Veelvoorkomende problemen met Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon Problemen

De Volkswagen Arteon is de opvolger van de geliefde Passat CC en wordt gepositioneerd als een meer betaalbare Audi A5 Sportback. Het goede ding is dat de Arteon veel van zijn onderdelen deelt met andere VW producten, omdat dat de neiging heeft om de betrouwbaarheid te verhogen. Het slechte is ook het feit dat de Arteon veel van zijn onderdelen deelt met andere VW-producten, wat betekent dat hij misschien niet speciaal genoeg is.

Hoe dan ook, de Arteon is een echt mooie auto en hij slaagt erin om op te vallen tussen vele andere Duitse vierdeurs coupés. Het lijkt ook een relatief betrouwbare auto te zijn, maar hij heeft wel last van een paar bijzondere problemen die het vermelden waard zijn.

De meest voorkomende problemen met de VW Arteon hebben te maken met de remmen, diverse uitrustings- en bekledingsproblemen, problemen met het hybride systeem, problemen met het lager van de achterwielophanging, en problemen met het zonnedak. De meeste van deze problemen kunnen pro-actief worden opgelost, maar alleen als je ze op tijd weet te stoppen.

Al met al is de Arteon een betrouwbare auto, vooral de modellen van na de facelift. Niettemin, moet u aandacht besteden aan al deze punten als je wilt kopen het gezondste exemplaar die er zijn.

VW Arteon – Problemen met de remmen

De remduwstang lijkt problemen te ondervinden omdat hij niet goed vastgeschroefd zit aan de rembekrachtiger. Dit betekent dat de stang zich mogelijk kan losmaken tijdens het rijden, wat het rempedaal volledig kan loskoppelen van de rembekrachtiger. Daarom zullen uw remmen worden geroosterd en de enige manier waarop je in staat zal zijn om te stoppen is door gebruik te maken van de noodrem functie of de handrem.

  BMW VS Volkswagen betrouwbaarheid - wat is beter?

Dit is duidelijk een enorm veiligheidsrisico en daarom heeft VW een terugroepactie uitgevaardigd voor alle 2019-2021 Arteon-modellen. Sommigen zeggen dat er een paar duizend Arteon modellen getroffen door deze kwestie, dus zorg ervoor dat om te onderzoeken of de een die u geïnteresseerd bent in had deze problemen opgelost.

VW Arteon – Uitrusting en bekledingsproblemen

De Arteon lijkt last te hebben van diverse uitrustings- en bekledingsgerelateerde problemen die allerlei problemen op de weg kunnen veroorzaken. Een goed voorbeeld hiervan is het verkeerd bevestigde bagagenet dat mogelijk los kan breken tijdens het rijden. Veel eigenaars hebben geklaagd dat hun bagage hierdoor letterlijk de passagiersruimte in vloog.
VW heeft voor een aantal van deze problemen ook een terugroepactie uitgevaardigd voor meer dan 20.000 Arteon-modellen over de hele wereld. Problemen zoals deze plaagden niet alleen de Arteon, maar ook de VW Golf Mk8, en de VW ID.4.

VW Arteon – Problemen met het hybride systeem

Sommige van de hybride Arteon modellen hebben ook last van een vreemd fabricagefout waarbij de kabel die de positieve 12V accu verbindt met de hoofdzekeringkast van de accu verwisseld kan zijn. Hierdoor kan de zekeringkast zijn werk niet naar behoren doen, wat betekent dat de accu mogelijk de toegestane temperatuurlimiet overschrijdt.

Dit kan mogelijk leiden tot brand en dat is zeker niet iets wat iemand wil meemaken. VW heeft hiervoor ook een terugroepactie uitgeschreven en meer dan 4.000 verschillende VW modellen zijn hierdoor getroffen. Zorg ervoor dat u aandacht te besteden aan dit probleem, omdat het kan leiden tot katastrofisch hoeveelheden schade als er niet voor gezorgd.

VW Arteon – ophangingslager probleem

Het wiellager van de achterwielophanging heeft de neiging om na verloop van tijd problemen te krijgen omdat het niet correct werd bevestigd vanuit de fabriek. Niet veel Arteon modellen zijn getroffen door dit probleem, maar het probleem is zo ernstig dat het mogelijk het vermogen van de auto om zelfs in een rechte lijn te rijden kan vernietigen.

  Aiways vs VW - wat is beter?

U moet ook onderzoeken of het Arteon-model dat u op het oog hebt ook soortgelijke problemen heeft gehad. Sommigen zeggen dat slechts een enkel Arteon-model deel uitmaakte van de terugroepactie, terwijl anderen stellen dat het werkelijke aantal onbekend is. Hoe dan ook, dit probleem is verontrustend, en het controleren van het wiellager op tekenen van onvoldoende verharding is niet echt zo moeilijk toch.

VW Arteon – problemen met het zonnedak

Arteon-modellen gemaakt tussen 2016 en 2018 hebben de neiging om problemen te ondervinden met het zonnedakpaneel. VW heeft gezegd dat als gevolg van een fabricageprobleem sommige Arteon-modellen zijn vervaardigd met een onjuiste zonnedakprimer, waardoor het zonnedakpaneel kan losraken.

Als dat inderdaad gebeurt tijdens het rijden, kan het zonnedak mogelijk van de auto vliegen en iedereen in de buurt in gevaar brengen. VW heeft daarom ook een terugroepactie uitgeschreven en het is nog niet duidelijk om hoeveel Arteon-modellen het gaat.

FAQ Sectie

Is de VW Arteon de moeite waard?

De VW Arteon is een van de meest interessante auto’s op de markt van vandaag omdat hij een echt stijlvol exterieurdesign combineert met een relatief gewoon ogend interieurdesign. Het is eerder jammer dat de Arteon niet echt meer premium lijkt dan de Passat, ook al kost hij veel meer geld.

Hoe dan ook, de Arteon is dankzij de kolossale kofferruimte een van de meest praktische sedans op de markt. De Arteon rijdt een stuk verfijnder in vergelijking met de Passat die ook de neiging heeft om te wedijveren met een aantal van zijn duurdere concurrenten als het gaat om het rijden.

  Gebruikt Porsche VW-motoren?

Moet ik de VW Arteon kopen?

Dat hangt ervan af wat u van een auto verwacht en nodig hebt. De VW Arteon kan zich meten met enkele van zijn duurdere concurrenten, terwijl hij er ook in slaagt om op bepaalde vlakken tekort te schieten. Het is gemakkelijk om de aankoop van de Arteon aan te raden omdat het over het algemeen een aantrekkelijke auto is.

Als het op waarde aankomt, is het echter niet helemaal zeker of het prijsverschil tussen een Audi A5 en de VW Arteon groot genoeg is om voor de Arteon te kiezen. Al met al hangt het af van de deal die je kunt maken, dus als het zinvol is financieel en je van de Arteon houdt, moet je verder kijken naar de aankoop van een.

Wordt de VW Arteon uit productie genomen?

Volgens sommige berichten zou de VW Arteon binnenkort uit productie gaan. Het is vermeldenswaard dat VW is gestopt met het aanbieden van de Arteon in sommige markten zoals Canada, terwijl andere markten zoals de VS en Europa onlangs de meer bijgewerkte versie van de Arteon hebben gekregen.

We zullen moeten afwachten hoe goed de Arteon de komende jaren zal verkopen, want dat zal waarschijnlijk de belangrijkste factor zijn bij de beslissing of de productie van de Arteon wordt voortgezet met een geheel nieuwe generatie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts