Veel voorkomende problemen met de Skoda Scala

Skoda Scala

De Skoda Scala is een leuke auto voor een gezin omdat hij ruim en praktisch is. Hij is ook geweldig voor dagelijks gebruik omdat hij efficiënt en betrouwbaar is. Maar zoals de meeste auto’s heeft ook dit model verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Maar wat zijn de gemeenschappelijke problemen met de Skoda Scala?

Enkele veel voorkomende problemen met de Skoda Scala zijn defecte stoelbekleding, defecte software, haperingen, ongelijke slijtage van de achterbanden en overmatig olieverbruik. Andere gebruikers hebben melding gemaakt van een defecte turbo, verstopte brandstofinjectoren en een defecte distributieketting.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Scala?

Defecte software

Dit probleem komt misschien niet bij alle Skoda Scala-modellen voor, maar het dwong de fabrikant tot terugroepacties. De software van de communicatiemodule voor het noodoproepsysteem voldoet niet aan de aanbevolen specificaties. In plaats daarvan werd de verkeerde dataset geüpload naar de OCU-eenheid.

Daarom werken de functies van de e-call en de info- of service-oproep niet correct als gevolg van deze softwarefout. Het goede nieuws is echter dat alle getroffen auto’s zijn teruggeroepen. De fabrikant riep Skoda Scala-modellen terug die tussen augustus en september 2019 zijn gemaakt.

Defecte stoelbekleding

Een ander probleem dat de fabrikant dwong om Skoda Scala-modellen die tussen februari en september 2019 zijn gemaakt, terug te roepen, zijn defecte stoelbekledingen. De fabrikant merkte op dat de naden van de stoelhoezen defect kunnen zijn. Als gevolg daarvan kan dit de beschermende functie van de zij-airbags beïnvloeden, waardoor de gevaren voor verwondingen bij een ongeval toenemen.

Als u dus van plan bent een tweedehands Skoda Scala-model van 2019 te kopen, let er dan op dat dit probleem is verholpen.

  Is de Skoda Octavia een goede auto?

Ongelijke slijtage van de achterbanden

Ondanks dat het niet vaak voorkomt, hebben verschillende gebruikers gemeld dat ze ongelijkmatige slijtage over de achterbanden hebben. Een van de gebruikers verklaarde dat zijn achterbanden van 6 mm aan de binnenrand naar 3 mm aan de buitenrand van beide achterbanden gingen.

Ongelijkmatige slijtage van banden wordt meestal veroorzaakt door een versleten ophanging, slechte uitlijning, te hoge of te lage bandenspanning. Breng uw auto naar een professionele monteur voor inspectie en reparatie.

Verstopte brandstofinjectoren

Dit probleem komt bij alle Skoda-modellen voor en de Skoda Scala vormt daarop geen uitzondering. Dit probleem duikt echter meestal op naarmate uw auto meer kilometers maakt. De brandstofinjectoren zijn verstopt door koolstofaanslag. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen door de injectoren te verwijderen en schoon te maken.

Overmatig olieverbruik

De Skoda Scala verbruikt ook veel olie. Dit probleem speelt echter meer bij de 1,5-liter TSI-motor. Enkele zaken die bijdragen tot overmatig olieverbruik zijn slechte zuigerveren, kleppen en beschadigde turbodichtingen.

Hoewel dit probleem niet volledig kan worden verholpen, kunt u de monteur uw motor laten inspecteren om na te gaan of er een lek is of een ander probleem dat het olieverbruik verergert.

Juddering

Verschillende mensen hebben geklaagd dat de auto schokt bij het optrekken. Dit gebeurt meestal wanneer de bestuurder de auto start bij lage snelheden. Het gebeurt ook bij stoplichten en bij het optrekken na het uitparkeren.

Net als het eerste probleem dat we bekeken, lijkt dit een fabricageprobleem te zijn met de Volkswagen 1.5 TSI-motoren. De fabrikant moet het probleem dus onderzoeken.

Timing chain failure

Hoewel het niet vaak voorkomt, hebben sommige gebruikers van de Skoda Scala ook gemeld dat de distributieketting niet werkt. Het falen van de distributieketting is het gevolg van beschadigde zuigers of een beschadigde klepaandrijving. Wat meer is, als de spanner van de distributieketting faalt, zal de distributieketting ook falen.

  Veel voorkomende problemen met Skoda Roomster

Het is belangrijk om een slechte distributieketting op tijd te repareren, omdat dit ernstige schade aan de motor kan veroorzaken.

Turbo storing

Last but not least is er bij de Skoda Scala ook turbinestoring geconstateerd. Hoewel het voor sommige mensen vroeg is om dit probleem op de Skoda Scala te melden, is dit een probleem dat op alle Skoda-modellen voorkomt. Het is essentieel om op te merken dat de belangrijkste oorzaak van turbinestoring onregelmatig onderhoud is. Regelmatig onderhoud voorkomt de opbouw van verontreinigingen die de turbo kunnen beschadigen.

FAQ

Is de Skoda Scala betrouwbaar?

Skoda produceert enkele van de meest betrouwbare modellen op de markt. En aangezien de meeste onderdelen van de Skoda Scala gebaseerd zijn op de Volkswagen Groep, is dit een behoorlijk betrouwbare auto. Bovendien hebben veel betrouwbaarheidsinstanties dit model een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore gegeven. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid wanneer u deze auto aanschaft.

Hoe lang gaat de Skoda Scala mee?

Skoda is een zeer betrouwbaar en duurzaam merk. Bij goed onderhoud kan de Skoda Scala meer dan 200 km meegaan. Maar omdat de Scala nog niet zo lang op de markt is, is het nog vrij vroeg om te bepalen hoe lang hij meegaat. Maar als we hem vergelijken met andere gelijkaardige Skoda-modellen, zou hij meer dan 250 km moeten meegaan.

Is het onderhoud van de Skoda Scala duur?

Zoals de meeste Skoda-modellen is de Skoda Scala vrij goedkoop in onderhoud. Niet alleen heeft deze auto sinds zijn ontstaan minder problemen geregistreerd, maar hij is ook goedkoper in onderhoud dan de meeste van zijn rivalen. Het enige probleem dat de gebruiker op het vlak van onderhoud zal ondervinden, zijn de kosten voor onderdelen en service.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Fabia

Is de Skoda Scala uit productie genomen?

Nee, de Skoda Scala is niet uit productie genomen. Het is een nieuw model dat sinds 2019 in productie is. Het is hier om te blijven en heeft al verschillende facelifts ontvangen. Bovendien wordt deze auto aangeboden in verschillende varianten en motoropties die gebruikers verschillende alternatieven bieden.

Is de Skoda Scala efficiënt?

Ja, Skoda’s behoren tot de zuinigste auto’s op de markt. De Skoda Scala is daarop geen uitzondering. Bovendien is de Skoda Scala één van de zuinigste auto’s in zijn klasse. Dit komt omdat hij een brandstofefficiëntie heeft van 40 mpg, wat uitzonderlijk is. Merk op dat dit geldt voor de 1.0-liter TSI motor.

Conclusie

De Skoda Scala is een fantastische hatchback met uitzonderlijke kenmerken en prestaties. Bovendien is hij ruim en zeer praktisch. Echter, deze auto komt ook met verschillende problemen die gebruikers moeten weten. Maar met de juiste zorg en onderhoud kunnen de meeste van de hierboven besproken problemen worden vermeden.

Als u een gebruikte Skoda Scala koopt, is het essentieel om er zeker van te zijn dat de problemen die de fabrikant heeft teruggeroepen, zijn opgelost.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts