Welke Skoda Kodiaq-jaren moet je vermijden?

Skoda Kodiaq

De Skoda Kodiaq is de beste SUV van Skoda. Deze auto is gemakkelijk te besturen omdat hij een geweldig zicht biedt en eenvoudig te manoeuvreren is. Bovendien is het een zevenzitter die zowel op de weg als in het terrein kan rijden. Toch heeft deze auto goede en slechte jaren. Welke jaren van de Skoda Kodiaq moet je vermijden?

Hoewel de Skoda Kodiaq al van 2016 tot nu op de markt is, hebben sommige modeljaren meer problemen dan andere. Dit is erg belangrijk als je een gebruikte Skoda Kodiaq wilt kopen. Modeljaren die je moet vermijden zijn 2017, 2020 en 2020 tot 2022. Merk op dat deze modeljaren meer problemen registreren dan andere modeljaren.

Meer informatie over de problemen: Skoda Kodiaq problemen.

Te vermijden jaren van Skoda Kodiaq

2017

Als je op zoek bent naar een tweedehands Skoda Kodiaq, moet je uit de buurt blijven van modeljaar 2017. Dit komt omdat het meer problemen registreert dan elk ander modeljaar. Toch is het grootste probleem met de Skoda Kodiaq van modeljaar 2017 een defecte airbag.

De fabrikant ontdekte dat de airbag (Takata airbags) na verloop van tijd kan verslechteren en dat bij het uitklappen van de airbag een te hoge interne druk het opblaaslichaam kan doen barsten, waardoor metaaldeeltjes door het kussenmateriaal kunnen dringen en de passagiers gewond kunnen raken.

Het goede nieuws is dat de fabrikant de getroffen modellen (gemaakt tussen 1 juni 2016 en 15 december 2017) heeft teruggeroepen en dat het probleem is verholpen.

2020

De 2020 Skoda Kodiaq mag dan geavanceerder zijn dan het modeljaar 2018, maar hij is minder betrouwbaar. De fabrikant merkte op dat deze auto een productiefout had. Er werd ontdekt dat de rempedaalplaat mogelijk niet goed is gelast en kan vervormen en volledig losraken wanneer het rempedaal direct wordt ingetrapt.

  Skoda Kodiaq trekhaak problemen

Dit kan leiden tot een verminderde remkracht, waardoor het risico op een ongeval toeneemt. Desondanks heeft de fabrikant de getroffen modellen teruggeroepen, waaronder Skoda Kodiaq-modellen die tussen 29 juni en 31 augustus 2020 zijn gemaakt.

2020 tot 2022

Een ander Skoda Kodiaq-modeljaar dat je moet vermijden zijn de modeljaren 2020 tot 2022. Deze auto’s hadden motordoppen die los konden komen van de bevestiging, afhankelijk van het gebruik en de looptijd. Als de motorkap niet vastzit, bestaat de kans dat hij in contact komt met het hete gedeelte van de uitlaatgasturbo, waardoor het gevaar van brandwonden of brand toeneemt.

De Skoda Kodiaq-modellen waarop dit probleem betrekking heeft, zijn gemaakt tussen 1 augustus 202 en 28 februari 2022. Bovendien betrof het probleem alleen modellen met de 2.0 TSI-motor.

Skoda Kodiaq koopjaren

Hoewel er verschillende Skoda Kodiaq modeljaren zijn die je moet vermijden, zijn er ook enkele uitstekende modeljaren waar geïnteresseerde kopers naar moeten kijken. Deze modeljaren zijn niet alleen betrouwbaar, maar registreren ook minder problemen. Toch hebben ze ook een paar problemen.

Het meest betrouwbare modeljaar van de Skoda Kodiaq is modeljaar 2023. Het is niet verwonderlijk dat deze auto betrouwbaar is, want het is toevallig ook het nieuwste Skoda Kodiaq model op de markt. De Skoda Kodiaq 2023 is niet alleen betrouwbaar, maar ook geavanceerd met betere prestaties en veiligheidsvoorzieningen.

  Skoda Octavia koppakking problemen

Naast het modeljaar 2023 zijn er nog andere betrouwbare en goede modeljaren die je kunt overwegen: de Skoda Kodiaq modeljaren 2018 en 2019. Net als het modeljaar 2023 zijn deze modellen zeer betrouwbaar en hebben ze weinig problemen geregistreerd. Ze zijn de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar gebruikte Skoda Kodiaq modellen tegen een betaalbare prijs.

FAQ

Is de Skoda Kodiaq betrouwbaar?

De Skoda Kodiaq is een van de meest betrouwbare middelgrote SUV’s op de markt. Niet alleen registreert deze auto weinig problemen, maar hij is ook niet goedkoop of duur om te repareren. Het enige probleem is dat de kosten van reserveonderdelen hoog kunnen oplopen. Over het algemeen heeft hij een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore.

Is een tweedehands Skoda Kodiaq betrouwbaar?

Ja, tweedehands Skoda Kodiaq-modellen zijn betrouwbaar. Al met al hangt het nog steeds af van hoe goed de vorige gebruiker de auto heeft gebruikt. Als de auto goed onderhouden en verzorgd is, zal hij niet veel problemen hebben. Een andere factor die bepaalt of de gebruikte auto betrouwbaar is of niet, is het modeljaar. Zorg ervoor dat u een betrouwbaarder modeljaar kiest.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Kodiaq?

De Skoda Kodiaq mag dan een verfijnde auto zijn met uitstekende kenmerken, hij heeft ook meerdere problemen. Enkele van de problemen waar eigenaars van deze auto mee te maken krijgen, zijn een stijve ophanging, olielekkages, elektrische problemen, accuproblemen, verstopte DPF en defecte airbags. Verder moeten ze ook rekening houden met remproblemen, motorproblemen, defecte DSG en defecte sleepogen.

Hoe dan ook, de meeste problemen die we hierboven hebben genoemd, kunnen worden opgelost met goed onderhoud.

  Is de Skoda Kodiaq een goede auto?

Hoe lang gaat de Skoda Kodiaq mee?

Skoda maakt enkele van de meest betrouwbare auto’s op de markt. Dus ook al is de Skoda Kodiaq nog niet zo lang op de markt, deze auto zou meer dan 200.000 km moeten rijden. Om dit te bereiken, is echter een goede verzorging en onderhoud van de auto vereist.

Is de Skoda Kodiaq duur in onderhoud?

Ja, de Skoda Kodiaq is iets duurder in onderhoud dan gewone auto’s, maar goedkoper in onderhoud in vergelijking met luxueuze middelgrote SUV’s. Een van de dingen die deze auto duurder maakt in onderhoud dan gewone auto’s zijn de hoge kosten voor reserveonderdelen en onderhoud.

Slotopmerkingen

Skoda Kodiaq modeljaren die je moet vermijden zijn 2017, 2020 en 2020 tot 2022. Deze modeljaren hebben bewezen meer problemen te hebben dan andere modeljaren. De modeljaren 2018, 2019 en 2023 zijn echter betrouwbaarder met minder problemen. Nu je weet welke Skoda Kodiaq modeljaren betrouwbaarder zijn dan andere, is het cruciaal om de juiste Skoda Kodiaq te kiezen.

Niettemin zijn alle Skoda Kodiaq modellen leuk om in te rijden, ruim en met high-end functies. Hoe je je auto onderhoudt, zal ook bepalen of de auto langer meegaat of niet.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts