Veel voorkomende problemen met Volkswagen Atlas

Volkswagen Atlas Problemen

De Volkswagen Atlas/Teramont is de grootste VW SUV gebouwd op het VAG-eigen MQB-platform. De Atlas is een beetje een vervanging voor de VW Touareg, omdat de 2016 Atlas is nu de enige grote VW SUV aangeboden in Noord-Amerika.

De Atlas is ingesteld om te concurreren met de wil van de Mercedes GLE, BMW X5, Audi Q7, en al de rest van de mid-tot grote luxe SUV’s. De Atlas maakt gebruik van de klassieke boxy vorm van een grote SUV en is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. VW heeft ook de Atlas opgefrist voor het modeljaar 2021, wat betekent dat hij vers van de productielijn is.

De VW Atlas lijkt te zijn all over the place als het gaat om betrouwbaarheid, maar dit is vaak het geval met grote complexe luxe SUV’s. De meest voorkomende VW Atlas problemen zijn defecte brandstof injectoren, motor afslaan problemen, koelvloeistof lekken, brandstofpomp problemen, en defecte clocksprings.

Sommige VW Atlas problemen kunnen kosten een paar duizend dollar op te lossen, terwijl anderen zijn niet zo overdreven. Al met al, wees voorzichtig als je in de markt voor een van deze, omdat gebrekkig onderhoud is bekend dat deze extreem duur om te bezitten op de lange termijn te maken.

VW Atlas – brandstof injector problemen

Zoals de Atlas maakt gebruik van een overvloed aan directe injector motoren, het moet goed functionerende brandstof injectoren. Echter, de injectoren gevonden op de Atlas zijn gevoelig voor kraken of zelfs lekken. Wanneer dit gebeurt, wordt de zuurstof/brandstofverhouding volledig in de war geschopt, wat lichte of zeer ernstige motorschade kan veroorzaken.

Zorg ervoor dat u de injectoren zowel visueel als met een hoogwaardig diagnose-instrument inspecteert, omdat het vaak moeilijk is welke injector de oorzaak van alle problemen is. Hoe dan ook, je moet snel handelen omdat langdurige problemen met de injectoren mogelijk de motor volledig kunnen vernietigen.

  Volvo vs. Volkswagen: Betrouwbaarheid

VW Atlas – problemen met het afslaan van de motor

Veel VW Atlas eigenaren hebben gemeld dat hun auto’s last hebben van knarsende geluiden wanneer u de motor afzet, wat echt zorgwekkend is gezien het feit dat de Atlas een relatief nieuwe auto is. Veel eigenaren hebben contact opgenomen met VW, maar VW antwoordde dat het normaal is om deze geluiden te horen, wat zeker niet waar is.

Het blijkt dat het probleem is opgespoord om eigenaardige problemen met de veer gelegen in de koppelomvormer. Sommige VW specialisten stellen dat dit niet echt een probleem is dat enige vorm van schade kan veroorzaken, maar het is niet iets wat iemand wil ervaren van een grote, dure en relatief nieuwe auto.

VW Atlas – Lekkende koelvloeistof

Veel VW Atlas eigenaren hebben ook gemeld dat hun Atlas modellen last hebben van koelvloeistof lekkage. Koelvloeistof is een essentiële vloeistof die ervoor moet zorgen dat de motor altijd op de juiste temperatuur werkt. Het smeert ook de motor en reinigt het. Als de koelvloeistof lekt, gaan al deze beschermende eigenschappen verloren, waardoor de motor in groot gevaar komt.

Sommige VW monteurs zullen u vertellen dat dit normaal is, maar de realiteit is dat dit niet zo is. VW is bekend om dit te repareren als uw Atlas wordt gedekt door een garantie. Als zodanig, zorg ervoor om te controleren of de koelvloeistof niveaus constant zijn. Zo niet, breng de auto dan zo snel mogelijk naar een werkplaats.

  Veelvoorkomende problemen met Volkswagen Arteon

VW Atlas – Problemen met de brandstofpomp

De brandstofpomp heeft als taak om de motor constant te voorzien van de nodige brandstof om de auto te laten rijden. Als de brandstofpomp problemen begint te veroorzaken, zult u de auto niet kunnen starten, of de auto zal waarschijnlijk afslaan. Hoe dan ook, een defecte brandstofpomp maakt de auto ongeschikt voor het verkeer.

De brandstofpomp is niet per se een vervangbaar onderdeel in de meeste auto’s die er zijn, wat betekent dat men niet mag falen op een auto die slechts een paar jaar oud is.

VW Atlas – Problemen met de klokveer

Het klokveer probleem is een relatief veel voorkomend probleem bij veel VAG producten waarbij het stuursysteem begint te lijden onder krakende geluiden wanneer je het stuurwiel volledig blokkeert. Het probleem hier is dat als de klokveer inderdaad mislukt, is het waarschijnlijk gaat verknoeien al uw stuur-gerelateerde systemen zoals cruise control, airbags, en nog veel meer componenten.

Het lijkt erop dat een vervangende klokveer kost rond de $ 600, dat is niet iets wat iemand wil uitgeven aan een relatief nieuwe auto. Als zodanig, als uw auto onder garantie valt, zorg ervoor om te informeren over het vervangen van de klokveer onder garantie. Als ze niet bereid zijn om dit te doen, moet u een beetje druk op hen voordat ze dat doen, want dit is geen normale gebeurtenis.

FAQ Sectie

Is de VW Atlas een goede auto?

Dat hangt ervan af aan wie u het vraagt. Sommigen zijn van mening dat de VW Atlas een geweldige auto is en dat hij veel waarde biedt, vooral in vergelijking met sommige van zijn duurdere Duitse rivalen. Aan de andere kant, sommigen zeggen dat de Atlas is niet het geld waard, omdat het kost minder dan een aantal van zijn Duitse rivalen, maar het kost meer te onderhouden.

  Aiways vs VW - wat is beter?

Hoe dan ook, het is onmogelijk om te zeggen dat de Atlas een slechte auto is omdat het het VW vlaggenschip SUV is. Problemen met grote SUV’s zijn een gemeenschappelijk voorkomen, wat betekent dat de Atlas is niet anders dan auto’s zoals de X5, de GLE, of de Q7.

Is de VW Atlas onderhoudsgevoelig?

De VW Atlas is inderdaad onderhoudsgevoelig, maar dat zijn veel auto’s uit dit segment ook. Om een grote luxe SUV ook na tientallen jaren nog volledig functioneel te laten zijn, is constant en grondig onderhoud nodig. Het is niet eenvoudig te zeggen hoe duur de Atlas kan zijn, maar het is zeker daarboven.

Niettemin moet u uw Atlas in een vroeg stadium onderhouden om te voorkomen dat u later enorme bedragen kwijt bent. Auto’s zoals deze zijn onderhoudsgevoelig omdat ze meer bieden dan de meeste auto’s.

Is de VW Atlas veilig?

De VW Atlas is een 5-sterren-auto als het om veiligheid gaat. Vrijwel alle moderne softwarematige veiligheidssystemen zijn in de Atlas te vinden, maar veel daarvan maken deel uit van dure pakketten. De Atlas is min of meer gelijkwaardig aan alle andere luxe SUV’s en dat betekent dat veiligheid geen enkel probleem is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts