Veel voorkomende problemen met Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

De Skoda Kamiq is een van de nieuwste modellen in het Skoda-gamma. Het is een subcompacte SUV met uitstekende eigenschappen en goede prestaties. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Kamiq?

Veel voorkomende problemen met de Skoda Kamiq zijn overmatig olieverbruik, koppelingsproblemen, softwarefouten en defecte stoelbekleding. Daarnaast hebben sommige eigenaren ook melding gemaakt van problemen met de brandstofpomp en de accu. Hoewel de Skoda Kamiq verschillende problemen heeft, kunnen de meeste worden voorkomen door de auto goed te onderhouden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Kamiq?

Overmatig olieverbruik

Veel Skoda Kamiq gebruikers hebben geklaagd over overmatig olieverbruik. Hoewel dit geen ernstig probleem is, is het wel iets waar geïnteresseerde kopers en gebruikers zich bewust van moeten zijn. Rijden met een auto met onvoldoende of slechte olie kan tot ernstige problemen leiden.

Als je echter vaker olie bijvult dan normaal, moet je de monteur je auto laten controleren. Het kan het gevolg zijn van een lekkageprobleem of een beschadigde zuigerveerafdichting. Zorg ervoor dat de monteur het onderliggende probleem inspecteert en oplost. Maar als het normaal olieverbruik is, moet u de olie vervangen en bijvullen als dat nodig is.

Softwarefout

Dit is een van de problemen waardoor Skoda sommige modeljaren terugriep. Na verschillende klachten ontdekte de fabrikant dat de software van de communicatiemodule voor het noodoproepsysteem (eCall) niet overeenkomt met de specificaties. Daardoor werkt de eCall-knop mogelijk niet.

Bovendien was dit probleem hardnekkiger bij Skoda-modellen die aan de Australische markt werden verkocht. Gebruikers klaagden dat een softwarefout aanhoudende foutmeldingen veroorzaakt. Dit werd veroorzaakt door een vertraging tussen het airbagsignaal en de motorbesturing vanwege de verschillende lay-outs van de internationale modellen.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Kodiaq

Desondanks riep Skoda de getroffen modellen terug en werd het probleem verholpen.

Storing brandstofpomp

Naarmate uw Skoda Kamiq ouder wordt, kan hij bepaalde problemen gaan vertonen. Een van de meest voorkomende problemen die uw auto kan ondervinden naarmate hij ouder wordt, zijn problemen met de brandstofpomp. Het werk van de brandstofpomp is om de benodigde hoeveelheid brandstof met de nodige druk van de tank naar de motor te transporteren. Als de brandstofpomp dus niet werkt, kan de motor niet goed werken of zelfs uitvallen.

De meeste storingen aan de brandstofpomp gebeuren zonder enige waarschuwing. De brandstofpomp kan defect raken door ouderdom, brandstofvervuiling of elektrische storingen. Enkele onderdelen die je moet laten controleren zijn brandstofinjectoren, brandstofregelaars en brandstofpompen. Zorg ervoor dat de aangetaste onderdelen op tijd worden vervangen om het probleem te verhelpen.

Defecte stoelbekleding

Dit is een ander probleem waardoor Skoda enkele modeljaren terugriep. Onder de getroffen modellen bevonden zich modellen die tussen juli en september 2019 zijn gemaakt. Gebruikers klaagden dat de naden van de stoelhoezen defect kunnen zijn. Hierdoor kan de beschermende functie van de zijairbags worden aangetast, waardoor het gevaar op verwondingen bij een ongeval toeneemt.

Het goede nieuws is dat de fabrikant de getroffen modellen heeft teruggeroepen en het probleem is verholpen.

Koppelingsproblemen

Een ander veelvoorkomend probleem waar gebruikers van Skoda Kamiq over hebben geklaagd, zijn problemen met de koppeling en het vliegwiel. De meeste gebruikers hebben geklaagd dat de koppeling doorbrandt voor de beoogde levensduur. Dit is erg frustrerend omdat de meeste eigenaren hier normaal gesproken niet op voorbereid zijn. Sommigen klaagden over een doorgebrande koppeling bij 6k mijl, terwijl anderen doorbranden bij 10k mijl.

  Veel voorkomende problemen met Skoda Yeti

Enkele tekenen van een verbrande koppeling zijn rook, een brandlucht en moeite met schakelen. Om het probleem te verhelpen, moet je de koppeling of het vliegwiel of beide vervangen.

Problemen met de accu

Hoewel dit niet vaak voorkomt, hebben sommige gebruikers ook gemeld dat hun accu’s hun lading niet vasthouden. Voordat u de accu vervangt, moet u deze laten nakijken. Losse of gecorrodeerde polen kunnen het probleem zijn. De beste oplossing om een dergelijk probleem op te lossen is echter om de batterij te vervangen wanneer deze veroudert.

FAQ

Is de Skoda Kamiq een betrouwbare auto?

Ja, de Skoda Kamiq is een van de betrouwbaardere Skoda-modellen. In de 4 jaar dat deze auto bestaat, heeft hij weinig problemen geregistreerd in vergelijking met de meeste van zijn rivalen, waardoor hij zeer betrouwbaar is. Bovendien zijn de reserveonderdelen aanzienlijk goedkoper dan die van de meeste high-end subcompacte SUV’s.

Hoe lang gaat de Skoda Kamiq mee?

Net als de meeste auto’s in zijn klasse zou de Skoda Kamiq minstens 200.000 kilometer meegaan. Maar dan moet hij wel goed worden onderhouden. Hoewel dit een aanname is, hebben Skoda-modellen met hetzelfde platform bewezen lang mee te gaan. Toch is Skoda nog een nieuw model dat minder dan 5 jaar op de markt is.

Is het duur om de Skoda Kamiq te repareren?

Het is niet duur of goedkoop om de Skoda Kamiq te onderhouden. Dit komt omdat het goedkoper is om deze auto te onderhouden in vergelijking met zijn Duitse tegenhangers, maar iets duurder in onderhoud in vergelijking met Koreaanse en Japanse auto’s. Desondanks is de auto vrij betrouwbaar en heeft hij niet vaak reparaties nodig.

  Is de Skoda Scala een goede auto?

Is een gebruikte Skoda Kamiq een goede auto?

Dat hangt af van hoe goed de auto is onderhouden. Als de vorige eigenaar de Skoda Kamiq goed heeft onderhouden en gerepareerd, dan is de auto in goede staat. Bovendien heeft de Skoda Kamiq bewezen een betrouwbare subcompact SUV te zijn met een paar problemen. Wie dus een tweedehands Skoda Kamiq wil kopen, moet er zeker van zijn dat hij goed onderhouden is.

Welke motor heeft de Skoda Kamiq?

De Skoda Kamiq heeft vijf motorvarianten. Er zijn drie benzinemotoren, één dieselmotor en één benzine/CNG-motor. De benzinemotoren zijn de 1.0-liter 95 TSI I3, 1.0-liter 115 TSI I3 en de krachtige 1.5-liter 150 TSI Evo I4. De dieselmotor omvat de 1,6-liter 115 TDI I4-motor, terwijl de benzine/CNG-motor een 1,0-liter 90 TGI I3-motor omvat.

Conclusie

De Skoda Kamiq is een fijne en betrouwbare subcompacte SUV. Bovendien is hij leuk om mee te rijden en praktisch. Toch heeft deze auto ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden, zoals hierboven besproken. Hoe dan ook, de Skoda Kamiq kan lang meegaan als hij goed wordt onderhouden en verzorgd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts