Veel voorkomende problemen met Skoda Enyaq

De Skoda Enyaq is een batterij-elektrische compacte crossover SUV die vanaf 2020 tot op heden in productie is. Hoewel deze volledig elektrische auto prachtig is met een prachtige actieradius en prestaties, komt hij ook met verschillende problemen. Maar wat zijn de gemeenschappelijke problemen met de Skoda Enyaq?

Enkele van de gemeenschappelijke problemen met de Skoda Enyaq zijn slechte toepassing, problemen met thuis opladen, 12V accu problemen, en een haperende infotainment systeem. Aangezien de Skoda Enyaq nog een nieuwe auto is, zijn er slechts enkele problemen gemeld. Dit kan echter veranderen naarmate de auto meer kilometers maakt en er meer problemen worden ontdekt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Enyaq?

Slechte toepassing

Dit is een van de problemen waarover Skoda Enyaq eigenaren hebben geklaagd. Veel gebruikers meldden dat de App verschillende verbindingsfouten had die hen op vele manieren hinderden. Niettemin werkte de App in de meeste scenario’s na meerdere keren herstarten.

Integendeel, als de App niet werkt, kan de gebruiker nog steeds inloggen via de webapplicatie en toegang krijgen tot de auto. Bovendien zeiden de meeste gebruikers dat ze dit regelmatig zagen op koude ochtenden. Dus als je in koude gebieden woont, is dit iets waar je rekening mee moet houden dat dit vaak gebeurt.

Het is echter belangrijk op te merken dat sommige vitale functies zoals het voorverwarmen van de auto en het ontdooien van de ruit niet via de website maar alleen via de auto-app kunnen worden gedaan.

Problemen met thuis opladen

Een ander veelvoorkomend probleem dat veel Skoda Enyaq-gebruikers meldden, was dat ze problemen hadden met het thuis opladen van hun auto. De meeste gebruikers meldden dat de laadsnelheid exponentieel afnam. Terwijl de meeste gebruikers verwachten dat de Podpoint of Octopus Energy Go laders een laadsnelheid van 7,3 kW leveren. In plaats daarvan laden deze laders de auto meestal op met 3,5 kW.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Citigo

Zoals de meeste elektrische voertuigen, laden Skoda Enyaq-gebruikers de auto meestal buiten de piekuren op, zodat ze kunnen profiteren van de lage nachttarieven. En aangezien de meeste gebruikers profiteren van het lage nachttarief en ook andere dingen opladen, beïnvloedt dit de laadsnelheid van hun auto’s.

Dus, als je dit probleem hebt, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je begint met het opladen van je auto voordat je andere apparaten aansluit of aansluit. Bovendien kunt u het opladen ook stoppen vanuit de Skoda App, en opnieuw starten. Dit zal helpen om het laden op 7,3 kW opnieuw te starten. Als alternatief kunt u naar buiten gaan en de stekker uit de auto halen om de normale laadsnelheid van 7,3 kW opnieuw te starten.

Problemen met de 12V-accu

Zoals de meeste volledig elektrische auto’s heeft ook de Skoda Enyaq problemen met de 12V-accu. Als u merkt dat het 12V-waarschuwingslampje op het dashboard brandt, is dat een teken dat uw accu problemen heeft. Verschillende gebruikers hebben gemeld dat de accu ontlaadt bij korte ritten. Daar komt nog bij dat de auto niet loslaat als hij wordt losgekoppeld.

Dus, als je problemen hebt met de 12-volt batterij, moet je misschien de batterij vervangen om dit probleem op te lossen. Toch moet u proberen de accu los te koppelen en weer aan te sluiten voor een harde reset. Lost dit het probleem niet op, dan moet u de accu vervangen.

Slecht functionerend infotainmentsysteem

Dit is een ander veelvoorkomend probleem dat de meeste Skoda Enyaq-gebruikers hebben gemeld. Het defecte infotainmentsysteem maakt het gebruik van de auto gewoonlijk problematisch. Het gaat ook gepaard met elektronische problemen die de auto bijna onbruikbaar maken.

  Is de Skoda Favorit een goede auto?

Enkele van de problemen die deze twee problemen hebben veroorzaakt, zijn het zonnedak en de gordijnen die niet goed werken. Bovendien gaat de Wi-Fi niet aan en is het draadloos opladen van de telefoon lastig. In tegenstelling tot de problemen die we hierboven hebben besproken, moet dit probleem door de fabrikant worden opgelost.

FAQ

Is de Skoda Enyaq betrouwbaar?

Ja, de Skoda Enyaq is een vrij betrouwbare auto. Hoewel we verschillende problemen met de Skoda Enyaq hebben besproken, wordt deze auto door veel betrouwbaarheidsinstanties hoog beoordeeld. Bovendien heeft dit toestel, in tegenstelling tot auto’s op gas, minder bewegende delen, wat betekent dat er weinig dingen zijn om je zorgen over te maken.

Bovendien heeft de Skoda Enyaq een grote reputatie als veilig en betrouwbaar.

Hoeveel kilometer gaat de Skoda Enyaq mee?

Dat hangt af van het rijgedrag van de bestuurder en hoe goed hij zijn auto onderhoudt. Met de juiste zorg en onderhoud zou de Skoda Enyaq meer dan 10 jaar mee moeten gaan. Het is echter mogelijk dat de accu moet worden vervangen als de eigenaar de auto langer dan 15 jaar wil gebruiken.

Is het onderhoud van de Skoda Enyaq duur?

Nee, het onderhoud van de Skoda Enyaq is veel goedkoper dan dat van de meeste concurrenten. Aangezien de Skoda Enyaq een elektrische SUV is, heeft hij minder bewegende onderdelen, wat betekent dat er weinig dingen fout kunnen gaan. Daarom hoeven gebruikers niet veel uit te geven aan onderhoud of reparatie van de Skoda Enyaq. Integendeel, reserveonderdelen en servicekosten kunnen veel duurder zijn dan bij hun ICE-tegenhanger.

  Is de Skoda Superb een goede auto?

Is de Skoda Enyaq uit productie genomen?

Nee, de Skoda Enyaq is niet uit productie genomen. Wel is het zo dat de productie van de Skoda Enyaq iV elektrische auto gedurende enkele weken is stopgezet. Dit kwam door knelpunten bij de levering van kabelbomen. Toch slaagde de fabrikant erin de levering van de vitale onderdelen te hervatten en werd de productie hervat.

Wie maakt de Skoda Enyaq-motoren?

De Volkswagen-groep maakt de Skoda Enyaq-motoren. Bovendien maakt het ook Skoda-platforms en daarom zijn de meeste Skoda-platforms gebaseerd op Volkswagen-modellen. Zo is de Skoda Enyaq gebaseerd op het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Dit is hetzelfde platform dat gedeeld wordt door de Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.6, Audi Q4 e-tron en Audi Q5 e-tron.

Conclusie

De Skoda Enyaq is een volledig elektrische compacte crossover SUV met uitzonderlijke kenmerken. Deze 5-deurs SUV heeft een uitstekend bereik van maximaal 331 mijl en een topsnelheid van 111 mph. Hoewel deze auto pas een paar jaar op de markt is, hebben gebruikers al enkele opvallende problemen gemeld.

Ondanks de melding van verschillende problemen is de Skoda Enyaq een betrouwbare auto en kan hij langer meegaan als hij goed wordt onderhouden. Zoals de meeste elektrische auto’s is hij goedkoper in onderhoud en gaat hij niet vaak stuk.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts