Is de Skoda Enyaq een goede auto?

De Skoda Enyaq is een van de weinige volledig elektrische auto’s die Skoda produceert. Deze batterij-elektrische compacte crossover SUV is niet alleen elegant maar ook modern. Maar is de Skoda Enyaq een goede auto?

De Skoda Enyaq is een goede auto als je op zoek bent naar een compacte en betrouwbare elektrische crossover SUV. De auto is bovendien stijlvol, modern en heeft een uitstekende actieradius. Aan de andere kant is deze auto niet geschikt voor u als u op zoek bent naar prestaties, ruimte en snelheid. Hoe dan ook, het is nog steeds een van de beste compacte elektrische SUV’s op de markt.

Geschiedenis van Skoda Enyaq

Skoda Enyaq is een batterij-elektrische compacte crossover SUV gemaakt door Skoda Auto. Deze auto wordt momenteel geassembleerd in Mlada Boleslav, Tsjechië. Bovendien werd hij in september 2020 geïntroduceerd, terwijl de massaproductie in november 2020 begon.

De Skoda Enyaq is het eerste Skoda-model met het MEB-platform van de Volkswagen Groep, dat ook te vinden is op de Volkswagen ID.4 en Volkswagen ID.6. Opmerkelijk is ook dat de naam Enyaq, is afgeleid van de Ierse naam Enya. Daarnaast is het afgeleid van het Gaelische woord ‘eithne’, wat ‘essentie, geest of principe’ betekent.

Kenmerken van de Skoda Enyaq

Uiterlijk

In termen van schoonheid is de Skoda Enyaq een van de meest elegante compacte crossover SUV’s op de markt. Hij beschikt over kenmerken als 19-inch Proteus lichtmetalen velgen, chromen dakrails, een tweespaaks verwarmd stuurwiel, LED-koplampen, een virtuele cockpit, een verschuifbare kofferdeksel, een warmte-isolerende glazen voorruit en nog veel meer.

Prestaties

De Skoda Enyaq is misschien niet de best presterende compacte crossover SUV op de markt, maar hij behoort wel tot de beste. Dankzij de verschillende uitrustingsmogelijkheden kan de gebruiker een auto kiezen die aan zijn behoeften voldoet. De best presterende variant, het Skoda Enyaq vRS-model, heeft een topsnelheid van 111 mph en kan in slechts 6,5 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Fabia

Bovendien beschikt de vRS-variant over dubbele motoren met vierwielaandrijving en 299 pk.

Comfort en laadruimte

Als het op comfort en ruimte aankomt, is de Skoda Enyaq een perfecte auto voor een gezin. Hij beschikt namelijk over een ruime cabine die tot vijf personen kan vervoeren. Bovendien biedt hij voldoende laadruimte voor meerdere rugzakken of bagage.

Veiligheid

Hoewel de meeste elektrische auto’s het risico lopen in brand te vliegen, zijn er bij de Skoda Enyaq geen dergelijke meldingen gedaan. Bovendien heeft hij een uitstekende reputatie van veiligheid en betrouwbaarheid. Bovendien biedt de fabrikant ook een standaard veiligheidspakket met rijstrookassistent, cruise control met snelheidsbegrenzer, front assist met noodremfunctie en parkeersensoren achteraan.

Accu & vermogen

De Skoda Enyaq mag dan nog een nieuwe elektrische SUV op de markt zijn, hij is zeer efficiënt en houdt lang stroom vast. Dankzij de drie accu-opties waarmee hij wordt geleverd. Hij heeft 50, 60 en 80 kWh lithium-ion batterijen. De 80 kWh batterij biedt het beste bereik tot 311 mijl, gevolgd door de 60 kWh batterij met 242 mijl, en de 50 kWh biedt tot 211 mijl.

Actieradius

Een van de belangrijkste kenmerken van een volledig elektrische auto is de actieradius. Verrassend genoeg heeft de Skoda Enyaq een uitzonderlijke actieradius. Het bereik varieert echter van het ene Skoda Enyaq-afwerkingsniveau tot het andere. De Skoda Enyaq iV 50 variant heeft het kleinste bereik van maximaal 210 mijl, terwijl de high-end Skoda Enyaq iV80 uitvoering een bereik heeft van maximaal 320 mijl. De prestatieversie daarentegen heeft een bereik tot 331 mijl.

  Is de Skoda Rapid een goede auto?

Prijs

De Skoda Enyaq is niet goedkoop. Als u hem echter vergelijkt met zijn rivalen zoals de Volkswagen ID.4 en Audi Q4 e-tron, zult u merken dat hij iets goedkoper is. De basisprijs voor de Skoda Enyaq bedraagt 47355 dollar. Merk op dat deze prijs geldt voor de basis Skoda Enyaq iV60. Aan de andere kant, high-end modellen zoals de Skoda Enyaq iV 80x gaan voor ongeveer 61740 dollar.

FAQ

Is de Skoda Enyaq het kopen waard?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u op zoek bent naar een betrouwbare, stijlvolle en comfortabele volledig elektrische compacte crossover SUV, dan is de Skoda Enyaq de auto voor u. Als u daarentegen op zoek bent naar een elektrische SUV met een beter bereik en high-end functies, kijk dan elders.

Over het algemeen is de Skoda Enyaq een leuke auto met uitstekende kenmerken en prestaties.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Enyaq?

Als u van plan bent de Skoda Enyaq aan te schaffen, moet u rekening houden met enkele veel voorkomende problemen. De Skoda Enyaq mag dan een redelijk betrouwbare auto zijn, hij heeft ook meerdere problemen. Deze omvatten problemen met het thuis opladen, defecte infotainmentsystemen, problemen met de 12V accu en een slechte toepassing.

Hoe snel is de Skoda Enyaq?

Een gewoon Skoda Enyaq-model biedt een topsnelheid van 111 mph en hij kan van 0 tot 60 mph versnellen in slechts 6,5 seconden. Maar als u de snelste Skoda Enyaq op de markt wilt, dan is de Skoda Enyaq RS iV de snelste auto in de lijn. Hij heeft een topsnelheid van 227 mph, wat uitzonderlijk is en een van de beste onder de elektrische auto’s.

  Veel voorkomende problemen met Skoda Enyaq

Is de Skoda Enyaq een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Skoda Enyaq is een fantastische dagelijkse bestuurder. Dat komt omdat deze auto een compacte crossover SUV is, wat betekent dat hij gemakkelijk manoeuvreert in het verkeer. Aangezien de Skoda Enyaq een volledig elektrisch voertuig is, heeft hij bovendien geen brandstof nodig om te rijden.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Skoda Enyaq?

De Skoda Enyaq mag dan wel een nieuwe auto op de markt zijn, hij heeft nu al stevige concurrentie. Enkele van de naaste concurrenten van deze auto zijn Volkswagen ID.4, Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.6, Audi Q4 e-tron, Volvo XC40 Recharge en Audi Q5 e-tron.

Samenvatting

Al met al is de Skoda Enyaq een van de meest betrouwbare en stijlvolle compacte crossover SUV’s op de markt. Deze auto is ook ruim, praktisch en milieuvriendelijk. Hij heeft ook de reputatie veilig en betrouwbaar te zijn. Maar zoals gewoonlijk heb ik ook een paar problemen die geïnteresseerde gebruikers moeten weten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts