Is Volkswagen T-Roc een goede auto?

Volkswagen T-Roc

De Volkswagen T-Roc is een subcompacte crossover/SUV die gepositioneerd is tussen de grotere VW Tiguan en de kleinere VW T-Cross crossover. De T-Roc werd voor het eerst onthuld in 2017 en hij heeft dit jaar een fikse opfrisbeurt gekregen waardoor hij in lijn is met de rest van de VW line-up. Echter, is Volkswagen T-Roc een goede auto?

Ja, dat is het zeker. De T-Roc is een goede auto om een paar verschillende redenen. De eerste zijn de motoren omdat ze efficiënt zijn, sterk genoeg, en verfijnd. Het design van de T-Roc is modern, wat betekent dat hij erin slaagt om het hedendaagse VW futuristische design zowel van binnen als van buiten te portretteren, vooral het opgefriste model.

Betrouwbaarheid, de T-Roc slaagt erin om een algemeen goede ervaring te bieden, maar de meest voorkomende problemen zijn inderdaad de moeite waard om bij stil te staan. De T-Roc is ook een relatief betaalbare auto, wat betekent dat hij alle moderne voorzieningen biedt die je van een VW mag verwachten, maar zonder zo veel te kosten als sommige van zijn concurrenten.

De T-Roc is ook behoorlijk praktisch, meer nog dan zijn compacte neefje, de T-Cross. Al met al is de T-Roc een populaire auto omdat hij zich in een van de meest populaire marktsegmenten bevindt. Het is inderdaad een goede auto, wat betekent dat je het zou moeten overwegen als je in de markt bent voor een subcompacte crossover/SUV.

VW T-Roc – De aandrijflijn

De VW T-Roc motor line-up begint met de 1.0L 3-cilinder motor met 110 of 115pk. De 1.5L 4-cilinder is de meest populaire motor van het stel omdat hij 150pk levert en erin slaagt om bijna even efficiënt te zijn als de kleinere 3-cilinder. De beste T-Roc motor is de 2.0L TSI motor met ofwel 190pk of 300pk voor het top-of-the-line R model.

  Is de Volkswagen Kever een goede auto?

De T-Roc is ook beroemd om zijn dieselmotoren, vooral in Europa waar de 1.6L TDI 4-cilinder met 115pk de zuinigste T-Roc motor van allemaal is. De 2.0L TDI is de beste dieselmotor omdat hij 150pk levert maar bijna even efficiënt is als de 1.6L TDI.

De T-Roc is in de eerste plaats een auto met vierwielaandrijving, maar de duurdere modellen, zoals het 300 pk sterke R-model, zijn uitgerust met 4MOTION AWD. De T-Roc is ook gekoppeld aan een DSG-versnellingsbak met 7 versnellingen die moeiteloos schakelt zonder dat u het merkt.

Met de meest efficiënte benzinemotoren kunt u rekenen op een verbruik tot 40-45 MPG, terwijl de diesels zelfs tot 60 MPG kunnen gaan. Alle T-Roc motoren zijn verfijnd en soepel, waardoor ze perfect zijn voor een comfortabele dagelijkse rijervaring.

VW T-Roc – Ontwerp en chassis

Het design van de VW T-Roc is futuristisch en opvallend, vooral het opgefriste model dat een echt goed uitziend exterieur biedt. Als je hem uitrust met het R-Line pakket, slaagt de T-Roc erin om een van de best uitziende auto’s in dit segment te worden. Het interieur van de T-Roc is sterk afhankelijk van de opties die je kiest, wat betekent dat hij er zowel geweldig als goedkoop uit kan zien.

Het onderstel en de onderstelafstemming van de T-Roc zijn overwegend op comfort gericht en dat betekent dat het geen sportieve SUV is. De R-model is een beetje sportiever, maar niets in de buurt van de Porsche Macan of de Alfa Romero Stelvio.

  Passen Mercedes velgen op VW

VW T-Roc – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De T-Roc is over het algemeen een betrouwbare auto, maar hij heeft wel last van problemen met de stoelen, de bobines, de klokveer van het stuursysteem en de remmen. Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen kunnen worden opgelost door tijdig en grondig onderhoud, terwijl het slechte nieuws is dat het overslaan van onderhoud deze problemen waarschijnlijk nog erger zal maken.

De T-Roc heeft ook deel uitgemaakt van vele terugroepingen waarvan de meeste zijn geassocieerd met de zetels, meer specifiek de veiligheidsgordels en de zetel hoofdsteunen.

VW T-Roc – Waarde en praktische bruikbaarheid

VW’s zijn altijd auto’s geweest met een duidelijke nadruk op waarde, wat betekent dat de T-Roc ook zo’n auto is. Je kunt hem krijgen in veel verschillende prijsklassen, afhankelijk van het modeljaar, de kilometerstand, de uitrustingslijst en de algemene staat.

De T-Roc is ook een echt praktische auto, wat betekent dat hij dichter bij de Tiguan staat dan bij de kleinere T-Cross. Hij biedt voldoende zitruimte en ook de laadruimte is vrij royaal. Bovendien is de T-Roc ook een degelijke gezinsauto, ook al gebruiken de meeste mensen hem als dagelijkse bestuurder.

FAQ Sectie

Is de VW T-Roc beter dan de VW Tiguan?

De Tiguan is er al veel langer dan de T-Roc omdat de Tiguan in waarschijnlijk het meest populaire SUV segment op de markt zit. Het vergelijken van deze twee komt vooral neer op de grootte en de prijs, wat betekent dat als je denkt dat de T-Roc te klein is, de Tiguan waarschijnlijk veel beter bij je zal passen.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Kever

Aan de andere kant, als u meer dan tevreden bent met de ruimte die u krijgt van de T-Roc, is de T-Roc de betere optie voor u. De Tiguan is objectief gezien inderdaad een betere auto omdat hij in een hogere categorie zit. Het komt er echter op neer wat u van een auto verlangt.

Is de post-facelift T-Roc beter dan de pre-facelift T-Roc?

De post-facelift VW T-Roc is een stuk beter dan het pre-facelift model omdat de opfrisbeurt substantieel is. Sommige opfrissingen, zoals die tussen de pre-facelift en post-facelift 2e gen Touareg modellen zijn minimaal en zijn niet zo duidelijk op het eerste gezicht, terwijl de opfrissing tussen deze twee T-Roc modellen een stuk grondiger is.

Het post-facelift model is dan ook op bijna alle mogelijke manieren een stuk beter. Dat wil niet zeggen dat de pre-facelift geen goede auto is, maar hij is niet zo goed als het post-facelift model.

Is de VW T-Roc een veilige auto?

De VW T-Roc is inderdaad een echt veilige auto, net als elk ander VW-model tegenwoordig. VW staat bekend om het maken van enkele van de veiligste auto’s op de markt. De T-Roc wordt door VW gezien als een gezinsauto, wat betekent dat VW zich ervan bewust is dat veel van deze auto’s gebruikt zullen worden voor het vervoer van gezinnen.

Het slechte nieuws is dat de meeste actieve veiligheidsvoorzieningen deel uitmaken van optionele pakketten, wat betekent dat je heel wat meer geld zal moeten betalen om te genieten van de veiligste ervaring mogelijk.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts