Veel voorkomende problemen met de Ford Escape

Ford Escape problemen

De Ford Escape is een van de populairste compacte SUV’s op de Amerikaanse markt en daarmee een van de populairste auto’s op de Amerikaanse markt in het algemeen. De Escape is populair omdat het krijgt veel standaard uitrusting, het is echt veilig, en het biedt voldoende zitruimte voor maximaal vijf volwassenen.

Hoewel de Escape over het algemeen een goede auto is, zijn er toch een aantal punten die de moeite waard zijn om over te praten. De Ford Escape heeft de neiging om te lijden onder problemen met betrekking tot de transmissie, de motor, het AWD-systeem, de remmen, en problemen met de stuurbekrachtiging. De meeste van deze problemen zijn te wijten aan gebrekkig onderhoud, wat betekent dat ze kunnen worden voorkomen als u de auto goed genoeg onderhoudt.

Oudere modellen van 2006-2009 lijken de meeste problemen te hebben, maar de 2014 Ford Escape is het slechtste specifieke modeljaar voor de Escape in het algemeen. De Escape is dus een redelijk betrouwbare auto, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt.

Als je nalaat om al het nodige onderhoud te doen wanneer dat nodig is, zul je jezelf confronteren met aanzienlijke reparatierekeningen die meer kosten dan een decennium aan onderhoud.

Ford Escape – Transmissieproblemen

De Ford Escape is verkrijgbaar met een automatische of een handgeschakelde versnellingsbak. Volgens vele bronnen online, is de handgeschakelde Escape bekend om te gaan door koppelingen relatief snel als je de auto op een agressieve manier rijden. Automatische Escape modellen zijn gevoelig voor vertraagd schakelen, aarzeling en knarsende geluiden wanneer de auto in drive of achteruit wordt gezet.

  Is de Ford Bronco Raptor een goede auto?

Het lijkt erop dat Ford maar liefst 320.000 Ford Escape modellen heeft teruggeroepen vanwege transmissieproblemen waardoor de auto zou kunnen afslaan. De meest voorkomende oplossingen voor deze problemen zijn ofwel volledige vervanging van de transmissie of te herbouwen indien mogelijk. Deze kosten meestal tussen de $3.000 en $4.000.

Ford Escape – Motorproblemen

De bobines lijken de meest voorkomende Ford Escape motor-gerelateerde problemen te zijn en de enige manier om ze te repareren is om ze volledig te vervangen, wat tot $ 1.000 kan kosten. Modellen gemaakt tussen 2001 en 2013 lijken de ergste te zijn. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u uw spoelen vervangt als u dit probleem tegenkomt, omdat u nog veel meer schade kunt veroorzaken als u dat niet doet.

De EGR (Exhaust gas recirculation) klep lijkt ook een teer punt te zijn van de Ford Escape. De EGR slaagt er niet in om de juiste druk te handhaven en kan ervoor zorgen dat de motor afslaat en het waarschuwingslampje “check engine” gaat branden. Deze zijn niet zo duur om te verhelpen, daarom moet je ze verhelpen op het moment dat ze problemen beginnen te veroorzaken.

Ford Escape – problemen met het AWD-systeem

De Ford Escape wordt geleverd met een AWD-systeem, maar het AWD-systeem op de Escape is niet zonder zijn aandeel van fouten. Het meest voorkomende probleem met het AWD-systeem van de Ford Escape wordt geassocieerd met de tussenbak, die bij regelmatig gebruik beschadigd kan raken. Het goede nieuws is dat een vervangende tussenbak niet al te duur is, maar het slechte nieuws is dat problemen met de tussenbak helemaal niet aan de orde zouden moeten zijn.

  Veel voorkomende problemen met Ford Ranger

Als u last heeft van gierende of klikkende geluiden, dan is de kans groot dat uw transfer case de schuldige is. Breng uw Escape naar een Ford dealer en zij zouden in staat moeten zijn om de transfer case voor ongeveer $100 te vervangen.

Ford Escape – Problemen met de remmen

De Ford Escape is ook bekend om problemen met de remmen te ervaren, vooral de 2016 en 2017 modellen. De remmen kunnen lawaaierig worden en relatief moeilijk in te drukken, wat een ernstig veiligheidsprobleem kan zijn. Om de auto volledig tot stilstand te krijgen, moet je met behoorlijk wat kracht op de remmen stampen.

Deze problemen worden veroorzaakt door versleten remblokken, een defecte rembekrachtiger of problemen met de remvacuümpomp. Deze problemen komen niet zo vaak voor bij andere Escape modellen, maar ze kosten wel zo’n $400-$500 om te verhelpen.

Ford Escape – Problemen met de stuurbekrachtiging

Problemen met de stuurbekrachtiging zijn iets dat alleen oudere Ford Escape modellen teistert, wat betekent dat de nieuwere modellen een stuk beter zijn. De NHTSA onderzocht bijna 750.000 Ford Escape modellen tussen 2008 en 2011 als gevolg van problemen met de stuurbekrachtiging terwijl de auto in beweging is.

Ford zegt dat dit probleem werd veroorzaakt door verkeerde software EPAS configuraties die niet in staat waren om input van de bestuurder te detecteren waardoor het systeem niet in staat was om de bestuurder te assisteren tijdens het sturen.

FAQ Sectie

Welke Ford Escape modellen moeten worden vermeden?

De Ford Escape is door zijn productie zeer verschillend qua betrouwbaarheid. Zo is de 2014 Ford Escape volgens klanttevredenheidsonderzoeken het slechtste model van allemaal. De 2006-2009 Ford Escape modellen lijken echter ook aan de onderkant van het betrouwbaarheidsspectrum te zitten.

  Ford Bronco Sport Betrouwbaarheid

U moet ook de 2013 Ford Escape en de 2005 Ford Escape vermijden. Alle andere Ford Escape modellen lijken een stuk beter te zijn. Het is echter zinvol om een Ford Escape uit deze modeljaren te overwegen als u er een kunt vinden die in goede staat is gehouden, aangezien de meeste van deze problemen te wijten zijn aan gebrekkig onderhoud.

Is de Ford Escape een goede gezinsauto?

De Ford Escape concurreert met enkele van de beste gezinswagens op de markt zoals de Toyota RAV4 en de Honda CR-V. De Escape heeft veel zitruimte op alle rijen en hij wordt geleverd met een vrij grote kofferbak. Dat maakt hem tot een geweldige gezinsauto en aantoonbaar beter dan sommige RAV4- en CR-V-modellen.

Bovendien krijgt de Escape ook veel gezinsvriendelijke voorzieningen in het interieur, wat de Escape nog meer tot een echt goede gezinsauto maakt. Als u de kans krijgt, probeer er dan een proefrit in te maken om te zien of hij aan uw specifieke gebruikseisen voldoet.

Hoe veilig is de Ford Escape?

Ford weet dat de Escape ontworpen is voor gezinsgebruik en daarom hebben ze ervoor gezorgd dat hij zo veilig mogelijk is. Daarom beloonde de IIHS de Escape met een stellaire veiligheidsscore van 5 sterren, zowel op de voorstoelen als op de achterbank.

Ook in elke andere categorie kreeg hij 5 sterren, wat betekent dat de Escape over het algemeen een heel veilige auto is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts