Veelvoorkomende problemen met Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross Problemen

De Volkswagen T-Cross werd voor het eerst onthuld in 2018, wat betekent dat hij binnenkort wordt vervangen door een gloednieuw model. De T-Cross is gepositioneerd als een compacte crossover waardoor het een vrij populair VW-model is. We leven in een tijdperk van cross-overs en SUV’s, en de T-Cross is een van VW’s zwaargewichten.

Gezien het feit dat de T-Cross een relatief nieuw model is, is het moeilijk om hem te verslaan wat betreft betrouwbaarheid op lange termijn. We zullen nog een paar jaar moeten wachten tot deze auto’s veel kilometers op de teller beginnen te krijgen. Tot dan kunnen we de T-Cross alleen beoordelen op zijn huidige problemen.

De meest voorkomende problemen met de VW T-Cross hebben te maken met de gordijn airbags, het start/stop systeem, problemen met het starten van de auto, problemen met de kwaliteit van het interieur en problemen met de klokveer van de stuurinrichting. Het is veilig om te zeggen dat de meeste van deze problemen eerder minimaal zijn en dat ze de algemene prestaties van de T-Cross niet al te veel beïnvloeden.

Al met al lijkt de T-Cross vooralsnog een redelijk betrouwbare auto, maar zoals gezegd zullen we nog een paar jaar moeten wachten voordat we hem kunnen beoordelen op zijn betrouwbaarheid op lange termijn.

VW T-Cross – Gordijn airbag problemen

De VW T-Cross lijdt aan een eigenaardig probleem waarbij de gordijnairbags niet goed lijken te werken en dus niet worden geactiveerd als de auto bij een ongeval betrokken raakt. Dit probleem is te wijten aan een defecte las op het uitblaaspijpje van de gasgenerator van de airbag. Sommige schattingen zeggen dat T-Cross modellen vervaardigd tussen mei en juni van 2016 zijn allemaal getroffen door dit probleem.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Tiguan

Hoe dan ook, het beste wat u kunt doen is contact opnemen met een VW-dealer en vragen of de auto die u op het oog heeft is getroffen door deze kwestie. Als dat het geval is, zullen deze moeten worden vervangen omdat ze mogelijk ongewenst letsel kunnen veroorzaken in geval van een crash.

VW T-Cross – Auto wil niet starten

Een paar VW T-Cross eigenaars hebben gemeld dat de auto niet wil starten bij de eerste druk op de knop. Dit betekent dat je de startknop een paar keer moet indrukken totdat de auto daadwerkelijk start. Dit probleem heeft waarschijnlijk te maken met de elektronica van de auto en niet met mechanische onderdelen.
Het is echter nog onbekend wat de echte oorzaak van dit probleem is, aangezien meerdere bronnen verschillende problemen vermelden. Al met al, als dit probleem doet gebeuren met u, moet u de auto naar een VW-dealer en ze zullen hopelijk nemen het vanaf daar.

VW T-Cross – Start/stop problemen

De VW T-Cross is ook bekend om stop problemen met betrekking tot de start / stop-systeem waarin de auto ofwel uitschakelt het systeem volledig of het systeem niet goed werkt. Sommigen zeggen dat het probleem van de onwillige start met dit probleem verbonden is, wat betekent dat de aard van het probleem elektrisch is.

Hoe dan ook, als ze met dit probleem worden geconfronteerd, hebben de meeste mensen de neiging om het start/stop-systeem uit te schakelen. Dit is natuurlijk geen goede zaak, omdat deze systemen zijn verplicht om te werken op alle moderne auto’s.

VW T-Cross – Problemen met de kwaliteit van het interieur

Om eerlijk te zijn is de interieur kwaliteit van de VW T-Cross verre van slecht, maar er zijn een paar gebieden waarop de auto teleurstelt, zeker als je bedenkt dat het een VW is. De T-Cross lijkt problemen te hebben met veel kraken en rammelen en dat is niet iets wat je wilt van een relatief nieuwe auto.

  Is de Volkswagen Golf een goede auto?

Problemen zoals deze worden steeds erger, wat betekent dat in de toekomst veel T-Cross modellen mogelijk overal zullen rammelen en kraken.

VW T-Cross – Probleem met de klokveer van het stuursysteem

Een van de meest voorkomende VW problemen die er zijn is het klokveer probleem dat vrijwel elk modern VW model heeft getroffen. VW heeft zelfs een aantal terugroepacties gedaan om dit probleem op te lossen, maar zelfs na deze terugroepacties zijn er nog steeds meer dan 1,2 miljoen auto’s die last hebben van deze problemen volgens de NHTSA.

Wanneer de klokveer faalt, het in principe ontkoppelt veel van de auto stuur-gerelateerde systemen, zoals de claxon, de airbag, stuurwiel controles, en vele andere functies. Als u dit overkomt, breng de auto dan naar een dealer. Als de auto onder garantie valt, kunt u het probleem gratis laten verhelpen.

FAQ Sectie

Is de VW T-Cross een goede auto?

De VW T-Cross is een vrij degelijke wagen, wat betekent dat hij de marktvraag en de prijs-kwaliteitverhouding vrij goed in evenwicht houdt. Zeker, sommige mensen zullen het misschien niet leuk vinden dat de T-Cross van binnen min of meer identiek is aan andere VW-modellen, maar de binnenkant van moderne VW’s is niet slecht, met uitzondering van de mogelijke rammelaars natuurlijk.

De T-Cross wordt geleverd met efficiënte en krachtige motoren, een verhoogde rijhoogte, een vrij geavanceerd infotainment scherm, en een goed uitziende buitenkant. Dit alles maakt dat de T-Cross zijn eigen plaats op de markt heeft.

  BMW VS Volkswagen betrouwbaarheid - wat is beter?

Hoe lang moet een VW T-Cross meegaan?

De VW T-Cross zou minstens 200.000 mijl moeten kunnen meegaan, maar we zullen moeten wachten tot deze ouder worden om zeker te zijn. Er zijn echter geen redenen waarom de T-Cross het slechter zou moeten doen dan dat, omdat het gebruik maakt van gemeenschappelijke VW aandrijflijnen en onderdelen die lijken te houden in andere VW-modellen.

Hoe dan ook, je zult de auto goed moeten onderhouden als je wilt dat hij lang genoeg meegaat. Als zodanig, is het een eerlijke weddenschap om te zeggen dat de T-Cross zou moeten kunnen duren meer dan 200.000 mijl als je hem goed genoeg onderhouden.

Is de VW T-Cross een gezinswagen?

De VW T-Cross is de kleinste gezins-SUV/crossover van VW en beschikt over veel gezinsvriendelijke voorzieningen. De deuren gaan wijd open en er zijn veel opbergruimtes in de auto. Het bevestigen van een babyzitje achterin is eenvoudig dankzij de toegankelijke IsoFix-verankeringspunten.

De laadruimte is behoorlijk, de zitruimte is goed en de veiligheid is, zoals bij elke moderne VW, van topniveau. Daarom is de VW T-Cross een gezinsauto, maar hij is aan de krappe kant, wat betekent dat een groter gezin waarschijnlijk meer de voorkeur zal geven aan de Tiguan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts