Skoda Kamiq VS Skoda Karoq VS Kodiaq

Skoda Kamiq

Het kiezen van een SUV is nooit eenvoudig omdat er verschillende modellen en maten zijn om uit te kiezen. Toch heeft Skoda ervoor gezorgd dat er verschillende maten SUV’s zijn om zijn klanten verschillende opties te bieden. De Skoda Kamiq is de kleinste, gevolgd door de Karoq, en de Kodiaq is de grootste. Maar wat is de beste Skoda SUV?

Er is geen beste Skoda SUV, omdat verschillende mensen verschillende behoeften en smaken hebben. De Skoda Kamiq is de kleinste, maar biedt het meeste waar voor je geld. De Skoda Karoq is groter dan de Kamiq, maar kleiner dan de Kodiaq. Hij is ook praktisch en ideaal voor in de stad. De Skoda Kodiaq is de grootste met een krachtige motor. Maar hoe onderscheiden de Skoda SUV’s zich van elkaar?

Kenmerken van Skoda SUV’s

Exterieur

Skoda maakt zijn auto’s met aandacht voor detail. Daarom zien alle SUV’s er spectaculair en elegant uit. Zoals verwacht is de Skoda Kodiaq de hoogste en langste van de drie modellen. Daarna volgt de Karoq en tot slot de Kamiq.

Het exterieurdesign is over de hele linie gelijk. Deze auto’s hebben vergelijkbare roosters en koplampen. Ze hebben een vouw die langs de zijkant loopt, tussen de voor- en achterlichten. De achterkant ziet er echter iets anders uit.

De Skoda Kamiq heeft een wielbasis van 104,4 inch, een lengte van 167,0 inch, een breedte van 70,6 inch en een hoogte van 61,1 inch. De Karoq heeft een wielbasis van 103,9 inch, een lengte van 172,5 inch, een breedte van 72,5 inch en een hoogte van 63,1 inch. De Kodiaq heeft een wielbasis van 109,9 inch, een lengte van 184,9 inch, een breedte van 74,1 inch en een hoogte van 66,0 inch.

  Skoda Kamiq versnellingsbak problemen

Interieur en laadruimte

Zoals verwacht hebben de Kamiq, Karoq en Kodiaq een gelijkaardig interieur. Bijna alle belangrijke bedieningselementen zijn hetzelfde, net als de materialen. De belangrijkste aanrakingspunten zijn bekleed met hoogwaardige, zacht aanvoelende materialen, maar lagerop worden de kunststoffen goedkoop en krassend. Ze worden bijvoorbeeld allemaal geleverd met een leren multifunctioneel stuurwiel.

De Kodiaq is de grootste SUV, heeft een optie voor zeven zitplaatsen en is veel groter en ruimer dan de rest. Hij heeft ook de grootste laadruimte met zijn vijfzitter die tot 2.065 liter biedt. De Karoq en Kamiq zijn beide vijfzitters, maar de Karoq is iets ruimer en comfortabeler dan de Kamiq.

De Skoda Karoq heeft een bagageruimte van 588 liter, maar deze kan worden uitgebreid tot 1.810 liter met de achterbank neergeklapt. De Kamiq heeft een totale bagageruimte van 400 liter, die kan worden uitgebreid tot 1.395 liter met de achterbank neergeklapt.

Prestaties

De Kodiaq wordt geleverd met twee benzinemotoren en één dieselmotor. De basismotor is een 1,5-liter benzinemotor die tot 150 pk levert, gevolgd door een 2,0-liter benzinemotor met maximaal 242 pk. De 2,0-liter TDI-motor levert tot 237 pk.

De Karoq daarentegen wordt geleverd met zes benzinemotoren: 1,0-liter, 1,2-liter, 1,4-liter, 1,5-liter, 1,6-liter en 2,0-liter motoren; en twee dieselopties: 1,6-liter en 2,0-liter TDI-motoren. De 2.0-liter benzinemotor is de krachtigste met 187 pk en 295 lb-ft koppel.

De Kamiq heeft twee benzinemotoren en één dieselmotor. De basismotor is een 1.0-liter benzinemotor met maximaal 94 pk en 129 lb-ft koppel. De krachtigste motor is de 1,5-liter benzinemotor met 148 pk en 184 lb-ft koppel. De 1,6-liter dieselmotor levert maximaal 113 pk en 184 lb-ft koppel.

  Een tweedehands Skoda Kodiaq kopen - dingen om te controleren

Brandstofefficiëntie

De Skoda Kamiq is de zuinigste SUV in het Skoda-gamma. Hij heeft een brandstofefficiëntie die varieert tussen de 47 en 53 mpg. Hij wordt op de voet gevolgd door de Karoq met een zuinigheidscijfer tussen de 35 en 49 mpg. De minst zuinige Skoda SUV is de Kodiaq met een zuinigheidscijfer dat varieert tussen 33 en 53 km/u.

Veiligheid

Alle Skoda SUV’s scoorden vijf sterren bij crashtests door EURO NCAP en hun scores zijn vrijwel gelijk. Het zijn dus veilige auto’s. Bovendien zijn ze allemaal gebouwd op platforms van de Volkswagen Groep, dus je kunt op ze vertrouwen. Bovendien hebben ze drie jaar garantie van 60.000 km, wat goed is.

Prijs

Natuurlijk is de goedkoopste Skoda SUV de Skoda Kamiq met een basisprijs van $ 27.597. De Skoda Kamiq is de goedkoopste Skoda SUV. De basisprijs van de Skoda Karoq is $35.315 en die van de Kodiaq is $41.678. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie, het modeljaar en de afwerkingsoptie.

FAQ

Is Skoda betrouwbaar?

Ja, Skoda produceert enkele van de meest betrouwbare auto’s op de markt. De meeste auto’s registreren minder problemen en ze zijn heel betaalbaar in onderhoud in vergelijking met andere SUV’s uit het topsegment. Dit betekent echter niet dat er geen problemen zijn.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Skoda SUV’s?

Voordat je in een Skoda SUV investeert, is het cruciaal om te weten welke problemen je kunt tegenkomen. Enkele veelvoorkomende problemen met Skoda-modellen zijn versnellingsbakproblemen, problemen met de turbo, lekken in de auto, koplampproblemen, problemen met de distributieketting, overmatig olieverbruik en een verstopte DPF.

  Skoda Roomster automaat problemen

Skoda Kodiaq problemen.

Hoe lang gaan Skoda SUV’s mee?

Zoals de meeste Skoda-modellen gaan Skoda SUV’s waarschijnlijk tussen de 150.000 en 200.000 km mee. Maar met de juiste verzorging en het juiste onderhoud kunnen deze SUV’s meer dan 200.000 km afleggen. Merk op dat de Skoda Karoq de meest betrouwbare van de drie Skoda SUV’s is.

Heeft Skoda een elektrische SUV?

Ja, Skoda biedt nu slechts één elektrische SUV aan en dat is de Skoda Enyaq iV. Deze auto is prachtig ontworpen en leuk om mee te rijden. Hij heeft ook een krachtige batterij met een actieradius van 312 tot 329 mijl.

Conclusie

Of je nu kiest voor de Skoda Kamiq, Karoq of Kodiaq, je krijgt een betrouwbare en goed presterende auto. Ze zijn ook praktisch en comfortabel. Het is echter belangrijk om een SUV te kiezen die het beste bij je behoeften past. De Skoda Kamiq is de kleinste en biedt de beste waar voor je geld. Aan de andere kant is de Karoq het meest geschikt voor mensen die niet zo’n compacte of grote SUV willen. Tot slot is de Kodiaq het meest geschikt voor gezinnen, en hij levert de beste prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts