Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross

De Suzuki SX4 S-Cross is vanaf 2013 tot op heden in productie. Het is een tweede generatie Suzuki SX4 en een van de beste betaalbare crossover SUV’s op de markt. Met dat gezegd, deze auto wordt ook geconfronteerd met verschillende problemen. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross?

Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross zijn vroegtijdige remslijtage, vastzittend gaspedaal, hartkernfalen, storing vijfde versnelling, ESP-waarschuwingslampje, defecte zij-airbag en loszittende achteruitkijkspiegel. Sommige gebruikers hebben ook melding gemaakt van een lawaaierig differentieel, defecte remmen, elektrische problemen en defecte bouten van de achteras.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross?

Vroege rem slijtage

Dit is een van de grootste problemen die Suzuki eigenaren melden. De Suzuki SX4 S-Cross is geen uitzondering. Vroegtijdige remslijtage is een van de grootste problemen bij deze auto. De remmen slijten snel. Eigenaren hebben gemeld dat ze een piepend geluid uit de remmen horen komen. Als u dit geluid hoort, moet u de remblokken vervangen.

ESP waarschuwingslicht

Een ander veel voorkomend probleem waar eigenaars van de Suzuki SX4 S-Cross melding van maken is het ESP-waarschuwingslampje op het dashboard. Als u merkt dat dit lampje brandt, is dat een indicatie dat de software verouderd is en geüpgraded moet worden. Het upgraden van de software zal het probleem verhelpen.

Storing in de verwarmingskern

Dit is een ander onderdeel dat het snel begeeft in de Suzuki SX4 S-Cross. De kachelkern van dit model staat erom bekend dat hij lekt. Gebruikers van deze auto hebben geklaagd over natte plekken in de voorste voetruimte. Om dit probleem te verhelpen zal de gebruiker de slechte kachelkern moeten vervangen, wat vrij duur is.

Losse achteruitkijkspiegel

Nadat u enkele kilometers met uw Suzuki SX4 S-Cross hebt afgelegd, kunt u last krijgen van een loszittende achteruitkijkspiegel. Dit komt door een slecht ontworpen achteruitkijkverbinding. En de enige oplossing om dit probleem op te lossen is de aankoop van een nieuwe achteruitkijkspiegel.

Elektrische problemen

Hoewel deze SUV niet veel elektrische problemen heeft omdat hij niet erg geavanceerd is, registreert hij toch verschillende problemen. De meeste elektrische problemen in deze auto worden veroorzaakt door een kabel onder de motorkap, die gemakkelijk tegen de veerpoot aan de bestuurderszijde schuurt en kortsluiting veroorzaakt.

De meeste elektrische problemen hebben te maken met spiegels en interieurverlichting. Om dit probleem te verhelpen, moet u de kabel isoleren met isolatietape of schuim.

Klevend gaspedaal

Als u merkt dat de gaskabel blijft hangen, komt dat meestal door koolstofafzetting op de gasklepas. Als u merkt dat het gaspedaal niet meer soepel werkt, moet u het hele gasklephuis vervangen.

Luidruchtig differentieel

Dit is een van de problemen waardoor Suzuki de SX4 S-Cross-modellen terugriep. Eigenaren meldden dat het differentieel lawaaierig wordt tijdens het rijden. Dit werd veroorzaakt door een gebrek aan olie. Suzuki merkte op dat bij de SX4-modellen die tussen 1 augustus 2013 en 14 januari 2014 zijn gemaakt, een onnauwkeurig vulproces heeft plaatsgevonden. Niettemin werden de getroffen modellen teruggeroepen en werd het probleem verholpen.

5e versnelling storing

Veel gebruikers van de Suzuki SX4 S-Cross merkten op dat de vijfde versnelling eruit knalde tijdens het rijden na meer dan 78.000 mijl. Het goede nieuws is echter dat uw monteur niet de hele versnelling hoeft te vervangen, want de synchronisator van de vijfde versnelling is het probleem. Dus het vervangen van de synchronisator zal het probleem verhelpen.

Defecte remmen

Een ander probleem waardoor Suzuki deze auto moest terugroepen waren de defecte remmen. Door de zwelling van de klep in de vacuümpomp kan de negatieve druk van de rembekrachtigers tijdelijk geblokkeerd worden. Daardoor moet, ook al blijft het remsysteem functioneel, het rempedaal hard worden ingedrukt, wat het gevaar voor een ongeval vergroot. Dit probleem treft modeljaren gemaakt tussen 2015 en 2022.

Defecte zij-airbag

Suzuki heeft verschillende SX4 S-Cross-modellen teruggeroepen die tussen 2013 en 2016 zijn gemaakt. Dit komt doordat de naden van de voorste, rugleuningbekleding mogelijk onnauwkeurig op de positie van de zij-airbag zijn genaaid. Daardoor zijn de naden extreem dicht en zeer strak genaaid, zodat de zij-airbag bij een ongeval niet nauwkeurig inklikt.

Defecte bouten van de achteras

Last but not least, een ander probleem dat Suzuki dwong om sommige 2015 SX4 S-Cross-modellen terug te roepen, zijn defecte achterasbouten. Suzuki bevestigde dat de slijtagecoëfficiënte modificatiecoating mogelijk niet op de achterasbouten is aangebracht tijdens de fabricage van de bouten. Daardoor kunnen de bouten losraken, loskomen of zelfs breken. Wanneer dit gebeurt, kan de auto moeilijk te besturen zijn.

FAQ

Is de Suzuki SX4 S-Cross betrouwbaar?

Ja, de Suzuki SX4 S-Cross is een betrouwbare auto. Dat komt omdat hij minder problemen registreert en de reparatie- en onderhoudskosten vrij laag zijn. Bovendien is Suzuki verbeterd op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. De meeste betrouwbaarheidsbureaus scharen hem in de top vijf van meest betrouwbare automerken op de markt.

Hoe lang gaat de Suzuki SX4 S-Cross mee?

Bij goed onderhoud gaat de Suzuki SX4 S-Cross minstens 200.000 kilometer mee. Toch zijn er gebruikers die meer dan 300.000 km hebben gereden, wat zeer indrukwekkend is. Maar om uw auto lang mee te laten gaan, moet u ook uitstekende rijgewoonten aanhouden.

Is het onderhoud van de Suzuki SX4 S-Cross duur?

Nee, het onderhoud van de Suzuki SX4 S-Cross is vrij goedkoop. Dat komt omdat deze auto niet veel problemen registreert zoals sommige van zijn rivalen. Bovendien zijn de onderdelen goedkoop, waardoor de totale kosten lager zijn. Als uw auto echter enkele grote herstellingen heeft, kunnen de kosten lichtjes stijgen.

Wat is het meest betrouwbare modeljaar van de Suzuki SX4 S-Cross?

Hoewel de Suzuki SX4 S-Cross al vele jaren in productie is, hebben sommige modeljaren andere overtroffen. Zo is de 2013 Suzuki SX4 S-Cross het meest betrouwbare modeljaar uit deze line-up. Deze auto heeft de minste problemen geregistreerd en kreeg van de Euro NCAP 2013 een maximale veiligheidsscore van vijf sterren.

Zijn tweedehands Suzuki SX4 S-Cross goede auto’s?

Ja, de tweedehands Suzuki SX4 S-Cross is een uitstekende auto omdat hij weinig problemen registreert. Zoals de meeste van zijn Japanse tegenhangers is de Suzuki SX4 S-Cross goedkoop in onderhoud en zeer praktisch. Echter, als u een gebruikt model aanschaft, is het cruciaal om zijn geschiedenis te achterhalen en of hij goed is onderhouden of niet.

Conclusie

Al met al is de Suzuki SX4 S-Cross een uitstekende crossover SUV met een strak design, goede prestaties, praktische vormgeving en een laag brandstofverbruik. Hij kent echter ook diverse problemen die gebruikers met goed onderhoud en zorg op termijn kunnen voorkomen of aanpakken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts