Is de Volkswagen Kever een goede auto?

Volkswagen Kever

De Volkswagen Kever is een van de meest iconische auto’s aller tijden, wat betekent dat het vrij moeilijk is om te zeggen dat het geen goede auto is. De VW Kever is eigenlijk een van de beste, zo niet het best verkochte model aller tijden omdat VW erin slaagde meer dan 21 miljoen exemplaren over de hele wereld te verkopen.

Moderne VW Beetle modellen hebben de neiging om ofwel 4-cilinder motoren in vele verschillende iteraties sport. De allereerste VW Beetle bood slechts 25pk, terwijl de Beetle RSI bijna 10 keer zoveel bood. De Beetle staat algemeen bekend als een FWD auto met handgeschakelde versnellingsbak, maar de nieuwste DSG dual-clutch heeft ook zijn weg gevonden naar de nieuwere Beetle modellen.

Qua design is de VW Beetle onmiskenbaar. Iedereen over de hele wereld weet hoe een VW Beetle eruit ziet, dus het is maar de vraag of je hem mooi vindt of niet. Het interieur van de Beetle is wat gewoner en in lijn met vele andere VW modellen.

Betrouwbaarheid-wise, de VW Beetle is niets bijzonders, maar de nieuwere modellen zijn inderdaad betrouwbaarder. De VW kan je krijgen voor slechts een paar duizend dollar terwijl de praktische bruikbaarheid van de Beetle niet de allerbeste is omdat het iconische design belangrijker is dan het maximaliseren van de ruimte.

VW Kever – De aandrijflijn

Zoals eerder vermeld, bestaat het motorengamma van de VW Beetle uit overwegend 4-cilinder lijnmotoren. De eerste VW Beetle motoren waren kleine 704cc en 984cc luchtgekoelde motoren, maar alle hedendaagse Beetle modellen gebruiken 4-cilinder motoren, terwijl sommige ook 6-cilinder motoren gebruiken.

Alle Beetle modellen van de laatste 20 jaar maken gebruik van 1.4, 1.6, of 1.8L 4-cilinder motoren met vermogens variërend van 75pk tot 150pk voor de turbo modellen. Waarschijnlijk de meest iconische Kever motor is de 2.0L inline 4-cilinder die meestal tussen 115pk en 220pk levert voor de laatste modellen.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Golf

De krachtigste serieproductie Kever is de VW Beetle RSI dankzij een 224pk sterke V6. Er waren ook vele speciale versies van de VW Kever door de jaren heen, zoals het V5 model bijvoorbeeld. De Beetle is een FWD auto die meestal wordt geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak, terwijl sommige nieuwere modellen ook beschikbaar zijn met een DSG automaat.

U kunt verwachten dat nieuwere Beetle modellen tot 50MPG terug te keren als je wilt het brandstofverbruik te maximaliseren.

VW Beetle – Ontwerp en onderstel

De VW Beetle is een van de meest iconische auto’s aller tijden wat betekent dat het design vrij onbetwistbaar is. Sinds de Beetle voor het eerst werd uitgebracht in 1930, heeft hij het bolvormige ontwerp behouden dat de Beetle deed opvallen en een auto zonder echte concurrentie maakte. Je houdt van het design van de Beetle of je houdt er niet van.

Het interieur van de Beetle is wat gewoner, wat betekent dat hij veel van zijn onderdelen deelt met de rest van de VAG-familie. Sommige Beetle modellen zoals de zeldzame Zwitter modellen uit de jaren 1950 zien er waarschijnlijk het mooist uit dankzij een Bugatti Atlantic geïnspireerd split achterruit ontwerp.

De chassis en ophanging tuning van vroegere VW Kever modellen was afgestemd om niet uit elkaar te vallen maar de nieuwere VW Kever modellen rijden enigszins zoals gewone Golf modellen.

  Gebruikt Porsche VW-motoren?

VW Beetle – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

De VW Kever is een relatief betrouwbare wagen wat betekent dat ze de tand des tijds kunnen doorstaan indien ze correct onderhouden worden. De meest voorkomende VW Beetle problemen zijn gerelateerd aan de distributieketting systeem, allerlei lekken, MAF sensor problemen, apparatuur problemen, en het koelsysteem van de motor.

Hoe dan ook, het onderhoud van een VW Kever is min of meer hetzelfde als het onderhoud van een VW Jetta of een VW Golf, wat betekent dat het gemakkelijk en goedkoop is.

VW Kever – Waarde en praktische bruikbaarheid

Je kan een deftig VW Kever model krijgen voor slechts een paar duizend dollar terwijl de meest verzamelbare modi gemakkelijk voor meer dan 100.000 dollar gaan. Sommige van deze zijn gecertificeerde klassiekers, terwijl andere dat niet zijn. Dit komt omdat de Kever in bijna elk land ter wereld is verkocht met verkoopcijfers van meer dan 21 miljoen stuks.

De Beetle is tot op zekere hoogte ook een praktische auto omdat hij 4 zitplaatsen heeft. De zitruimte is echter niet om over op te scheppen en ook de laadruimte is matig. Cabriolet modellen zijn nog slechter in bijna alle opzichten.

FAQ Sectie

Moet ik een VW Kever kopen?

Als u geïnteresseerd bent in het bezitten van een stukje automotive geschiedenis, is het kopen van een klassieke VW Kever een perfecte manier om dit te doen. Dit zijn eigenlijk de beste VW Kever modellen om te kopen, omdat ze houden hun waarde goed en zijn zeer gemakkelijk te werken op. Moderne VW Kever modellen zijn gewoon niet zo goed als de VW Golf, en de Jetta.

  Is Volkswagen ID.4 een goede auto?

Al met al, als je van de geschiedenis, het ontwerp, en het gevoel, een VW Kever is inderdaad een welkome aanvulling op elke garage. Deze staan ook bekend om een extreem kleurrijke aftermarket tuning scene wat betekent dat je wonderen kunt doen met een VW Kever.

Waarom is de VW Kever zo populair?

De VW Kever is het topmodel van de beroemdste automerken uit de geschiedenis. De Kever was te zien in vele films over de hele wereld wat betekent dat de Kever vaak de hoofdrol speelt in tekenfilms, kinderfilms, en zelfs Hollywood films.

De Beetle was ook bijna 8 decennia in productie, wat betekent dat het bijna onmogelijk is om geen Beetle te zien waar je ook gaat. Er zijn vele redenen waarom de Beetle zo populair is als hij is, maar de realiteit is dat de manier waarop de auto eruit ziet zeker een van de meest prominente is.

Is de VW Beetle veilig?

Sommigen zijn misschien bezorgd dat de VW Beetle er niet bijzonder veilig uitziet op het eerste gezicht. Echter, de nieuwere modellen hebben een stellaire 5-sterren veiligheidsscore op de meeste gebieden. De Beetle wordt niet geleverd met alle state-of-the-art software veiligheidssystemen, maar je kunt de meeste van hen uit te rusten door middel van optionele pakketten.

Cabriolet modellen zijn iets minder veilig, maar niet genoeg om een groot verschil te maken in de echte wereld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts