Verrassende feiten over de VW ID 4

Volkswagen ID.4

De Volkswagen ID 4 hoopt een van de populairste VW-auto’s van het moderne tijdperk te worden, omdat hij elektrische energie combineert met de nieuwste technologie, veel ruimte en een niet al te dure vraagprijs. Aangezien de ID 4 ook een crossover is, hoort hij thuis in het populairste autosegment van dit moment, wat betekent dat VW met de ID 4 alles uit de kast heeft gehaald.

In dit artikel gaan we dieper in op enkele van de meest verrassende feiten over de VW ID 4. Sommige daarvan zijn behoorlijk indrukwekkend en geven je een idee van wat een hypermoderne VW allemaal inhoudt. Maar sommige verrassen je misschien niet op een positieve manier, zozeer zelfs dat ze de deal helemaal kunnen breken, voor sommigen althans. Dus, blijf hangen en kom erachter!

De VW ID 4 heeft gevoel voor humor

VW is niet per se een merk dat bekend staat om het maken van humoristische auto’s, maar de ID 4 hoopt daar verandering in te brengen door een door Tesla uitgevonden fenomeen van een auto die grappen maakt. Dus, de volgende keer dat je in een VW ID 4 stapt, probeer je te zeggen “Hallo ID, vertel me een mop”, en de ID 4 zal je verwennen met een klassieke stand-up grap die al dan niet een glimlach oproept, afhankelijk van je favoriete humor stijl.

Hoe dan ook, het is een leuke functie waarvan de meeste mensen zich niet eens bewust zijn. VW zegt dat ze hun best hebben gedaan om de ID 4 zoveel mogelijk grappen mee te geven, dus de ID 4 is ook een stand-up comedian.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Atlas

Gratis 30 minuten opladen

Toen de allereerste elektrische auto’s uitkwamen, was het opladen van EV’s in veel landen gratis. Toen meer en meer EV’s op onze wegen begonnen te rijden, begonnen de prijzen van het opladen van EV’s te stijgen. Dit betekende dat degenen die hun EV’s later kochten, hier niet van profiteerden, wat sommige EV-eigenaars een beetje gek maakte.

VW wil echter de totale elektriciteitskosten voor zijn klanten verlagen en daarom profiteren alle kopers in de VS van een gratis oplaadsessie van 30 minuten telkens als ze hun auto aansluiten op een van de Electrify America-laders.

Ruimte in de aanbieding

Toen VW de stap naar het EV ID-gamma introduceerde, was het meteen duidelijk dat VW een autonoom platform voor zijn EV’s heeft ontwikkeld, wat betekent dat het ID-gamma niet op een niet-EV-platform staat. Hierdoor konden ze de ruimte in elke dimensie maximaliseren, waardoor de VW ID 4 meer been- en hoofdruimte heeft dan sommige grote sedans en SUV’s.

Het is echt fascinerend hoe ruim de achterkant van de ID 4 is, zelfs voor de allergrootste mensen.

Kwaliteit en ergonomie

Het is niet allemaal suiker en honing met de ID 4, want er zijn een paar dingen die verre van positief zijn. Allereerst is de interieurkwaliteit niets vergeleken met auto’s als de Mk7 Golf, wat betekent dat de ID 4 verrassend plastic is. De meeste VW-eigenaren zijn gewend aan zacht aanvoelend plastic op plaatsen waar je hand vaak komt, maar de ID 4 heeft veel te veel harde plastic panelen die het algemene kwaliteitsgevoel zeker naar beneden halen.

  Volkswagen Golf te vermijden jaren

We moeten ook de ergonomie vermelden, die met het nieuwe infotainmentsysteem ook in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen. VW’s waren vroeger de beste en gemakkelijkste auto’s om te begrijpen, omdat alles was waar het moest zijn. De ID 4 vertaalt alles in zijn infotainment scherm waardoor het veel moeilijker te gebruiken is, vooral tijdens het rijden.

ID Light

Aan de andere kant heeft VW het “ID Light” toegevoegd aan de ID 4. Dit is in feite een dunne strook LED-lampjes onder de voorruit die allerlei dingen aan je communiceert. Het wordt gebruikt als aanwijzer wanneer de navigatie is ingeschakeld of als interactief licht wanneer je de stemcommando’s van VW gebruikt.

Het is echt vriendelijk voor de ogen en helpt bij het toekomstperspectief van VW, omdat het goed aansluit bij de rest van het ID-gamma.

Comfort

Last but not least moeten we ook de vele manieren noemen waarop VW het comfortniveau verhoogt met zaken als een panoramisch zonnedak over de hele lengte, grote ramen en echt coole interieuropties, die allemaal de ervaring echt aangenaam maken.

FAQ Sectie

Wat is er goed aan de VW ID 4?

De VW ID 4 is echt een mengeling van veel goede en een paar slechte dingen en dat is waarschijnlijk de reden waarom de ID 4 wereldwijd zo populair is. Het futuristische design, een cool interieur, veel veiligheidstechnologie en heel wat innovatieve functies garanderen dat uw ID 4-ervaring heel anders zal zijn dan met vrijwel elke andere niet-EV VW.

  Alles over 2023 VW Tiguan

VW was nooit echt een merk dat bekend stond om zijn durf, wat betekent dat hoewel veel VW’s echt goede auto’s zijn, ze niet leuk of karaktervol zijn. De ID 4 is precies het tegenovergestelde: hij geeft je echt een ervaring die door geen enkele andere niet-ID VW kan worden geëvenaard. Ten slotte is het ook een EV-crossover, een van de meest populaire segmenten op de huidige geavanceerde wereldmarkt.

Wat is er slecht aan de VW ID 4?

Er zijn een paar duidelijke nadelen aan de ID 4, en de twee grootste zijn het gebrek aan algemene kwaliteit van de materialen en hoe VW de interactie met de ID 4 moeilijker heeft gemaakt dan met de meeste van zijn oudere auto’s. We moeten ook vermelden dat de ID 4 niet goedkoop is, zelfs niet voor een elektrische auto, aangezien VW’s ID auto’s duurder zijn dan sommige luxe niet-elektrische aanbiedingen van andere prominente Duitse merken.

De actieradius van de VW ID 4 is nog steeds niet vergelijkbaar met die van sommige Tesla- en Hyundai-modellen, wat betekent dat er nog veel ruimte voor verbetering is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts