Veel voorkomende problemen met de Ford Mondeo Hybrid

Ford Mondeo Hybrid

De Ford Mondeo was vroeger de nummer één sedan van Ford voordat het werd stopgezet in 2022 na bijna 3 decennia continue productie. De reden waarom Ford de Mondeo ontsloeg, is dat het zijn inspanningen goed wil richten op SUV’s, crossovers en elektrische auto’s.

De Mondeo werd niet ontslagen omdat hij slecht, onbetrouwbaar of impopulair was, maar eerder omdat Ford besloot om volledig af te stappen van sedans. Ford is vooral geïnteresseerd in het maken van crossovers, SUV’s en vrachtwagens, wat altijd de oogst van het Ford-gamma is geweest. Gebruikte Mondeo’s zijn echter overal te vinden, en kopen kan een goed idee zijn.

Voordat u besluit om te gaan voor een hybride, moet u zich bewust zijn van alle gemeenschappelijke Ford Mondeo Hybrid problemen die van grote invloed kunnen zijn op uw eigendom ervaring. Deze omvatten het feit dat slechts een handvol van deze zijn verkocht in Europa, wat betekent dat het moeilijk is om te begrijpen hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar deze auto’s zijn.

Sommige eigenaren hebben problemen gemeld met de 12V-accu die voortijdig afsterft, terwijl sommigen ook problemen hebben gemeld met de automatische versnellingsbak. Andere problemen zijn de gebrekkige keyless entry en go functionaliteit en een hele reeks potentiële elektrische problemen die daarop volgen.

Lage productieaantallen

Zoals vermeld in de intro, is slechts een zeer beperkt aantal van deze auto’s ooit verkocht in Europa, wat betekent dat het bijna onmogelijk is om een adequate beoordeling te krijgen van hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar deze auto’s eigenlijk zijn. Bovendien houden zelfs degenen die de Mondeo hebben gekocht, hem vaak niet lang genoeg om een beoordeling waard te zijn.

  Is Ford Puma een goede auto?

Daarom kunnen we niet eens beginnen te zeggen of deze auto’s betrouwbaar of onbetrouwbaar zijn, wat betekent dat het allemaal neerkomt op de specifieke auto die u bekijkt. Als dat inderdaad het geval is, ga dan alleen voor een gebruikt exemplaar dat in goede staat is gehouden en waarbij alle noodzakelijke service- en onderhoudsbeurten correct zijn uitgevoerd.

Problemen met de automatische transmissie

De Mondeo hybride maakte gebruik van een Ford eigen dual-clutch Powershift versnellingsbak die gevoelig is voor diverse problemen en tijdig olieverversing nodig heeft om ze te voorkomen. Er wordt gezegd dat het het beste is om de automatische transmissievloeistof in deze zeer 35.000 mijl of zo te vervangen als u wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan.

De meest voorkomende problemen met de Powershift bak zijn lekkages, een slepende koppeling, slippende versnellingen, rare geluiden terwijl de auto in neutraal staat, vertraagd schakelen, of de transmissie die zonder duidelijke reden in neutraal schakelt. Deze problemen kunnen zich opstapelen als u niet snel handelt, dus wees op uw hoede voor deze problemen als u voor een Mondeo hybride kiest.

Probleem met de 12V accu

Hoewel de Ford Mondeo hybride is, maakt hij nog steeds gebruik van een 12-volt batterij voor de meeste van dezelfde redenen als niet-hybride auto’s doen. Dit betekent dat de auto wordt gestart via de spanning die deze 12V accu levert en dat veel van de accessoires van de auto door deze accu worden gevoed. Als deze uitvalt, kunt u de auto waarschijnlijk niet meer starten of de meeste accessoires niet meer gebruiken.

  Alles over 2023 Ford Escape

Het probleem is dat de accu zonder aanwijsbare reden en vrij snel kan leegraken. Enkele eigenaren hebben gemeld dat de accu het begeeft nadat de auto een week of twee heeft stilgestaan. De reden voor deze problemen is waarschijnlijk dat iets de stroom van de accu onttrekt terwijl de auto geparkeerd staat, dus zorg ervoor dat u de accu test als de auto gewoon staat.

Elektrische problemen

Elektrische problemen zijn ook een ding voor de Mondeo, wat betekent dat je waarschijnlijk snel genoeg tegenkomt. Velen hebben problemen gemeld met de keyless entry functionaliteit en dat de auto weigert je binnen te laten, of soms herkent hij niet eens dat de sleutel in de buurt van de auto is. Dit kan het gevolg zijn van een lege batterij in de sleutel, maar sommigen hebben deze problemen zelfs met een nieuwe batterij gemeld.

Ten tweede kan de cruise control uitschakelen zonder voorafgaande waarschuwing en kan de zekering voor de koplampsproeiers doorslaan, vooral als u in een kouder klimaat woont. Binnenverlichting kan uitvallen, LED’s van stadslichten kunnen uitvallen en problemen met achterlichten lijken ook een ding te zijn met de Mondeo.

FAQ Sectie

Is de Ford Mondeo een goede auto?

De Ford Mondeo is altijd een van de allerbeste sedans geweest sinds hij op de markt kwam. De reden waarom de Mondeo zo goed is, is dat hij kosten en bruikbaarheid goed in evenwicht houdt. Hij concurreerde met de VW Passat, die om dezelfde redenen als de Mondeo werd ontslagen. Beide auto’s waren meer dan goed genoeg en het is triest dat ze moesten verdwijnen.

  Is de Ford Ranger een goede auto?

De hybride Mondeo is moeilijker te verkopen omdat hij niet echt goede zuinigheidscijfers biedt, waardoor de hele hybride beproeving niet ten volle wordt benut.

Komt de Ford Mondeo terug?

Ja, het lijkt erop dat de Ford Mondeo inderdaad terugkomt, maar niet op de manier die u denkt. De Mondeo komt niet naar de VS, Europa en het VK, maar alleen naar China, dat nog steeds zo’n enorme markt is voor sedans. Sommigen speculeerden wel dat de nieuwe Mondeo uiteindelijk ook zijn weg gaat vinden naar de westerse markten, maar dat is nog steeds niet helemaal duidelijk.

De realiteit is dat sedans in het Westen steeds minder populair worden, omdat mensen steeds meer op zoek zijn naar SUV’s en crossovers.

Welke auto’s concurreren met de Ford Mondeo?

De belangrijkste concurrent van de Mondeo is de VW Passat, maar de Mondeo gaat ook de strijd aan met de Peugeot 508 en de Skoda Octavia. De 508 en de Octavia liggen er nog steeds uit, en het lijkt erop dat de nieuwe Octavia erin slaagt dit marktsegment voor te blijven, althans wat Europa betreft.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts