Welke Skoda Kamiq-jaren moet je vermijden?

Skoda Kamiq

De Skoda Kamiq is de kleinste SUV in het Skoda SUV-gamma. Toch is hij praktisch, veilig en presteert hij uitstekend. En omdat hij al een tijdje op de markt is, is het cruciaal om uit te zoeken welke modeljaren opvallen voordat je hem koopt. Welke jaren van Skoda Kamiq moet je dus vermijden?

Over het algemeen zijn de modeljaren van de Skoda Kamiq uitstekend. Toch moet je het modeljaar 2019 van Skoda Kamiq vermijden, omdat er meer problemen mee zijn dan met andere modeljaren. Naast de normale problemen met Skoda Kamiq heeft deze auto al twee terugroepacties gehad, wat geen goed nieuws is omdat hij nog maar 4 jaar op de markt is.

Welk Skoda Kamiq-jaar moet je vermijden?

Skoda Kamiq is een leuke subcompacte SUV gebaseerd op het Volkswagen Group MQB A0 platform. Zoals verwacht is het een betrouwbare en veilige auto met veel uitstekende functies. Hij wordt ook geleverd met meerdere motoropties en verschillende uitvoeringen. Geïnteresseerde kopers kunnen dus kiezen uit meerdere motor- en uitrustingsopties.

Toch zijn niet alle jaren van de Skoda Kamiq even goed, want sommige hebben meer problemen gehad dan andere in de 5 jaar dat deze auto bestaat. Het slechtste modeljaar tot nu toe is het model van 2019. Hoewel deze auto beschikt over een aantal topfuncties zoals LED-koplampen, 16-inch lichtmetalen velgen en een panoramisch zonnedak, heeft hij ook een aantal problemen.

Enkele van de veelvoorkomende problemen met de 2019 Skoda Kamiq zijn overmatig olieverbruik, koppelingsproblemen, storingen aan de brandstofpomp, softwarefouten en defecte stoelbekleding. Een van de dingen die het 2019 Skoda Kamiq modeljaar ongewenst maken, zijn de twee terugroepacties die het tot nu toe heeft gehad. Verrassend genoeg heeft, afgezien van modeljaar 2019, geen enkel ander Skoda Kamiq modeljaar een terugroepactie gehad.

  Veel voorkomende problemen met Skoda Superb

De 2019 Skoda Kamiq werd teruggeroepen vanwege een softwareprobleem en defecte stoelbekleding. De fabrikant merkte op dat de software van de communicatiemodule voor het noodoproepsysteem (eCall) voor Skoda Kamiqs gemaakt tussen augustus en september 2019 niet voldoet aan de specificaties.

De tweede terugroepactie betrof Skoda Kamiq-modellen die tussen juli en september 2019 zijn gemaakt. Het probleem hield verband met de naden van de stoelbekledingen, die defect bleken te zijn. Daardoor kunnen ze de beschermende functie van de zijairbags beïnvloeden, waardoor het gevaar op verwondingen bij een ongeval toeneemt.

Wat is het beste Skoda Kamiq bouwjaar?

Het 2019 Skoda Kamiq modeljaar mag dan wel het slechtste modeljaar uit deze line-up zijn, maar dat betekent niet dat alle Skoda Kamiqs slechte auto’s zijn. Het modeljaar 2022 van de Skoda Kamiq heeft namelijk bewezen betrouwbaar, veilig en geavanceerd te zijn. Bovendien zijn er geen terugroepacties geweest en heeft de auto de minste problemen in de Kamiq line-up.

Echter, net als het modeljaar 2019, kunnen eigenaren van dit model de gebruikelijke Skoda Kamiq problemen verwachten, zoals overmatig brandstofverbruik, koppelingsproblemen en storingen aan de brandstofpomp als hij veel kilometers maakt. Al met al heeft dit modeljaar betere voorzieningen en is hij geavanceerder.

FAQ

Is de Skoda Kamiq betrouwbaar?

Natuurlijk, ja! De Skoda Kamiq behoort tot de meest betrouwbare subcompact SUV’s op de markt. Hij heeft minder problemen dan zijn belangrijkste concurrenten, de VW T-Cross en Seat Arona. Bovendien kreeg deze auto vijf sterren bij de EURO NCAP crashtests, wat uitstekend is.

  Is de Skoda Kodiaq een goede auto?

In de categorie volwassen inzittenden kreeg de auto een score van 96 procent, wat een van de hoogste scores is in de geschiedenis van EURO NCAP. Bovendien kreeg de bescherming van fietsers alle zes punten, wat het gunstige effect van de Front Assist met Predictive Pedestrian and Cyclist Protection weerspiegelt.

Hoe lang gaat de Skoda Kamiq mee?

Ondanks dat de Skoda Kamiq pas 5 jaar op de markt is, is dit een auto die meer dan 200.000 km meegaat. Afgaande op de geschiedenis van Skoda-modellen, zou deze auto gemakkelijk 150 kilometer moeten kunnen rijden. Maar met goede zorg en onderhoud zou hij meer dan 200.000 kilometer meegaan. De eigenaar hoeft zich alleen te houden aan de aanbevolen periodieke onderhoudsbeurten.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Skoda Kamiq?

Of je nu kiest voor het modeljaar 2019 of 2022 van de Skoda Kamiq, je moet voorbereid zijn op een aantal veelvoorkomende problemen. Deze omvatten overmatig olieverbruik, storingen aan de brandstofpomp en koppelingsproblemen. Toch kun je deze problemen voorkomen door je auto goed te onderhouden.

Wat is het verschil tussen de Skoda Kamiq en Skoda Karoq?

De Skoda Kamiq is de nieuwste aanwinst in het prachtige Skoda SUV-gamma. Hij treedt in de voetsporen van de grotere Skoda Kodiaq en de compacte Skoda Karoq. Bovendien is de Skoda Kamiq de kleinste SUV in de line-up, wat betekent dat de Karoq iets groter is.

De Skoda Kamiq is daarentegen zuiniger en goedkoper in onderhoud dan de Skoda Karoq. Bovendien heeft de Karoq een ruimer interieur en een grotere laadruimte dan de Kamiq, terwijl de Kamiq goedkoper is dan de Karoq.

  Alles over de Skoda Kodiaq 2023

Welke auto is beter – Skoda Kamiq of VW T-Cross?

Skoda Kamiq en Volkswagen T-Cross hebben veel overeenkomsten. Behalve dat ze op hetzelfde platform zijn gebaseerd, delen deze auto’s ook vergelijkbare motoren. Toch overtreffen ze elkaar in veel opzichten. Als je op zoek bent naar comfort, ruimte en efficiëntie, dan ben je beter af met de Skoda Kamiq.

Maar als je klasse, rust en vooruitgang zoekt, dan geef je de voorkeur aan de Volkswagen T-Cross. Over het geheel genomen is de Skoda Kamiq de betere auto, omdat hij praktischer, sneller en goedkoper is dan de VW T-Cross.

Eindgedachten

Als je op zoek bent naar een betrouwbare Skoda Kamiq modeljaar om in te investeren, kun je beter wegblijven van modeljaar 2019. Dit betekent echter niet dat de auto onbetrouwbaar is, maar het is wel het minst betrouwbare modeljaar van Skoda Kamiq. Al met al is het nog steeds een prachtige, efficiënte, praktische en veilige auto.

Het beste Skoda Kamiq modeljaar is de 2022 Skoda Kamiq. Dit modeljaar heeft de minste problemen en is iets geavanceerder dan zijn voorgangers.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts