Alles over 2023 Ford Escape

2023 Ford Escape

De Ford Escape was een paar jaar geleden een van de populairste SUV’s van Ford, toen Ford erin slaagde om meer dan 300.000 eenheden van de Escape te verschuiven. Echter, voor twee recente jaren, de Escape is op een continue neerwaartse spiraal als het is een beetje gedateerd geworden en is niet concurrerend met de meeste van zijn concurrenten.

Met de toevoeging van de nieuwe Bronco Sport zal de Escape een nog grotere duik nemen. Dus, om het Ford Escape-gamma nieuw leven in te blazen, gaat Ford de Escape vernieuwen voor het modeljaar 2023. In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Ford Escape, waarom je er een zou moeten overwegen en wat je gaat krijgen.

De 2023 Escape wordt geen compleet nieuw model, maar eerder een modernisering waarmee Ford de Escape aantrekkelijker wil maken. Dit omvat een nieuwe bredere grille, nieuwe koplampen met een lichtbalk over de hele lengte, nieuwe achterlichten, een nieuw infotainmentscherm en hier en daar nog wat extra accenten die allemaal bijdragen aan een nieuwe ervaring.

De aandrijflijn blijft ongewijzigd, net als de meeste andere systemen. Sommigen zeggen dat de nieuwe Escape ook nieuwe namen, nieuwe trims en mogelijk zelfs nieuwe modellen gaat krijgen, maar dit is nog door niemand van het bedrijf bevestigd.

2023 Ford Escape – De aandrijflijn

De entry-level motor optie wordt de vertrouwde 1.5L 3-cilinder motor met 191pk en 190lb-ft koppel. Deze versie van de Escape kan worden uitgerust met FWD of zelfs AWD. Het 2.0L-model is alleen leverbaar met AWD en biedt 250 pk en een gezond koppel van 280 lb-ft. De Escape behoudt ook zijn twee hybride modellen, een met 162 pk en een met 203 pk.

  Ford Transit Betrouwbaarheid

Wat het brandstofverbruik betreft, kunt u van de Ford Escape 28 MPG in de stad en 34 MPG op de snelweg verwachten met de 1.5L, terwijl de 2.0L 26 MPG in de stad en 31 MPG op de snelweg haalt. Het FWD hybride model is het meest efficiënte model van de Escape dat u kunt kopen, omdat het tot 44MPG op de snelweg en 37MPG in de stad kan opleveren.

Al met al zijn de aandrijfopties bij de Escape allemaal behoorlijk krachtig en zijn ze uitgerust met Ford’s vertrouwde 10-traps transmissie die naadloos schakelt en niets moet doen wat je niet wilt.

2023 Ford Escape – Ontwerp en rijden

Design-wise, de 2023 Escape biedt een paar nieuwe accenten ten opzichte van het uitgaande model, zoals de nieuwe grille, nieuwe koplampen, nieuwe achterlichten, nieuwe wielen, en een paar extra details over de hele auto. Het interieur is nu uitgerust met een groter infotainmentscherm waarin de multimedia-interface is ondergebracht, terwijl het dashboard van de bestuurder nu ook een digitaal scherm heeft.

Wat rijden betreft, blijft de Escape vrijwel hetzelfde en dat is niet slecht, want de Escape is comfortabel en relatief wendbaar voor zijn segment. Het rijcomfort is goed, het windgeruis is goed en de Escape rolt niet zo hard de bocht in als sommige van zijn concurrenten van Japanse makelij.

  Ford Super Duty betrouwbaarheid

2023 Ford Escape – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Deze generatie van de Ford Escape was vrij lastig toen hij voor het eerst uitkwam, maar latere modellen waren aanzienlijk beter. Aangezien de 2023 Escape niet zoveel mechanische verschillen zal vertonen, zal hij waarschijnlijk het bestaande Escape-platform overnemen, dat ondersteund wordt door alle lessen van de vorige generatie van de Escape.

Potentiële problemen kunnen echter verband houden met de transmissie, het ontstekingssysteem, de motor en mogelijk de stuurbekrachtiging. Als u er goed voor zorgt, zal uw 2023 Escape lang meegaan, maar als u niet alles doet wat u moet doen, zal uw Escape daaronder lijden.

2023 Ford Escape – Waarde en functionaliteit

Het instapmodel van de Ford Escape gaat ongeveer $ 36.000 kosten voor het FWD-model, terwijl top-end Ford Escape ST PHEV-modellen zullen beginnen bij meer dan $ 54.000. Deze prijzen zijn een heel stuk hoger dan het model van 2022 toen het uitkwam, maar dat is te verwachten omdat de inflatie eerder hier te blijven.

Praktisch is oké en blijft ongewijzigd ten opzichte van het vorige modeljaar. Dus als je een Ford Escape gewend bent, kun je vrijwel dezelfde hoeveelheid ruimte verwachten.

FAQ

Is de 2023 Ford Escape beter dan de 2022 Escape?

De 2023 Ford Escape verschilt niet veel van de 2022 Escape en dat ligt voor de hand. Als u echter een modern ogende Escape wilt, zult u voor het 2023-model moeten gaan omdat het 2022-model zowel van binnen als van buiten een beetje zijn leeftijd begint te tonen.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Fiesta Ecoboost

Als u echter alleen geïnteresseerd bent in dezelfde rijervaring, is de 2022 Escape meer dan goed genoeg. Bovendien bespaart u ook heel wat geld als u voor een gebruikt 2022-model gaat, vooral omdat u dan alle mogelijke verkoopprijsverhogingen vermijdt die de 2023 Escape waarschijnlijk zal krijgen.

Wanneer kan ik de 2023 Ford Escape kopen?

Ford heeft zijn bestelproces voor de Ford Escape geopend, wat betekent dat hij nu vooraf kan worden besteld. De allereerste 2022 Ford Escape-modellen komen tegen het einde van het jaar beschikbaar, terwijl de meeste klanten hun auto begin 2023 krijgen.

U moet een kleine aanbetaling doen aan de dealer, en die aanbetaling wordt later verrekend in uw definitieve aankoopprijs.

Waar wordt de Ford Escape 2023 gemaakt?

De nieuwe Ford Escape wordt gebouwd in de vertrouwde Ford-fabriek in Louisville, Kentucky. Deze fabriek werd voor het eerst geopend in 1955 en is een van de grootste fabrieken die Ford momenteel exploiteert, want er werken meer dan 4.000 mensen.

Deze fabriek maakt alle Ford Escape modellen voor de VS, maar maakt ook de Expedition, de F-250 Super Duty, F550 pickups en de luxueuze Lincoln Navigator.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts