Veelvoorkomende problemen met Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc Problemen

De Volkswagen T-Roc is een subcompacte crossover SUV die voor het eerst werd uitgebracht in 2017. Gezien het feit dat het crossover SUV-segment een van de populairste autosegmenten op de huidige markt is, is de T-Roc een van de populairste VW-modellen op dit moment. De T-Roc is gepositioneerd tussen de kleinere T-Cross en de grotere Tiguan.

De T-Roc is gebaseerd op het beroemde VW MQB modulaire platform dat ook de basis is voor veel auto’s van de VW Groep, zoals de VW Golf, de Audi A3, en vele andere VAG hatchbacks/crossovers. De T-Roc deelt ook zijn motoren met de meeste van deze auto’s, wat betekent dat ze allemaal vergelijkbaar zijn als het gaat om betrouwbaarheid.

De T-Roc is een redelijk betrouwbare auto, maar de meest voorkomende problemen met de T-Roc hebben te maken met de veiligheidsgordels, de remmen, de stoelen, de bobines van de ontsteking en de klokveer van de stuurinrichting. Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen zonder problemen kunnen worden opgelost, maar het slechte nieuws is dat als u dit niet doet, u veel problemen kunt veroorzaken.

Al met al is de T-Roc min of meer in lijn met alle andere VAG auto’s in dit segment, wat betekent dat de betrouwbaarheid sterk afhankelijk is van hoe je de auto onderhoudt. VW’s high-tech productieprocessen zijn nauwkeurig en efficiënt, wat betekent dat ze ook nauwkeurig onderhoud nodig hebben.

VW T-Roc – Problemen met de veiligheidsgordels

De VW T-Roc maakte deel uit van een vrij belangrijke terugroepactie in 2021 waarbij meer dan 3.000 auto’s werden gediagnosticeerd met veiligheidsgordel-gerelateerde problemen waarbij het vergrendelingsmechanisme van de veiligheidsgordel niet in werking treedt. Als dit inderdaad gebeurt, betekent dit dat de veiligheidsgordel is niet van plan om te kunnen stoppen u in uw positie die kan leiden tot ernstige verwondingen.

  Gebruikt Porsche VW-motoren?

Als zodanig, zorg ervoor dat om te onderzoeken of de T-Roc model dat u op zoek bent naar wordt geleverd met defecte veiligheidsgordel vergrendeling mechanismen, en als dat zo is, moet u onmiddellijk zorgen voor het. Het feit van de zaak is dat we niet met zekerheid kunnen weten of problemen zoals deze zijn gerepareerd en er zijn waarschijnlijk T-Roc modellen die nog steeds last hebben van deze problemen.

VW T-Roc – Problemen met de remmen

De T-Roc heeft ook te kampen met eigenaardige remproblemen, waarbij het rempedaal mogelijk niet goed is gelast, waardoor het kan losraken. Dit betekent dat als je plotseling krachtig op de remmen trapt, de kans groot is dat het rempedaal breekt en de auto dus niet meer tot stilstand kan komen.

De T-Roc is niet het enige model dat problemen heeft gehad met dit, maar sommige bronnen stellen dat de T-Roc is eigenlijk de meest problematische VW-model als het gaat om dit specifieke probleem. Zorg ervoor dat u uw T-Roc naar een dealer om uit te vinden of het model dat u op zoek bent naar is getroffen door dit probleem.

VW T-Roc – Problemen met de zetels

De VW T-Roc heeft ook last van een extra las-gerelateerd probleem, waarbij de hoofdsteun van de stoel mogelijk niet goed aan de rugleuningen is gelast. Dit doet afbreuk aan de ondersteunende en beschermende capaciteiten van de zetel, wat een aanzienlijk veiligheidsrisico kan vormen bij een ongeval. VW ook een terugroepactie als gevolg van deze kwestie, dus zorg ervoor om te controleren of de T-Roc die u op zoek bent naar deze kwestie heeft gehad opgelost.

  Is Volkswagen Atlas een goede auto?

Productieproblemen zoals deze zijn niet echt een zeldzaam voorval in de hele auto-industrie, wat betekent dat veel merken lijden aan soortgelijke problemen. Echter, VW is een merk dat lijkt te ervaren las-gerelateerde problemen, met name de T-Roc.

VW T-Roc – Probleem met de klokveer

Het gevreesde klokveer probleem is een van de meest voorkomende en problematische problemen met veel moderne VW modellen. De stuurinrichting klokveer is belast met het regelen van veel van de auto stuurwiel gemonteerde controles, zoals uw volume knoppen, uw cruise control, uw claxon, en uw airbags.

Dit kan uiteraard een echt belangrijk probleem, wat betekent dat je nodig hebt om goed op te letten of al uw stuurbediening en systemen werken zoals bedoeld. VW zelfs een terugroeping als gevolg van deze, maar zelfs na de terugroeping, meer dan 1,2 miljoen auto’s zijn nog steeds last van klok veer gerelateerde problemen, per de NHTSA.

FAQ Sectie

Hoe lang kan een VW T-Roc meegaan?

Zoals het geval is met veel moderne VW-modellen, is het nog te vroeg om te zeggen hoe lang de T-Roc met zekerheid mee kan gaan. Het feit dat de T-Roc op het befaamde VAG MQB-platform is gebouwd, betekent echter dat de T-Roc een vergelijkbaar traject zou moeten volgen als alle andere auto’s die op MQB zijn ontworpen.

Bovendien maakt ook de T-Roc gebruik van motoren die in veel VAG merken te vinden zijn en de meeste van deze motoren gaan honderdduizenden kilometers mee. Het is veilig om te zeggen dat de T-Roc minstens 200.000 mijl zou moeten kunnen meegaan zonder grote revisies, maar we zullen moeten wachten om het zeker te weten.

  BMW VS Volkswagen betrouwbaarheid - wat is beter?

Is de VW T-Roc beter dan de VW T-Cross?

De T-Roc en de T-Cross zijn auto’s die ongelooflijk veel op elkaar lijken, wat betekent dat vergelijken niet zo eenvoudig is als het lijkt. De T-Roc kost iets meer, maar dat is begrijpelijk omdat het een grotere auto is. De aangeboden motoren zijn gelijk, maar de T-Roc is leverbaar met iets sterkere motoren.

De meeste mensen geven de voorkeur aan de uiterlijke vormgeving van de T-Cross omdat die iets meer op een SUV lijkt, maar bijna niemand kan zeggen dat de T-Roc geen mooie auto is. De T-Roc biedt meer, maar de T-Cross blijft daar zeker niet ver bij achter.

Moet ik een VW T-Roc kopen?

Als u in de markt bent voor een compacte luxe crossover/SUV, moet u inderdaad eens kijken naar de VW T-Roc, want de T-Roc is een van de meest competitieve auto’s in dit segment. De T-Roc is niet zo luxueus of begeerlijk als sommige Mercedes, Audi, en BMW modellen, maar wat hij wel biedt is veel waar voor je geld.

De T-Roc kan worden uitgerust met opties die even goed zijn als sommige modellen in het hogere segment, maar hij kan ook goedkoop en niet VW-achtig aanvoelen als je niet alle juiste opties kiest. Al met al is de T-Roc inderdaad een uitdagende auto, maar zorg er wel voor dat je je opties goed afweegt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts