Veel voorkomende problemen met Skoda Yeti

Skoda Yeti

De Skoda Yeti behoort tot de beste Skoda-modellen op de markt. Hij werd in 2009 door Top Magazine uitgeroepen tot gezinsauto van het jaar. Toch heeft deze auto ook een aantal problemen waar gebruikers van op de hoogte moeten zijn. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Skoda Yeti?

Veel voorkomende problemen met de Skoda Yeti zijn problemen met de DSG versnellingsbak, olielekkage, defecte airbag, roestige deuren, defecte startonderbreker, defecte gordelspanners voor de voorstoelen, verstopt roetfilter, slechte lak en elektrische problemen. Als uw Skoda Yeti wordt geconfronteerd met een van deze problemen, moet u de monteur laten inspecteren en repareren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Yeti?

Problemen met de DSG versnellingsbak

Zoals de meeste Skoda-modellen is ook de Skoda Yeti uitgerust met de Volkswagen DSG-versnellingsbak. Als gevolg daarvan hebben veel gebruikers geklaagd over problemen met de versnellingsbak. Sommigen meldden al problemen vanaf 45.000 mijl. In sommige gevallen begaf de versnellingsbak het na 50.000 mijl.

Het belangrijkste probleem dat werd gemeld was de verminderde levensduur van het dual-clutch pakket, dat schade aan de tandwielen veroorzaakt. Als uw versnellingsbak problemen vertoont, vervang hem dan door een nieuwe om het probleem te verhelpen.

Olielekkage

Olielekkage is een groot probleem dat veel Skoda Yeti-gebruikers melden. Olielekkage kan worden veroorzaakt door een loszittend oliefilter of een niet goed aangedraaide pakking. Maar in dit geval wordt het meestal veroorzaakt door losse schroeven van de nokkenasversteller. Hierdoor lekt de olie.

Toch hoeft dit probleem geen zorgen te baren, want de fabrikant heeft de getroffen auto’s teruggeroepen. Het gaat om Skoda Yeti-modellen die tussen januari 2014 en januari 2015 zijn gemaakt.

  Is de Skoda Favorit een goede auto?

Defecte gordelspanners voor de voorstoelen

Een ander probleem dat de fabrikant dwong om de Skoda Yeti terug te roepen, zijn de defecte gordelspanners voor de voorstoelen. Dit werd veroorzaakt door een defecte verbinding, onderdelen van de gordelspanners voor de voorstoelen die los kunnen raken en een ongeluk kunnen veroorzaken en in het interieur van de auto terecht kunnen komen. Dit probleem betrof het 2016 Skoda Yeti model.

Defecte airbag

Dit probleem komt vaak voor bij de Skoda Yeti van 2015. Het gebeurt wanneer de zij-airbag wordt geactiveerd. Daardoor kan het opblaashuis barsten, waardoor de bestuurder of passagier gewond raakt door metalen deeltjes die daarbij loskomen. Alle getroffen modellen werden door Skoda teruggeroepen en gerepareerd.

Verstopt dieseldeeltjesfilter

Elke Skoda Yeti met een dieselmotor is uitgerust met een roetfilter. Als de bestuurder niet vaak en langdurig met zijn auto rijdt, kan de DPF verstopt raken. Dit is van vitaal belang omdat het het roet verbrandt. Als uw DPF verstopt is, moet u deze dus reinigen, maar ook regelmatig met uw auto rijden om te voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet.

Roestige deuren

Skoda maakt kwalitatieve en duurzame auto’s. Als uw Skoda Yeti echter in Rusland is gemaakt, is de kans groot dat u roestproblemen krijgt op de deur en onder het raamrubber. Hoewel u een nieuwe laag kunt aanbrengen om de roest te verbergen, moet u wegblijven van een gebruikte Skoda Yeti die in Rusland is gemaakt.

Slechte lakafwerking

Een ander klein probleem dat gewoonlijk door de fabrikant over het hoofd wordt gezien, is de lak. De lak van de Skoda Yeti-modellen van Russische makelij is niet geweldig. Misschien moet u de auto overspuiten om dit probleem op te lossen.

  Is de Skoda Citigo een goede auto?

Elektrische problemen

Elektrische problemen komen ook vaak voor bij de oudere Skoda Yeti-modellen. Dus, als u elektrische problemen hebt, zoals sensoren die niet werken of de koplampen die zwak zijn, moet u de batterij controleren. Als de accu in orde is, moet u ook de draden controleren en zelfs de dynamo en de zekering. Vervang de aangetaste onderdelen.

Defecte startonderbreker

Sommige gebruikers meldden ook een defecte startonderbreker. Dit wordt gewoonlijk veroorzaakt door een lege batterij van de sleutelhanger. Vervang de lege batterij van de sleutelhanger om het probleem op te lossen. Enkele tekenen van een defecte startonderbreker zijn dat de sleutel in het contact niet omdraait, problemen met vergrendelen/ontgrendelen en dat de motor niet start.

FAQ

Is de Skoda Yeti een betrouwbare auto?

De Skoda Yeti is niet alleen een betrouwbare, praktische en zuinige auto. Deze auto kent weinig problemen in vergelijking met zijn rivalen. De laatste modellen waren echter minder betrouwbaar dan de oudere modellen. Het meest uitdagende aan het bezit van de Skoda Yeti zijn trouwens de kosten voor reserveonderdelen en onderhoud.

Hoe lang gaat de Skoda Yeti mee?

De Skoda Yeti is een zeer betrouwbare auto. Bovendien beschikt hij over betrouwbare motoren die ook langer meegaan. Zo heeft de 1.2 TSI motor een gemiddelde levensduur van 150.000 mijl. In totaal zou de Skoda Yeti meer dan 200.000 km moeten meegaan als hij goed wordt onderhouden.

Is het onderhoud van de Skoda Yeti duur?

Nee, dat is niet het geval. Het onderhoud van de Skoda Yeti is redelijk goedkoper dan dat van zijn rivalen zoals de Volkswagen Tiguan, BMW X1 en Subaru XSV. Maar mainstream rivalen zoals de Kia Soul, Nissan Qashqai en Opel Mokka zijn veel goedkoper in onderhoud.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Octavia

Waarom werd de Skoda Yeti niet meer verkocht?

Verrassend genoeg werden de meeste Skoda-modellen niet stopgezet wegens te lage verkoopcijfers. De Skoda Yeti bijvoorbeeld had een grote vraag, waardoor de fabrikant de productie opschroefde. Het resultaat was dat ze uiteindelijk auto’s maakten met veel problemen en daarom besloten ze dit model stop te zetten.

Skoda verving de Skoda Yeti door de Skoda Karoq. De Skoda Yeti of Karoq is iets groter dan de Skoda Kamiq, maar kleiner dan de Skoda Kodiaq.

Na hoe lang begint de Skoda Yeti problemen te ontwikkelen?

De meeste Skoda Yeti’s krijgen problemen na meer dan 50.000 km. De meeste problemen zijn dan klein, zoals versleten bougies en bobines. Maar met de juiste zorg en onderhoud, zal de gebruiker geen problemen ervaren tot ze meer dan 100k mijl raken.

Slotopmerkingen

De Skoda Yeti is een van de beste compacte crossover SUV’s op de markt. Deze auto is strak, stabiel, praktisch, zuinig en behoorlijk betrouwbaar. Het komt echter met verschillende problemen die gebruikers moeten weten over om te helpen de auto goed te onderhouden. De meeste problemen van deze auto kunnen worden voorkomen door goed voor de auto te zorgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts