Veelvoorkomende problemen met Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok Problemen

De Volkswagen Amarok is een VW pick-up die voor het eerst werd onthuld in 2010. De Amarok is ontworpen als een body on frame pick-up, waardoor het een echte off-roader is. Hij wordt ook geleverd met een dubbele wielophanging vooraan en een paar bladveren achteraan. De VW Amarok was bedoeld als een echte VW pick-up, maar de marktreceptie was in de VS niet zo sterk als VW had gehoopt.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de Amarok vergelijkbaar met de VW Touareg, wat betekent dat het alle kanten op gaat. Sommige Amarok exemplaren zijn in staat om een probleemloos leven te leiden, terwijl anderen links en rechts problemen ondervinden. Veel mensen hebben genoemd de VW Amarok eigendom ervaring te zijn een haat-liefde verhouding.

Hoe dan ook, de meest voorkomende VW Amarok problemen worden geassocieerd met de motor timing, positieve carter ontluchting probleem, hoge druk brandstofpomp probleem, waterpomp problemen, en problemen met de bobines. Als je wilt dat een Amarok lang meegaat, zul je hem zo goed mogelijk moeten onderhouden, anders gaat hij uiteindelijk kapot.

De betrouwbaarheid van de Amarok is dus moeilijk te beoordelen, maar de kans is groter dat je er lang plezier van hebt als je hem goed genoeg onderhoudt.

VW Amarok – Problemen met het timingsysteem

De VW Amarok, net als elke andere VW met de 2.0LTSI heeft de neiging om problemen te ondervinden met de distributieketting spanner. Op een gegeven moment, de auto begint te verliezen vermogen, de motor schudt, misfires, en is waarschijnlijk gaat opvragen de codes P0016, of P0328. Als dit inderdaad gebeurt, moet u snel handelen als een falende spanner is een ernstig probleem.

  Veelvoorkomende problemen met de Volkswagen Up

Als u niet zorgen voor de timing spanner, is er een groot deel van de kans dat je kan eindigen met een vernietigde motor. De beste manier om dit probleem op te lossen is grondig preventief onderhoud dat alle potentiële problemen met de spanner kan opsporen voordat ze zich voordoen.

VW Amarok – Probleem met de positieve carterontluchting

De positieve carterontluchting (PVC) heeft twee taken. Onder normale rijomstandigheden houdt de PVC een lichte negatieve druk in het carter om onnodige oliedampen te verbranden. De andere functie is om te voorkomen dat er in opgevoerde toestand druk in het carter komt. Als de PVC faalt, zult u waarschijnlijk olielekkages, hoge motordruk en een verhoogd olieverbruik ervaren.

Je zou ook kunnen ervaren zwarte rook uit de uitlaat, en de oliefilter is waarschijnlijk gaat vervuilen zichzelf voortijdig. U moet zorgen voor deze kwestie vroeg genoeg, anders kan het meer schade veroorzaken langs de lijn.

VW Amarok – Hoge-druk brandstofpomp problemen

De VW Amarok leent veel van zijn onderdelen van de VW Touareg, wat betekent dat deze twee de neiging om soortgelijke problemen te ervaren op bepaalde gelegenheden. Een van deze problemen is een defecte hogedruk brandstofpomp (HPFP), waardoor de auto afslaan, niet in staat om te starten, of inconsistent vermogen hebben. Het probleem is meestal te wijten aan een defecte brandstofdrukregelklep.

Het beste wat je kunt doen is om uw Amarok naar een VW-dealer waar een monteur gaat in staat zijn om dit probleem te diagnosticeren gemakkelijk. De realiteit is dat probleem is gemeenschappelijk genoeg en dat de meeste VW-monteurs zijn in staat om dit snel genoeg op te lossen.

  Is de Volkswagen Polo een goede auto?

VW Amarok – Waterpomp problemen

De waterpomp probleem is ook een gemeenschappelijk optreden in zowel VW Touareg en VW Amarok modellen. De 2.0L TSI Amarok motor is eigenlijk de meest problematische motor als het gaat om waterpomp problemen die ook kunnen worden opgelost met proactief onderhoud. Als de waterpomp defect raakt, kan dit potentieel veel schade aan de motor veroorzaken.

Als u merkt dat uw auto niet in staat is om een constante bedrijfstemperatuur te handhaven, moet u stoppen met rijden en hulp inroepen. De realiteit is dat dit probleem kan te wijten zijn aan heel wat redenen die betekenen dat veel dingen moeten worden gecontroleerd voordat het probleem kan worden opgelost.

VW Amarok – bobine problemen

Defecte bobines zijn ook vrij gemeenschappelijk op de moderne VW-modellen, wat betekent dat de Amarok de neiging om te lijden van deze ook. De 2.0L TSI motor is het meest vatbaar voor bobine problemen, dus zorg ervoor dat uw auto te controleren op de motor lampjes, misvuren, matige prestaties, niet in staat om te starten, en onwil om te versnellen.
Een defecte bobine kan de auto ongeschikt voor het verkeer maken, dus zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan zowel uw bobines als uw bougies.

FAQ Sectie

Hoe lang kan een VW Amarok meegaan?

Een Volkswagen Amarok moet met het juiste onderhoud minstens 200.000 jaar mee kunnen gaan. De meeste van de in dit artikel genoemde problemen kunnen worden opgelost met tijdig onderhoud, wat betekent dat u een Amarok sterk kunt houden door alleen te doen wat nodig is. U zou geen grote revisies moeten tegenkomen voor 200.000, maar alleen als u hem goed onderhoudt.

  Veelvoorkomende problemen met Volkswagen T-Roc

Als u hem niet onderhoudt, kan de Amarok mogelijk last krijgen van tientallen problemen die de Amarok waarschijnlijk met pensioen zullen sturen lang voordat hij de 200.000 mijl bereikt.

Is de VW Touareg beter dan de VW Amarok?

De VW Touareg en de VW Amarok delen vrij veel onderdelen wat betekent dat ze vrij gelijkaardig zijn. Echter, de Touareg is een stapje hoger als het gaat om luxe, comfort, en wenselijkheid en dat is wat het de voorkeur van de meeste klanten maakt.

De Amarok was nooit bedoeld om de Touareg uit te dagen op andere vlakken dan off-road, maar iedereen weet dat VW’s toch al niet veel tijd besteden aan off-road rijden. Al bij al is de Touareg de betere wagen, maar de Amarok heeft wel een paar trucjes in zijn mouw.

Moet ik een VW Amarok kopen?

Als u geïnteresseerd bent in een relatief hoogwaardige pick-up truck die u in bijna elke omgeving een fatsoenlijke rijervaring kan bieden, dan moet u inderdaad de Amarok overwegen. Veel mensen geloven dat de Amarok ook een van de best uitziende pick-ups tot nu toe is.

Hoe dan ook, de Amarok kan een welkome aanvulling op elke garage, maar zorg ervoor dat je een die is gehouden in goede staat te vinden, want je wilt niet te vinden jezelf het repareren van de Amarok vaker dan het rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts