Skoda Kamiq VS VW T-Cross VS Seat Arona

Skoda Kamiq

Volkswagen Group biedt een aantal van de beste auto’s op de markt. Daarom is het nooit eenvoudig om te kiezen tussen een aantal uitstekende subcompact SUV’s zoals de Skoda Kamiq, VW T-Cross en Seat Arona. Maar welke VW subcompact SUV springt eruit?

De VW T-Cross is de meest elegante van de drie SUV’s, maar is het ook de best presterende subcompact SUV? Aan de andere kant is de Skoda Kamiq de ruimste, maar hoeveel kost hij? En tot slot is de Seat Arona de kleinste SUV in het gamma, maar biedt hij ook de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Exterieur

Hoewel deze drie subcompacte SUV’s van de Volkswagen Groep zijn en op hetzelfde platform zijn gebaseerd (Volkswagen Groep MQB A0), verschillen ze veel in hoe ze eruit zien. De SUV met het beste uiterlijk is de VW T-Cross, gevolgd door de Skoda Kamiq en tot slot de Seat Arona.

Het ontwerp van de VW T-Cross is moderner en spectaculairder met een gegalvaniseerde carrosserie, bumpers in carrosseriekleur, reflectoren in alle portieren en een grille met chromen rand en een mistlamp met chromen rand voor. De Kamiq zit er niet ver naast met een mooie chromen grille, bumpers in carrosseriekleur en LED-verlichting.

Qua afmetingen is de Skoda Kamiq de langste en breedste van de drie. Hij heeft een wielbasis van 104,4 inch, een lengte van 167,0 inch, een breedte van 70,6 inch en een hoogte van 61,1 inch. Hij wordt gevolgd door de VW T-Cross met een wielbasis van 104,3 inch, een lengte van 166,1 inch, een breedte van 69,3 inch en een hoogte van 62,6 inch.

De Seat Arona is de kleinste in de groep met een wielbasis van 101,0 inch, een lengte van 162,9 inch, een breedte van 70,1 inch en een hoogte van 61,1 inch.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Sharan

Interieur & laadruimte

Aangezien de Skoda Kamiq de langste en breedste is, biedt hij ook de meeste binnenruimte. Dit betekent echter niet dat de andere twee SUV’s niet comfortabel zijn. Toch biedt de Kamiq nog steeds het meeste comfort omdat hij meer beenruimte biedt. Hij wordt gevolgd door de VW T-Cross, terwijl de Seat Arona de minst comfortabele in het rijtje is.

Helaas denken veel mensen dat de VW T-Cross een iets duurder interieur heeft dan de Arona en Kamiq, maar het tegendeel is waar. Hoewel al deze subcompact SUV’s goedkoop zijn gemaakt, heeft de Kamiq het beste interieur. Het heeft meer ondersteunende stoelen en zacht plastic op sommige plaatsen, die niet aanwezig zijn in de VW T-Cross.

Net als de Kamiq heeft ook de Seat Arona zacht plastic, waardoor het interieur er spectaculair uitziet. Desondanks hebben alle auto’s een met leer bekleed stuurwiel. De VW T-Cross wordt daarentegen geleverd met LED-koplampen en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen die een optie zijn in de Arona en Kamiq.

Qua laadruimte biedt de Skoda Kamiq de meeste ruimte. Hij heeft een totale inhoud van 400 liter en kan worden uitgebreid tot 1.395 liter met de achterbank neergeklapt. De Seat Arona heeft 400 liter en kan worden uitgebreid tot 823 liter met de achterbank neergeklapt. En de VW T-Cross heeft een totale inhoud van 385 liter, die kan worden uitgebreid tot 1.281 liter met de achterbank neergeklapt.

Prestaties

Zoals verwacht hebben al deze subcompacte SUV’s dezelfde basismotor, de 1,0-liter 95 TSI inline-3 benzinemotor. Maar in tegenstelling tot de Skoda Kamiq en Seat Arona die slechts twee benzinemotoren hebben, heeft de Volkswagen T-Cross vijf benzinemotoren.

  Veel voorkomende problemen met Skoda Felicia

Integendeel, ze bieden ook een vergelijkbare dieselmotor, namelijk de 1,6-liter TDI inline-4 motor. Qua prestaties gaat de Kamiq nog steeds aan kop, omdat hij iets sneller accelereert en gemakkelijker te hanteren is dan de rest. Maar als het op lawaai op de weg aankomt, heeft de VW T-Cross minder last van wind- en weggeluiden.

Skoda Kamiq is de snelste in de groep met een topsnelheid van 134 mph en hij kan van 0 tot 60 mph accelereren in slechts 7,9 seconden. De Seat Arona heeft een topsnelheid van 130 mph en kan in 7,9 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. En de VW T-Cross heeft een topsnelheid van 124 mph en kan in slechts 6,1 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

Brandstofefficiëntie

Al deze compacte SUV’s zijn zeer zuinig in vergelijking met hun grotere broers en zussen. De zuinigste SUV is de Skoda Kamiq met een verbruik tussen de 47 en 53 mpg, gevolgd door de Seat Arona met 46 tot 53 mpg en de VW T-Cross met 44 tot 50 mpg.

Veiligheid

Aangezien al deze auto’s onder de Volkswagen Groep vallen, kun je verwachten dat je een veilige en betrouwbare auto krijgt. Alle auto’s kregen 5 sterren van EURO NCAP, wat geweldig is. Bovendien worden ze geleverd met 3 jaar garantie, wat verwachtingsvol is.

Prijs

Ondanks het feit dat de Skoda Kamiq de beste functies en de meeste ruimte biedt, is het niet de duurste auto. De duurste auto is de VW T-Cross met een basisprijs van 30.173 dollar, gevolgd door de Skoda Kamiq met 29.286 dollar en de Seat Arona is de goedkoopste met een basisprijs van 27.891 dollar.

Skoda Kamiq zwakke punten en problemen.

  Veel voorkomende problemen met Skoda Enyaq

FAQ

Wat is de meest betrouwbare auto – VW T-Cross, Skoda Kamiq of Seat Arona?

De betrouwbaarheid van de auto hangt af van hoe de eigenaar hem onderhoudt. Maar als alle auto’s goed onderhouden zijn, is de Skoda Kamiq het betrouwbaarst, omdat deze de minste problemen registreert. Bovendien zijn zijn reserveonderdelen iets goedkoper dan die van zijn rivalen.

Wat is de snelste auto – VW T-Cross, Skoda Kamiq of Seat Arona?

Dat hangt af van de snelheid die je zoekt. Als het om topsnelheid gaat, dan is de Skoda Kamiq de snelste van de drie met een topsnelheid tot 134 mph. Als je daarentegen kijkt naar de acceleratie van 0 tot 100 km/u, dan is de VW T-Cross de snelste met 6,1 seconden.

Welke auto kwam voor de anderen – Skoda Kamiq, VW T-Cross of Seat Arona?

Deze drie auto’s zijn gebaseerd op hetzelfde platform en hebben veel kenmerken gemeen, maar ze zijn niet tegelijkertijd gemaakt. Seat Arona is de oudste van de drie, want hij werd geïntroduceerd in 2017, gevolgd door de VW T-Cross in 2018 en Skoda Kamiq in 2019.

Samenvatting

Of je nu kiest voor de VW T-Cross, de Skoda Kamiq of de Seat Arona, je krijgt een betrouwbare en praktische auto. Desondanks is de Skoda Kamiq de beste auto, terwijl de Seat Arona het beste is voor in de stad. De VW T-Cross is het meest geschikt voor wie uitstekende prestaties en een technologisch geavanceerde subcompacte SUV wil.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts