Verrassende feiten over VW T-Roc

Volkswagen T-Roc

De Volkswagen T-Roc is een van de meer populaire VW crossover/SUV’s op de markt, omdat hij relatief betaalbaar is in aanschaf en tegelijkertijd deel uitmaakt van het meest populaire autosegment dat er momenteel is. Hij is gepositioneerd tussen de grotere VW Tiguan en de kleinste nieuwe VW T-Cross. De eerste generatie van de T-Roc kwam uit in 2017 en VW heeft hem opnieuw ontworpen voor het modeljaar 2022.

In dit artikel gaan we de meest verrassende feiten over de VW T-Roc vermelden die zeker toekomstige VW T-Roc kopers op de ene of de andere manier zullen beïnvloeden. Dus, als je meer wilt weten over de T-Roc, wat hem speciaal maakt en wat hem een beetje vreemd maakt, lees dan zeker dit artikel!

Maatwerk

Volkswagen heeft de T-Roc bedoeld als een meer aanpasbare VW dan de meeste andere op de markt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een hele lading kleuren, waarvan de meeste niet te krijgen zijn bij andere VW-modellen. Ten tweede kun je zelfs besluiten om het dak en de rest van de auto in een andere kleur te spuiten om je T-Roc unieker en authentieker te maken.

U kunt kiezen uit de standaard T-Roc, de T-Roc Style, de T-Roc Sport en de T-Roc R-Line. Vier verschillende paneelkleuren en keuzes tussen stof, leder en suède zijn er ook om uw T-Roc meer naar uw persoonlijke smaak te maken. Je kunt zelfs sommige interieurlijsten in de carrosseriekleur van de auto spuiten, iets wat je bij vrijwel geen enkele andere VW kunt doen.

  Is Volkswagen Arteon een goede auto?

Het is ook een cabriolet

De T-Roc was bedoeld als een sportieve crossover/coupé SUV, maar het zal je verbazen dat je hem ook als cabriolet kunt kopen. VW wil dat je denkt dat de nieuwe T-Roc net zo goed een modestatement kan zijn als een auto en daarom kun je een crossover/SUV/coupé/ cabriolet kopen, wat bijna niet voorkomt, behalve bij de Range Rover Evoque.

Zeven motoren

De meeste autofabrikanten proberen tegenwoordig hun aanbod zo overzichtelijk en samenhangend mogelijk te maken, maar het lijkt erop dat VW met de T-Roc precies het tegenovergestelde wil. We noemden al dat je gebruik kunt maken van een uitgebreide suite van authentieke opties en trims, maar de VW T-Roc is ook te krijgen met zeven verschillende motorkeuzes.

Tot de instapmotoren behoren kleine diesel- en benzinemotoren zoals de 108 pk sterke 1.0L TSI of de 113 pk sterke 2.0L TDI. Het topmodel is de 2.0L TSI met 300 pk, waardoor de T-Roc zeker aanvoelt als een Golf R op stelten.

Technologie

Volkswagen heeft er ook voor gezorgd dat de T-Roc is uitgerust met de nieuwste en beste technologie van VW. Hij krijgt een volledig gedigitaliseerd interieur met VW’s nieuwste Virtual Cockpit display, een grote touchscreen middenconsole en een hele reeks indrukwekkende functies zoals Advanced Voice Recognition en sfeerverlichting.

Wat veiligheid en gemak betreft, krijgt de T-Roc zaken als Front Assist, Jam Assist, Pedestrian Warning, Auto Lights, Rear Traffic Alert, Lane Keep Assist, Park Assist, Adaptive Cruise Control, de IQ Drive Assist, en alle noodzakelijke navigatie, Apple CarPlay, en Android Auto suites.

  Veelvoorkomende problemen met de Volkswagen Up

Prijs

Met zoveel maatwerk, technologie, veiligheid en zelfs ruimte zou je denken dat de T-Roc een vrij dure auto is, maar dat is niet helemaal het geval. Met 30.000 dollar is het niet de goedkoopste crossover SUV, maar hij concurreert wel met auto’s als de Audi Q3, en de Q3 krijgt niet echt meer mogelijkheden dan de T-Roc, ook al kost hij veel meer.

Ook de motoren van de Q3 en de T-Roc zijn vergelijkbaar, wat ook geldt voor het AWD-systeem en de transmissie. Het platform is hetzelfde, de rijpositie is hetzelfde. Zeker, de Q3 is meer premium, en dat voel je, maar het verschil is echt niet zo groot.

Populariteit

In de eerste vijf jaar sinds de T-Roc in productie ging, heeft Volkswagen er meer dan een miljoen van verkocht, wat een enorm hoog aantal is. Dat bevestigt nog maar eens dat de T-Roc een van de populairdere VW-modellen tot nu toe is, vooral omdat hij zo’n beetje alles combineert wat je van een moderne dagelijkse bestuurder voor in de stad en op de lange afstand verlangt.

FAQ

Wat is er goed aan de VW T-Roc?

Er zijn veel voordelen aan de T-Roc, waarvan de belangrijkste zijn dat het een crossover SUV is en dat hij is uitgerust met de nieuwste technologie die VW te bieden heeft. Hij biedt ook een behoorlijke hoeveelheid ruimte, wat betekent dat hij niet te groot of onhandig is om te rijden, terwijl hij ook in staat is om meerdere volwassenen te vervoeren zonder al te veel zorgen. Ten slotte is de kofferruimte gemakkelijk toegankelijk en kan er heel wat in.

  Verrassende feiten over de VW Tiguan

We moeten vermelden dat de T-Roc ook een 5 op 5 sterren veiligheidsscore heeft gekregen, wat de gelegenheid nog groter maakt. Ten slotte vertegenwoordigt de T-Roc misschien wel de sweet spot van het hele gamma verbrandingsmotoren van VW voor wie niet op zoek is naar zoveel mogelijk ruimte. Het is een geweldige allrounder, en dat bewijzen de verkopen zeker.

Wat is er slecht aan de VW T-Roc?

Geen enkele auto is perfect en daarom gaan we ook enkele minpunten van de VW T-Roc vermelden. Ten eerste biedt de T-Roc niet het beste zicht dankzij de aflopende daklijn en de hoofdruimte achterin zou alleen beter zijn als het dak niet zo taps toeloopt. Ten tweede lijkt de T-Roc van binnen een beetje op de VW Polo, wat goed is voor de Polo, maar niet voor de T-Roc.

We moeten er ook aan toevoegen dat de T-Roc geen bijzonder karaktervolle auto is om mee te rijden. Hij is ontworpen om een geweldige allrounder te zijn, en dat is hij ook, maar hij mist een beetje karakter. Zeker, de R Sport 300pk T-Roc is een beetje anders, maar die auto kost meer dan $50.000 en dat is veel geld voor een kleine instap crossover.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts