Verrassende feiten over de VW Atlas

2023 VW Atlas

De Volkswagen Atlas van 2023 is de grootste, meest geavanceerde, duurste en meest capabele full-size familie-SUV van VW. De Atlas wordt niet verkocht in plaatsen zoals Europa, die in plaats daarvan de Touareg krijgt, maar in werkelijkheid is de Atlas veel groter dan de Touareg en de grootste VW-auto ooit. De Atlas bestaat al twee generaties, en er zijn veel goede en slechte dingen aan.

In dit artikel gaan we de meest verrassende feiten over de VW Atlas vermelden, waaronder dingen waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord en dingen die je nooit had verwacht van een SUV als de Atlas. Dus, als u in de markt bent voor een nieuwe, of zelfs een gebruikte Atlas, zorg er dan voor dat u deze feiten in overweging neemt, want ze kunnen de deal soms maken of breken!

Gemaakt in de VS voor de VS

De Volkswagen Atlas is geen wereldwijd VW-model, wat betekent dat hij in een paar geselecteerde markten wereldwijd wordt verkocht. De VW Atlas wordt echter alleen in de VS gemaakt en alleen in de VS verkocht. De Atlas is er nooit gekomen, is gemaakt, of zal worden gemaakt in Europa, wat betekent dat de VW Atlas is wat VW gelooft is een perfecte SUV voor Amerikaanse klanten.

Je kunt de Atlas ook nergens anders in de wereld krijgen, wat betekent dat de Atlas waarschijnlijk in NA blijft, en alleen in NA.

Hij komt als Coupe

Ja, je leest het goed. De VW Atlas SUV werd een jaar of twee geleden aangevuld met een nieuwe VW Atlas Sport als een sportievere “coupé” versie van de VW Atlas. Hoewel dat misschien gek klinkt, is het eigenlijk heel logisch. De grote SUV coupé trend werd gestart door BMW toen zij de eerste generatie van de BMW X6 uitbrachten.

  Komt er een VW Passat uit 2023?

De X6 was erg populair, waardoor Mercedes later met de GLE kwam, Porsche met de Cayenne Coupé en Audi met de Q8.

Verbazingwekkende functionaliteit

Het is geen verrassing dat een SUV zo groot als de Atlas praktisch en comfortabel is, maar wat wel verrassend is, is dat VW ook met een paar slimme ideeën kwam om de VW Atlas nog praktischer te maken.

De Atlas wordt bijvoorbeeld geleverd met drie rijen stoelen, maar als je de derde rij zelden of helemaal niet gebruikt, kun je de derde rij stoelen neerklappen en de tweede rij eroverheen schuiven, waardoor je zowel een enorme kofferbakruimte als heel veel ruimte op de tweede rij krijgt.

Verbazingwekkend aanpassingsvermogen

Als u voor een goed uitgerust model gaat, kunt u met de Atlas uw persoonlijke ervaring op een ongelooflijk persoonlijk niveau instellen. Ja, de auto heeft alle gebruikelijke stoelen met geheugen, maar u kunt ook uw voorkeuren voor de airconditioning in de cabine instellen, die de auto de volgende keer onthoudt en zelf instelt. U kunt ook uw Bluetooth-voorkeuren en uw radiovoorkeuren op dezelfde manier instellen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe de VW Atlas kan worden ingesteld wanneer u voor het eerst in de auto stapt en de auto zal deze instellingen altijd bewaren zoals u ze wilt, wat betekent dat u deze functies nooit meer hoeft aan te passen.

  Is Porsche Cayenne hetzelfde als VW Touareg?

U kunt de laadklep verbergen

Dit is essentieel voor elke familie auto geek die een hekel heeft aan het feit dat de meeste auto’s die tegenwoordig worden geleverd met afneembare pakket plank lading covers kan nergens worden geplaatst in de auto als je wilt om ze te verwijderen. Dat betekent dat je hem moet laten zitten of thuislaten, wat hem een beetje nutteloos maakt.

De Atlas heeft een slimme oplossing waarbij je de opberghoes onder de kofferbedbekleding kunt plaatsen en hem volledig aan het zicht kunt onttrekken als je hem niet wilt gebruiken. Dit klinkt misschien een beetje vreemd voor sommigen, maar het is tegenwoordig uiterst zeldzaam dat je de laadklep ergens in de auto kunt opbergen als je hem niet gebruikt.

Het is gemaakt op hetzelfde platform als de Golf

Geloof het of niet, de VW Atlas is eigenlijk gemaakt op hetzelfde platform als de VW Golf, wat indrukwekkend is omdat de VW Golf is een kleine hatchback, terwijl de Atlas is een grote, drie-rij full-size SUV. Dit wordt mogelijk gemaakt door VW’s schaalbare modulaire MQB-platform dat in bijna alle richtingen kan worden aangepast, zodat het zowel voor kleinere als voor grotere auto’s kan worden gebruikt.

FAQ Sectie

Wat is er goed aan de VW Atlas?

De Volkswagen Atlas is een echt goede full-size SUV omdat hij zo groot is als hij is, wat betekent dat hij alle inherente voordelen van een full-size SUV heeft. Als zodanig is hij groot, veilig en comfortabel, maar de VW Atlas is ook heel gemakkelijk te besturen, zijn infotainmentsysteem is intuïtief en gebruiksvriendelijk, hij heeft een geweldig zicht rondom en is verrassend wendbaar voor zijn grootte.

  Is de Volkswagen E-Golf een goede auto?

Het algemene ontwerp van het exterieur is onlangs vernieuwd, waardoor de Atlas er beter uitziet dan ooit. U kunt een Atlas met AWD krijgen als u de beste all-season ervaring wilt en de Atlas wordt ook geleverd met veel veiligheidstechnologie, waarvan sommige zelfs standaard zijn op de lagere modellen.

Wat is er slecht aan de VW Atlas?

Velen hebben VW bekritiseerd voor het gebruik van nogal goedkope materialen in sommige delen van het interieur van de VW Atlas, omdat dat de algemene aantrekkingskracht en het gevoel van de Atlas aantast. Als je hoort dat de top-specificatie Atlas wordt geleverd met een zuinige 3.6L V6, zou je verwachten dat zo’n motor goed vermogen levert en de Atlas vergelijkbaar maakt met sommige grote SUV’s met 8 cilinders.

Helaas is dat niet het geval, want de 3.6L V6 met natuurlijke aanzuiging levert slechts 276 pk, wat overeenkomt met veel 2.0L 4-cilinder turbomotoren van tegenwoordig, zo niet nog zwakker. Tenslotte is het brandstofverbruik van de Atlas minder dan 19 MPG en dat is jammer, want hij wordt niet eens geleverd met een motor die een brandstofverbruik van minder dan 20 MPG verdient.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts