Is de Skoda Scala een goede auto?

Skoda Scala

De Skoda Scala is een kleine gezinsauto die aanzienlijk langer is dan de Volkswagen Golf. Toch is hij uitgerust met de nieuwste technische snufjes van VW. Hij deelt ook enkele motoren met de Leon en de Golf. Maar is de Skoda Scala een goede auto?

De Skoda Scala kan een goede auto zijn voor sommigen en ongewenst voor anderen. Het hangt allemaal af van wat u zoekt. De Skoda Scala is ideaal voor wie een compacte, betrouwbare, ruime, praktische en veilige gezinsauto zoekt. Aan de andere kant, degenen die op zoek zijn naar een zeer geavanceerde, luxe, snellere en high-performance auto kan het ongewenst vinden.

Geschiedenis van de Skoda Scala

Deze kleine gezinsauto of compacte hatchback wordt gemaakt door Skoda Auto. Deze auto ligt tussen de Skoda Fabia en Skoda Octavia in. Hij is sinds 2019 in productie en behoort tot het C-segment auto’s. Voordat deze auto werd onthuld, werden verschillende namen geopperd, waaronder Garde, Felicia, Popular of Spaceback. De fabrikant nam echter genoegen met Scala.

De Scala, wat “trappen” of “ladders” betekent in het Latijn, werd op 15 oktober 2018 openbaar gemaakt. De Skoda Scala is een kleine 5-deurs hatchback met een motor met voorwielaandrijving. Bovendien is hij gebaseerd op het MQB A0-platform dat ook in de Volkswagen Polo en SEAT Ibiza zit.

Kenmerken van de Skoda Scala

Uiterlijk

De Skoda Scala ziet er niet alleen aan de buitenkant elegant uit, maar heeft ook een ruim en mooi interieur. Dankzij het stijlvolle design kreeg hij de “Red Dot” prijs voor productdesign. De auto is dynamisch gevormd om op te vallen met zijn licht-en-schaduwspel.

  Is de Skoda Favorit een goede auto?

Het interieur ziet er ook geweldig uit met een vrijstaand infotainment display. Bovendien biedt het interieur een enorme hoeveelheid ruimte, waardoor gebruikers comfortabel kunnen zitten, vooral op de achterbank. Over het algemeen is dit een stijlvolle en moderne auto met veel nuttige functies.

Prestaties

De Skoda Scala is misschien niet de best presterende auto in zijn klasse, maar hij presteert behoorlijk goed. De fabrikant biedt zowel benzine- als dieselmotoren aan. De basismotor is de 1.0 TSI I3 motor die tot 94 pk en 129 lb-ft koppel levert. De krachtigste motor is daarentegen de 1.5 TSI I4-motor met een maximum van 148 pk en 184 lb-ft koppel.

Verder biedt de fabrikant slechts één dieseloptie, namelijk de 1.6 TDI 115 I4-motor die maximaal 113 pk en 184 lb-ft koppel levert. Merk op dat de best presterende motor, de 1.5 TSI, een topsnelheid tot 136 km/u haalt en in slechts 8,2 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

Comfort en laadruimte

Met zijn vijf zitplaatsen is de Skoda Scala een heerlijke gezinsauto. Hij heeft een ruime cabine met ruime achterbank. Bovendien is hij uitgerust met een grote laadruimte die plaats biedt aan meerdere rugzakken of bagage.

Veiligheid

Alle Skoda Scala-modellen zijn uitgerust met dubbele voor- en zijairbags en gordijnairbags. Bovendien beschikt hij ook over rijstrookassistentie, automatische noodremmen en een snelheidsbegrenzer. Maar als u extra veiligheidsvoorzieningen wilt, biedt de fabrikant ze aan. U kunt rijbaanassistentie, adaptieve cruise control en dodehoekbewaking krijgen.

Brandstofefficiëntie

De Skoda Scala is behoorlijk zuinig met een gemiddelde van 40 mpg voor zijn 1.0-liter TSI-motor. Dat is veel beter dan een 1.0-liter Kia Ceed. De gebruiker mag dus verwachten dat hij minder brandstof kwijt is.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Fabia

Prijs

De Skoda Scala is gunstig geprijsd. Het basismodel kost ongeveer 22.400 dollar, terwijl de duurdere modellen rond de 25.000 dollar kosten. Wanneer u hem vergelijkt met zijn rivalen zoals de Volkswagen Polo en SEAT Ibiza, zult u merken dat hij veel goedkoper is.

FAQ

Is de Skoda Scala het kopen waard?

Dat hangt af van wat u in een auto zoekt. Als u een praktische, ruime, betrouwbare, efficiënte en veilige hatchback wenst, is de Skoda Scala een ideale auto voor u. Maar als u op zoek bent naar snelheid, luxe en technologie, dan is dit niet de auto voor u. Over het geheel genomen is het nog steeds een uitstekende auto met uitstekende prestaties voor zijn prijs.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Scala?

Voor u in de Skoda Scala investeert, is het van cruciaal belang om enkele veel voorkomende problemen te kennen waarmee u onderweg te maken krijgt. Veel voorkomende problemen met de Skoda Scala zijn haperingen bij het optrekken, defecte software, verstopte brandstofinjectoren, defecte stoelbekleding en ongelijke slijtage van de achterbanden. Bovendien kunt u ook te maken krijgen met een defecte turbo, overmatig olieverbruik en een defecte distributieketting.

Hoe snel is de Skoda Scala?

De Skoda Scala is geen erg snelle auto. Dus als u op zoek bent naar snelheid, is deze hatchback misschien niet erg aantrekkelijk voor u. Toch is deze auto behoorlijk snel. De best presterende motor in zijn gamma is de 1.5 TSI EVO die maximaal 148 pk en 184 lb-ft koppel levert.

Deze motor levert ook een topsnelheid tot 136 mph en hij kan in slechts 8,2 seconden van 0 naar 62 mph accelereren.

  Is de Skoda Superb een goede auto?

Is de Skoda Scala een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Skoda Scala is een uitstekende dagelijkse bestuurder. Hij is namelijk zuinig met brandstof. Met een gemiddelde van 40 mpg kost de Skoda Scala u niet veel om onderweg te zijn. Bovendien is deze auto vrij betrouwbaar, wat betekent dat u niet veel tijd in de garage hoeft door te brengen. Bovendien is het een kleine auto, wat betekent dat parkeren of manoeuvreren op openbare parkeerplaatsen geen probleem zal zijn.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Skoda Scala?

De Skoda Scala is een fantastische kleine gezinswagen uit het C-segment. Hij is ruim, praktisch, betrouwbaar en presteert goed. Toch ondervindt ook deze auto zware concurrentie van zijn rivalen, zoals de Volkswagen Polo Mk6, Skoda Kamiq, SEAT Ibiza Mk5, Volkswagen T-Cross, SEAT Arona, Skoda Fabia Mk4 en Volkswagen Virtus.

Samenvatting

De Skoda Scala is een elegante en efficiënte auto. Hij is ook praktisch, ruim en veilig. Wie echter op zoek is naar een luxueuze, snellere en krachtige auto zal er misschien niet van houden. Bovendien is deze auto goedkoop in onderhoud in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten zoals Volkswagen, SEAT en Audi.

Over het geheel genomen is dit een betaalbare, duurzame en veilige auto. Hij kan ook langer meegaan als hij goed wordt onderhouden en gereden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts