Veel voorkomende problemen met de Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

De Skoda Kodiaq is de grootste SUV van Skoda. Hij deelt hetzelfde platform met de Volkswagen Tiguan Allspace en de SEAT Tarraco. Zoals de meeste auto’s komt de Skoda Kodiaq met eigen problemen. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Skoda Kodiaq?

Veel voorkomende problemen met de Skoda Kodiaq zijn olielekkage, stugge vering, defecte airbag, elektrische problemen, defect trekoog, problemen met de turbolader, verstopte DPF, remproblemen, motorproblemen en een defecte DSG versnellingsbak. Hoewel de Skoda Kodiaq verschillende problemen kent, is het nog steeds een behoorlijk betrouwbare en leuke auto om in te rijden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Kodiaq?

Olielekkage

Een van de problemen die veel Skoda Kodiaq gebruikers hebben gemeld is olielekkage. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een falend of beschadigd oliefilter. Een van de tekenen van olielekkage is een brandlucht. Maar als het oliefilter goed is, dan kan een slechte kleppendekselpakking de boosdoener zijn. Laat de monteur het probleem inspecteren en verhelpen.

Defecte airbag behuizing

Dit is een probleem dat Skoda-modellen heeft geteisterd. De meeste getroffen modellen zijn gemaakt in 2016 en 2017. De 2016 Skoda Kodiaq is er een van. Het goede nieuws is dat Skoda alle getroffen modellen heeft teruggeroepen en dat de problemen zijn verholpen. Controleer dus voordat u een gebruikte Skoda Kodiaq uit 2016 aanschaft of dit probleem is verholpen.

Bakproblemen

Dit probleem trof de 2020 Skoda Kodiaq modellen. Door een fabricagefout is de rempedaalplaat mogelijk niet goed gelast en kan deze beschadigd raken en volledig losraken wanneer het rempedaal wordt gebruikt. Hierdoor kunnen de remmen onwerkzaam zijn. Desondanks heeft de fabrikant de getroffen auto’s teruggeroepen en zijn de problemen verholpen.

  Veel voorkomende problemen met Skoda Yeti

Motorproblemen

De Skoda Kodiaq heeft niet veel motorproblemen. De motorkappen die op de getroffen modellen zijn geïnstalleerd, kunnen echter afhankelijk van het gebruik loskomen van de bevestiging. Als de motorkap dus niet goed vastzit, kan hij in contact komen met het hete gedeelte van de uitlaatgasturbo en brand veroorzaken. Skoda heeft de getroffen modellen (Skoda Kodiaq 2020 tot 2022) teruggeroepen en verholpen.

Defecte DSG-versnellingsbak

Net als andere Volkswagen-modellen met de DSG-versnellingsbak ervaren ook gebruikers van de Skoda Kodiaq problemen in verband met deze versnellingsbak. Gebruikers hebben gemeld dat ze moeite hebben met schakelen en dat de koppeling hapert bij het accelereren vanuit stilstand.

De beste manier om dit probleem op te lossen is door de defecte versnellingsbak te vervangen. Tekenen van een slechte DSG-versnellingsbak zijn onder meer buitensporige schokken, buitensporige stijging van het motortoerental en het branden van het controlelampje.

Defect stuursysteem

Een ander probleem dat de fabrikant dwong om de 2019 Skoda Kodiaq-modellen terug te roepen, is een defect stuurwielsysteem. Dit kwam door een fabricagefout. De riemschijf die de ring van het stuursysteem vasthoudt, is mogelijk niet volledig ingeschakeld. Daardoor kan de ring losraken en vast komen te zitten met de omliggende onderdelen. Dit leidt tot het blokkeren van het stuurwielsysteem.

Elektrische problemen

Sommige gebruikers hebben ook elektrische problemen met de Skoda Kodiaq gemeld. Enkele daarvan zijn het oplichten van het acculampje, geen krukas en klikgeluiden. De meeste van deze problemen worden veroorzaakt door een zwakke accu, gecorrodeerde accupolen en een defecte dynamo. Breng de auto naar een professionele monteur om het onderliggende probleem op te sporen.

  Is de Skoda Felicia een goede auto?

Problemen met de turbolader

De meeste problemen met de turbolader van de Skoda Kodiaq houden verband met een gebrek aan olie of een verstopt luchtfilter. Tekenen van een slechte turbolader zijn verlies van vermogen, grijze rook die naar buiten komt en trage en luidere acceleraties. Als u een van deze problemen ondervindt, moet u de monteur de turbolader van uw auto laten inspecteren.

Verstopt roetfilter

Dit probleem komt vaak voor bij Skoda Kodiaq met dieselmotor. Het gebeurt omdat er niet vaak of langere ritten met de auto worden gereden. Daardoor wordt het roet niet goed verbrand en raakt het roetfilter verstopt. U kunt dit probleem oplossen door het DPF te reinigen en ervoor te zorgen dat u lange afstanden met de auto rijdt.

FAQ

Is de Skoda Kodiaq betrouwbaar?

Ja, de Skoda Kodiaq is een betrouwbare auto. Hij is betrouwbaarder dan de meeste luxueuze SUV’s. Bovendien zijn de Skoda Kodiaq-modellen met dieselmotor doorgaans betrouwbaarder dan benzinemodellen. Als deze auto echter problemen krijgt, kan het onderhoud duur zijn omdat de reserveonderdelen vrij duur zijn.

Is het onderhoud van de Skoda Kodiaq duur?

Ja, de Skoda Kodiaq is iets duurder in onderhoud dan een gewone auto. Hij is echter goedkoper in onderhoud dan zijn belangrijkste rivalen, zoals de Volkswagen Tiguan Allspace, Audi Q3 en Seat Tarraco. Een van de dingen die de Kodiaq duur maken in onderhoud zijn de hoge kosten voor reparaties en onderhoud.

Hoe lang gaat de Skoda Kodiaq mee?

Zoals de meeste Skoda-modellen zou de Skoda Kodiaq meer dan 250.000 km moeten meegaan bij goed onderhoud. Maar gemiddeld zou deze auto nog minstens 150.000 kilometer mee moeten gaan. Behalve dat u uw auto goed moet onderhouden, moet u ook goede rijgewoonten aanhouden.

  Is de Skoda Favorit een goede auto?

Houdt de Skoda Kodiaq zijn waarde?

Skoda’s staan erom bekend dat ze hun waarde goed behouden. De Skoda Koqiaq is daarop geen uitzondering. Een nieuwe Skoda Kodiaq kost ongeveer 39.100 dollar. Na drie jaar gaat deze auto weg voor ongeveer $23.900, wat betekent dat de auto slechts ongeveer 39% van zijn oorspronkelijke waarde verliest. Dit is uitstekend, aangezien de meeste rivalen meer dan 45% van hun waarde verliezen na 3 jaar gebruik.

Welke is beter – Skoda Kodiaq of Volkswagen Tiguan Allspace?

De Skoda Kodiaq en Volkswagen Tiguan Allspace zijn twee uitzonderlijke wagens. Ze zijn gebaseerd op hetzelfde platform en delen de meeste kenmerken. De Volkswagen Tiguan Allspace is echter de betere auto voor wie een luxueuze, krachtige en zeer geavanceerde middelgrote SUV wil. De Skoda Kodiaq is dan weer perfect voor wie een efficiënte en betaalbare SUV wil.

Conclusie

De Skoda Kodiaq is een zevenzitter en een perfecte auto voor een groot gezin. Bovendien is hij efficiënt, comfortabel en veilig. Het komt echter ook met verschillende problemen die we hierboven hebben besproken. Maar met de juiste zorg en onderhoud en goede rijgewoonten, zou de Skoda Kodiaq meer dan 250k mijl mee moeten gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts