Is Volkswagen T-Cross een goede auto?

Volkswagen T-Cross

De VW T-Cross is een compacte crossover, wat betekent dat het zich in een van de meest populaire auto segmenten die er zijn. De T-Cross is onthuld in 2018, wat betekent dat het binnenkort zal worden vervangen door een bijgewerkt model dat waarschijnlijk gaat lijken op de nieuwe Golf Mk8, wat de vraag oproept is Volkswagen T-Cross een goede auto?

Ja, de Volkswagen Tiguan is inderdaad een goede auto. De redenen waarom de T-Cross een goede auto is, is omdat hij efficiënte en krachtige motoren biedt, een vrij modern ogend VW-design, een comfortabele rijervaring met veel ruimte, een betrouwbaar platform, en een relatief betaalbaar prijskaartje.

De T-Cross slaagt erin om een vrij breed scala van voordelen te dekken, omdat het zich in een van de meest populaire auto segmenten bevindt. Velen beschouwen de VW T-Cross als een meer betaalbare en zelfs beter uitziende versie van de Audi Q2, wat zeker goed werkt voor een VW.

Al met al, de T-Cross is een goede auto en we zullen u vertellen waarom meer diepgaand in de rest van dit artikel. Als je dus alles wilt weten over de T-Cross, blijf dan zeker tot het einde van dit artikel.

VW T-Cross – De aandrijflijn

De VW T-Cross motor line-up begint met de 1.0L TSI inline 3-cilinder motor met 115pk die min of meer de standaard motor is van de line-up. Er is ook een 1.0L TSI met 95pk die inderdaad een beetje te klein en te zwak is voor de wagen. De beste T-Cross motor is ontegensprekelijk de 1.5L inline 4-cilinder met 150pk omdat hij even efficiënt is als de 3-cilinder, maar dan een stuk krachtiger.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Polo

De T-Cross is op bepaalde markten zoals Europa ook verkrijgbaar met een 1.6L TDI-dieselmotor van 95 pk. De T-Cross is uitsluitend een voorwielaangedreven auto, wat betekent dat VW 4MOTION niet beschikbaar is met de T-Cross. De T-Cross is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, die eigendom is van VW.

De driecilinder lijnmotor kan een gecombineerde verbruikswaarde van 50 MPG behalen, terwijl de 1,5 liter viercilinder een verbruik van 45 MPG kan realiseren. De 1.6L TDI is echter nog beter met bijna 60 MPG, wat een van de beste MPG-resultaten in het hele segment is. Al deze motoren zijn stil en redelijk betrouwbaar.

VW T-Cross – Ontwerp en onderstel

De VW T-Cross biedt een relatief mooi exterieurdesign dankzij een eerder boxy silhouet dat de meeste mensen verkiezen boven afgeronde hoeken. De mooiste T-Cross modellen zijn ontegenzeggelijk de R-Line modellen, dus als je de meest aantrekkelijke T-Cross wilt, zul je voor de R-Line moeten gaan.

Het interieur van de T-Cross lijkt relatief veel op dat van veel andere VW-modellen, wat inmiddels gebruikelijk is bij VW. Dit stoort sommige mensen, maar de meerderheid van de mensen kan het niet schelen, want ze krijgen een mooi lay-out ontwerp met geweldige ergonomie en functies in het interieur.

De ophanging en onderstelafstemming van de T-Cross is gericht op het bieden van een subtiel, maar verfijnd rijgedrag. Dit betekent dat de T-Cross geenszins dynamisch is, maar als je beslist om hem wat losser te zetten, zal hij niet uit elkaar vallen in de bochten.

  Is Volkswagen Tiguan een goede auto?

VW T-Cross – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De T-Cross is ook een relatief betrouwbare auto en dat is inderdaad een goede zaak. De T-Cross is echter ook een relatief nieuwe auto wat betekent dat we nog even moeten wachten voordat we met zekerheid kunnen zeggen dat dit zo blijft. De meest voorkomende problemen met de T-Cross hebben te maken met de klokveer, het start/stop-systeem, de startknop van de motor, gordijnairbags, en kraken en rammelen in het interieur.

Het goede nieuws is dat geen van deze problemen van mechanische aard zijn, wat ook betekent dat ze niet zo moeilijk te verhelpen zijn, met uitzondering van het probleem met de klokveer, dat nog steeds een mysterie is.

VW T-Cross – Waarde en praktische bruikbaarheid

De T-Cross biedt een degelijke waarde, want het is een goed samengestelde compacte crossover. Je kunt beter nog een jaar of twee wachten tot het gefacelifte model uitkomt, want dat zal het huidige model waarschijnlijk verder in waarde doen dalen.

Praktisch gezien is de T-Cross degelijk, maar hij heeft wel zijn beperkingen door zijn compacte afmetingen. Drie is zeker een drukte van belang achterin, terwijl de laadruimte eigenlijk beter is dan die van de meeste van zijn concurrenten. Het zicht is ook prima dankzij de grote ramen en grote achteruitkijkspiegels.

FAQ Sectie

Moet ik de VW T-Cross kopen?

Als u geïnteresseerd bent in een compacte, maar ruimtebewuste crossover, dan is de T-Cross een goede keuze. Hij is groot genoeg om geen benauwd gevoel te geven en toch compact genoeg om ook in drukke stadscentra zinvol te zijn. De motoren zijn ongelooflijk efficiënt, terwijl de algemene rijervaring weinig karakter heeft, maar de T-Cross doet alles wat je hem vraagt te doen.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Touareg

Dit maakt de T-Cross een waardige overweging voor alle mensen die een auto willen kopen die veel dingen tegelijk kan. De T-Cross is bovendien een gezinsauto, wat de aantrekkingskracht nog verder vergroot. Als u echter van AWD, 200pk+ motoren en veel ruimte houdt, is de T-Cross niet de auto voor u.

Is de VW T-Cross beter dan de VW T-Roc?

De T-Cross is een crossover variant van de VW Polo terwijl de T-Roc een crossover variant van de VW Golf is. Dit betekent dat de T-Roc groter en ruimer is, sterkere motoren heeft en een rondere designaanpak hanteert.

De meeste mensen verkiezen de T-Roc boven de T-Cross, maar de T-Cross ziet er beter uit en is voor de meeste mensen toch meer dan voldoende.

Is de VW T-Cross een meer betaalbare Audi Q2?

De Audi Q2 en de VW T-Cross lijken in veel opzichten op elkaar, want ze gebruiken vergelijkbare motoren, zijn gebaseerd op hetzelfde platform, en zijn bijna identiek om te rijden. Zeker, de Q2 voelt een beetje meer verfijnd en wordt geleverd met materialen van hogere kwaliteit, maar je kunt zien dat deze twee zijn gesneden uit hetzelfde doek.

Hoe dan ook, de T-Cross is niet een betaalbaardere Q2, want deze twee zijn verschillend. Toch doet de T-Cross niet veel onder voor de Q2.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts