Verrassende feiten over VW T-Cross

Volkswagen T-Cross

De Volkswagen T-Cross is de kleinste VW crossover SUV, wat betekent dat hij een instapmodel is voor de meest populaire en succesvolle VW line-up. De T-Cross is een gezinsauto, wat betekent dat hij hoopt op een kleine vormfactor zonder veel afbreuk te doen aan comfort en toegankelijkheid. Zeker, het is geen grote gezinsauto, maar hij voldoet zeker voor de meeste gezinnen.

In dit artikel overlopen we de meest verrassende feiten over de VW T-Cross, wat betekent dat we de meest indrukwekkende aspecten van de T-Cross schetsen en tegelijkertijd vertellen wat er minder goed aan is. Dit zal uw kennis over de T-Cross zeker vergroten, dus lees dit artikel zeker!

Veel in een verstandige verpakking

Het feit dat dit de kleinste VW crossover/SUV is klinkt alsof hij veel ruimte inlevert, maar dat is niet helemaal het geval. De T-Cross staat onder de T-Roc, maar biedt toch meer zitruimte op iedere zitplaats. De T-Cross is gebaseerd op het VW MQB-A0 platform waar ook de Audi A1, de Seat Arona en de VW Polo onder vallen.

De T-Cross biedt een wielbasis van 2.235 mm, wat slechts iets korter is in vergelijking met een Honda HR-V (4.335 mm) of de Toyota CH-R (4.360 mm), maar niet veel mensen vinden deze twee te klein voor wat ze zijn. Bovendien biedt de T-Cross ook een grotere kofferbak dan de CH-R.

Maatwerk

De VW T-Cross is ook ingesteld om de manier waarop de meeste mensen kleine VW auto’s kopen te veranderen, omdat de T-Cross is bedoeld om meerdere extra lagen van maatwerk te bieden bovenop wat je meestal krijgt van de meeste kleine VWs. Je kunt kiezen uit een breed scala aan speciale kleuren, terwijl de wielen zelf ook gekleurd kunnen worden, niet alleen het standaard zilver of zwart.

  Is Volkswagen Lupo een goede auto?

Accentpakketten voor het interieur maken het mogelijk om een beetje kleur in het interieur te brengen, wat de T-Cross een stuk jeugdiger en funky maakt.

Het is echt veilig

Een van de meer verontrustende aspecten van een subcompacte auto is de veiligheidsafdeling, omdat deze kleine auto’s het meestal niet zo goed doen als het gaat om veiligheid. VW is er echter op de een of andere manier in geslaagd om de T-Cross een betere veiligheidsreputatie te laten behalen dan zelfs sommige full-size SUV’s en dat is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend.

Met een verbazingwekkende 97% in de categorie “Bescherming van volwassen inzittenden” van Euro NCAP zet de T-Cross een gouden standaard voor vele andere auto’s om te volgen.

Beats-luidsprekers

Als je je kleine T-Cross wilt laten klinken als een clubhuis, kan dat door te kiezen voor speciale T-Cross-only Beats by Dr. Dre luidsprekers met 300 watt vermogen en een 8-kanaals versterker met een aparte grote subwoofer in de kofferbak. Dit maakt de kleine T-Cross nog aantrekkelijker voor jonge bestuurders, want al je muziek zal immens klinken.

Het maakt VW fabrieksarbeiders blij

De Volkswagen T-Cross wordt gemaakt in Spanje, Argentinië, China en Brazilië. Toen journalisten de arbeiders in de fabriek in Pamplona (Spanje) vroegen wat ze van de T-Cross vonden, was de ontvangst ongelooflijk enthousiast, want ze leken opgewonden en nogal trots om de nieuwe VW subcompacte crossover SUV te maken.

Dat komt omdat de omvang, de prijs en het totaalpakket van de T-Cross perfect zijn voor stadsstraten in landen als Spanje, wat zelfs veel van diezelfde werknemers ertoe bracht een T-Cross te kopen.

  Alles over 2023 VW Polo

Prijsstelling

De VW T-Cross is de goedkoopste VW SUV die je op dit moment kunt kopen, wat op zich al een heel goede zaak is, maar als je dat combineert met het feit dat het ook de goedkoopste VW SUV is om te rijden, krijg je een heel betaalbaar, maar toch kwalitatief hoogwaardig product dat alles aankan wat je er tegenaan gooit.

Het biedt immense brandstofbesparing zonder gebrek aan vermogen, terwijl het ook goedkoop is om belasting te heffen, te registreren en te verzekeren.

Het wordt ook wel de Taigun genoemd.

In India kwam VW met de Taigun, in wezen een VW T-Cross met een licht herontworpen C-stijl. VW concludeerde op de een of andere manier dat de Indiase markt beter af is met een iets boxier SUV in tegenstelling tot het grootste deel van de wereld.

Dit zou te wijten kunnen zijn aan het feit dat de Indiase markt de voorkeur geeft aan praktisch nut boven styling, maar dat staat ter discussie.

FAQ Sectie

Wat is er goed aan de VW T-Cross?

De Volkswagen T-Cross is een samensmelting van heel wat pluspunten met niet al te veel minpunten, wat hem tot een heel competitieve subcompacte auto maakt. De T-Cross ziet er van binnen en van buiten goed uit en biedt een verrassend ruim interieur en een vrij grote kofferbak. Hij is goedkoop in aanschaf, goedkoop in gebruik en goedkoop om mee te leven.

Hij is gebaseerd op het platform dat in veel andere VW-auto’s wordt gebruikt en op motoren die overal in het VAG-gamma worden gebruikt. Dat betekent dat de T-Cross ook redelijk betrouwbaar moet zijn en goedkoop te repareren als er iets misgaat. Ten slotte is de T-Cross echt goed uitgerust en heeft hij een paar speciale accenten die niet in veel andere VW-modellen te vinden zijn.

  Is de Volkswagen Polo een goede auto?

Wat is er slecht aan de VW T-Cross?

Hoewel hij een behoorlijke hoeveelheid ruimte biedt voor zijn grootte, kunt u hem niet ruim noemen. In de T-Cross passen meerdere volwassenen tegelijk, maar die zullen zich niet al te comfortabel voelen. Bovendien is de T-Cross niet zo leuk om mee te rijden en is er geen enkele prestatiegerichte versie, wat jammer is omdat zijn T-Roc broer dat wel doet.

Ten slotte moeten we ook vermelden dat de kwaliteit van het interieur van de T-Cross niet op hetzelfde niveau staat als dat van sommige van zijn rivalen, aangezien ook de T-Cross deel uitmaakt van VW’s nieuwste bezuiniging op kwaliteitsmaterialen, wat duidelijk zichtbaar is in het hele gamma.

Wat is het verschil tussen de VW Taigo en de T-Cross?

Er zijn niet al te veel verschillen tussen deze twee, want de Taigo is een stijlvollere variant van de T-Cross. Hij gebruikt dezelfde motor, is gebaseerd op hetzelfde platform, gebruikt dezelfde transmissie, is iets langer, maar hetzelfde qua wielbasis en breedte.

De Tiago is een meer “lifestyle” versie van de T-Cross, maar onderhuids zijn deze twee twee zijden van dezelfde medaille.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts