Is Ford Puma een goede auto?

Ford Puma

De Ford Puma is een van de kleinste en fijnste Ford SUV’s op de markt. Deze subcompacte SUV biedt uitstekende rijeigenschappen, hightech voorzieningen, een mooi interieur en voldoende laadruimte. Maar is de Ford Puma een goede auto?

Over het geheel genomen is de nieuwe Ford Puma een uitstekende auto. Hij is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een kleine, efficiënte en praktische subcompacte SUV. Aan de andere kant is hij niet ideaal voor mensen die een ruime, snellere en goedkopere subcompacte SUV zoeken. Dit komt omdat hij een krap interieur heeft en zijn initiële prijs redelijk hoog is.

Geschiedenis van de Ford Puma

De eerste Ford Puma was een kleine driedeurs coupé die tussen 1997 en 2002 werd geproduceerd. Hij had een wielbasis van 96,3-inch, een lengte van 156,9-inch, een breedte van 72,3-inch en een hoogte van 51,8-inch. Deze auto werd echter in 2002 uit productie genomen.

De nieuwste Ford Puma is een vijfdeurs subcompacte SUV die tot op heden in 2019 in productie is genomen. In tegenstelling tot de Ford Puma driedeurs coupé, deze SUV is iets groter als hij wordt geleverd met een wielbasis van 101,9-inch, een lengte van 164,8-inch, een breedte van 71,1-inch, en een hoogte van 61-inch.

Ford Puma heeft zijn model herontworpen van een driedeurs coupé naar een kleine crossover SUV, omdat coupés niet meer zo populair zijn als in het verleden.

Kenmerken van de Ford Puma

Uiterlijk

Als schoonheid is wat je zoekt, is de Ford Puma crossover SUV een mooie optie. Deze auto is prachtig ontworpen, zowel van binnen als van buiten. Afgezien van het uiterlijk, heeft hij ook een aantal uitzonderlijke functies, waaronder 17-inch lichtmetalen velgen, automatisch grootlicht, handige LED-plaslampen, ruitenwissers met regensensor, satellietnavigatie en LED-ambianceverlichting in het interieur.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Edge

Prestaties

De Ford Puma is uitgerust met een 1,0-liter driecilinder turbomotor die maximaal 125 of 155 pk levert, afhankelijk van de uitvoering die u kiest. Bovendien accelereert hij van 0 naar 60 in slechts 8,7 seconden en heeft hij een topsnelheid van 119 mph.

Bovendien ligt het maximumvermogen bij 6000 t/min (vermogen) en tussen 1500-4500 t/min (koppel). En met de combinatie van een zevenversnellingsbak en een turbomotor is dit een perfecte auto voor dagelijks gebruik of in de stad.

Comfort en laadruimte

De Ford Puma mag dan compact zijn, maar het is een zeer functionele auto. Dit komt omdat hij wordt geleverd met functionele ruimte en een ruime laadruimte. Het interieur van deze auto is netjes georganiseerd met high-tech functies. Enkele van de interieurkenmerken die comfort bieden aan de passagiers zijn het pluche lederen stuurwiel, stoelen met stoffen bekleding, en verschillende soft-touch afwerkingen.

Als het op laadruimte aankomt, heeft de auto een totaal van 410 liter, wat goed genoeg is voor zijn formaat. Dit betekent dat gebruikers gemakkelijk een aantal dingen kunnen meenemen die ze nodig zullen hebben tijdens hun reis. Niettemin is het ook belangrijk op te merken dat deze auto niet zo comfortabel is voor langere mensen, omdat hij wat krap is.

Brandstofefficiëntie

Aangezien de Ford Puma een kleine SUV is, verbruikt hij minder brandstof dan de meeste van zijn concurrenten. Bovendien wordt hij geleverd met een turbomotor met kleine capaciteit die minder brandstof verbruikt. Er wordt bijvoorbeeld geschat dat de 2021 Ford Puma 5,3-liter brandstof verbruikt om tot 62 mijl af te leggen.

Prijs

De Ford Puma mag dan een kleine en prachtige crossover SUV zijn, maar zijn initiële prijs is iets hoger dan de meeste van zijn concurrenten. Als gevolg daarvan kunnen sommige mensen hem onaantrekkelijk vinden, maar gezien het high-end interieur, de uitstekende prestaties en de technologische topfuncties waarmee hij is uitgerust, is de Ford Puma elke cent waard.

  Is de Ford Edge een goede auto?

De instapprijs van de Ford Puma ligt rond de 21.000 dollar. Als u echter voor een hogere uitrusting kiest, moet u wellicht zo’n $25.000 neertellen.

FAQ

Hoe lang gaat de Ford Puma mee?

De Ford Puma is een van de duurzaamste subcompacte SUV’s op de markt. Indien goed onderhouden, kan de Ford Puma meer dan 200.000 mijl meegaan. Gemiddeld gaan de meeste Ford Puma’s tussen de 150.000 en 250.000 mijl mee. Wilt u dus dat uw Ford Puma langer meegaat, zorg dan voor een goede verzorging van de auto.

Heeft de 2019 Ford Puma problemen?

Ja, de 2019 Ford Puma heeft ook problemen. Toch zijn zijn problemen niet veel als die ervaren in de eerste generatie Ford Puma. Enkele van de veel voorkomende problemen waarmee gebruikers van de 2019 Ford Puma klaar moeten zijn, zijn problemen met de software van de telematische regeleenheid en slechte elektrische aansluitingen.

Wat zijn enkele van de veelvoorkomende problemen met de Ford Puma?

Als u in de markt bent voor een gebruikte Ford Puma, is het van vitaal belang om te weten welk modeljaar u moet selecteren en welk model u moet vermijden. De Ford Puma kan een uitstekende crossover SUV, maar het komt met veel problemen. Sommige van de veel voorkomende problemen zijn motor misfire, remproblemen, ruwe motor, remvloeistof lekkage, defecte verwarming, en nog veel meer.

Hoe snel is de Ford Puma?

De Ford Puma is misschien niet zo snel als een sportwagen, maar hij is nog steeds behoorlijk snel. Deze subcompacte SUV kan in 8,7 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Daarnaast heeft deze auto ook een topsnelheid van 119 mph. Merk op dat de lagere versies langzamer zijn dan de top versies.

  Ford Fusion Hybrid Betrouwbaarheid

Daarom, als u een snellere Ford Puma wilt, overweeg de hogere trim, dat is de Ford Puma ST trim.

Houdt de Ford Puma zijn waarde?

Ja, de Ford Puma houdt zijn waarde goed. Men schat dat deze subcompacte SUV na 3 jaar ongeveer 60% van zijn oorspronkelijke waarde zal behouden, wat uitstekend is in vergelijking met zijn rivalen. Bovendien is de oude Ford Puma langzaam een klassieker aan het worden, aangezien er maar een handvol van het model is gemaakt.

Dus als u van plan bent om de Ford Puma na een paar jaar te verkopen, kunt u zich ontspannen in de wetenschap dat u een goede restwaarde zult krijgen. De auto moet echter wel in een goede staat verkeren en goed worden onderhouden.

Samenvatting

Over het algemeen is de Ford Puma een fantastische subcompacte SUV met een mooi interieur, uitstekende rijeigenschappen, een ruime laadruimte, en veel technologische voorzieningen. Hij is echter ook een beetje duur en heeft een paar problemen. Maar met de juiste zorg en onderhoud, is dit een leuke auto om mee in de stad of zelfs op de snelweg te rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts