 3.0L TDI met 231pk.

  Is Porsche Cayenne hetzelfde als VW Touareg?

Alle Touareg modellen zijn permanent vierwiel aangedreven en zijn gekoppeld aan een 8-traps Tiptronic versnellingsbak. De 1ste gen Touareg is ook verkrijgbaar met een 6.0L W12 motor met 450pk wat een van de vreemdste, maar toch meest opwindende Touareg motoren aller tijden is.

U kunt een maximum van ongeveer 25-30MPG verwachten van de benzinemotoren terwijl de dieselmotoren in staat zijn om tot 36MPG te leveren. Al deze motoren zijn sterk over het hele gamma wat betekent dat de Touareg moeiteloos rijdt, ongeacht de omgeving.

VW Touareg – Ontwerp en chassis

De 1e generatie Touareg oogt nu gedateerd, de 2e generatie is een erg populaire auto op de 2e hands markt terwijl de 3e generatie Touareg er aantoonbaar beter uitziet dan de Audi Q7. Vanbinnen is de 1e generatie Touareg even gedateerd als hij van buiten is, terwijl de 2e generatie de kloof overbrugt tussen een oud en een modern interieur.

De Touareg van de 3e generatie ziet er zowel van binnen als van buiten het mooist uit, waardoor hij perfect aansluit bij de allernieuwste luxe-SUV’s op de markt. Wat de rijervaring betreft, is de Touareg groot en dat voel je. De afstemming van de ophanging en het onderstel is gericht op comfort, maar ook op de gebaande paden weet de Touareg zich staande te houden.

VW Touareg – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Zoals in het intro al gezegd, de 1e generatie Touareg is de meest problematische van het stel, zowel omdat hij oud is en omdat het niet de best gebouwde SUV was om mee te beginnen. De 2e generatie van de Touareg is een stuk beter, vooral de post-facelift modellen die heel goed de meest betrouwbare Touareg modellen op de huidige markt zouden kunnen zijn.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Kever

De meest voorkomende problemen met de Touareg hebben te maken met het motortimingsysteem, de bobines, de waterpomp, de klokveer van de stuurinrichting en de versnellingsbak. De meeste van deze kunnen proactief worden opgelost met tijdig en grondig onderhoud, maar gezien het feit dat het nogal wat geld kost om deze te onderhouden, doen niet al te veel mensen het goed.

VW Touareg – Waarde en praktische bruikbaarheid

Je kan de 2e generatie Touareg vinden voor zo laag als $15.000 voor modellen met hogere kilometerstanden, terwijl de 1e gen Touareg te vinden is voor $10.000. De derde generatie van de Touareg is echt duur en heeft ook te lijden onder een sterke afschrijving, dus het zou het beste zijn als je gewoon wacht tot de auto een paar jaar oud is voordat je hem koopt.

Praktisch gezien is de Touareg net zo goed als alle middelgrote luxe SUV’s, wat betekent dat er volop ruimte wordt geboden aan maximaal vijf volwassen passagiers. Ook de laadruimte is meer dan royaal, waardoor de Touareg een uitstekende keuze is voor mensen die ruimte belangrijk vinden.

FAQ Sectie

Is de VW Touareg een veilige auto?

Alle generaties van de VW Touareg zijn veilig, maar de Touareg van de 3e generatie is veruit de veiligste van allemaal. De 1e gen Touareg is nu een 20-jaar oude auto, wat betekent dat het niet wordt geleverd met alle moderne veiligheidssystemen, ongeacht het model. Het model van de 2e generatie is beschikbaar met veel softwarematige veiligheidsvoorzieningen, maar is ook niet toonaangevend in zijn klasse.

  Veelvoorkomende problemen met Volkswagen Arteon

De Touareg is, net als elke andere VW, extreem afhankelijk van de opties waar u voor gaat wat betekent dat u bijna alles voor de Touareg kunt krijgen, maar daar moet u wel veel geld voor over hebben.

Hoe lang kan de VW Touareg meegaan?

Volgens meerdere online bronnen is de VW Touareg een van de langst meegaande VW auto’s ooit, wat betekent dat hij gemakkelijk meer dan 200.000 kilometer meegaat als u hem goed onderhoudt. Er zijn veel gevallen waarin mensen meer dan gelukkig zijn met Touaregs die 300.000 mijl rijden, maar het roept de vraag op of het zinvol is om veel geld uit te geven aan onderhoud van een auto met 300.000 mijl.

Hoe dan ook, de Touareg is een kwaliteitsvolle SUV die u lang van dienst zal zijn, maar alleen als u hem onderhoudt.

Is de VW Touareg beter dan de VW Atlas?

De VW Touareg is inderdaad een betere SUV want hij is nieuwer, beter uitgerust, ziet er beter uit en is beschikbaar met betere motoren. Het design van zowel het exterieur als het interieur van de Touareg is een stuk beter waardoor het een meer premium aanvoelende auto is.

De Atlas is geen slechte auto, maar hij kan niet tippen aan de Touareg. Het enige aspect waar de Atlas het aflegt tegen de Touareg is het feit dat hij leverbaar is met zeven zitplaatsen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts