Is Volkswagen Tiguan een goede auto?

Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan is een compacte executive SUV / crossover die streeft naar een soortgelijke ervaring te bieden aan zijn meer premium tegenhanger de Audi Q5, maar het onderbieden van de Q5 in prijs aanzienlijk. Gezien het feit hoe populair compacte SUV’s / crossovers zijn geworden, is de Tiguan nu een van de meest populaire VW-modellen op de markt.

De eerste generatie van de Tiguan werd geïntroduceerd in 2007, terwijl de tweede generatie bijna 10 jaar later kwam, in 2016. Op de vraag Is Volkswagen Tiguan een goede auto is het onmogelijk om te zeggen dat het niet zo is, want de Tiguan is VW’s aanbod in het meest populaire autosegment op de hele markt. Dit is de reden waarom de huidige Tiguan is een van de beste compacte SUV’s die er zijn.

Betrouwbaarheid, de Tiguan lijkt relatief goed te zijn, maar sommige problemen zijn inderdaad de moeite waard om over te praten. De Tiguan is ook een echt praktische auto met voldoende ruimte voor maximaal vijf passagiers, terwijl de kofferbakinhoud is wat je van een compacte SUV mag verwachten.

Al met al kunnen we gerust stellen dat de Tiguan een echt concurrerende premium familie-SUV is die in al zijn generaties een behoorlijke waarde biedt. De laatste generatie van de Tiguan is een echt goede auto, wat betekent dat je zou moeten overwegen als je een compacte SUV.

VW Tiguan – De krachtbron

De VW Tiguan biedt heel wat motoropties, maar de 4-cilinders zijn de beste. Beginnend met een 1.4L TSI motor, de Tiguan biedt ongeveer 130pk. Als u de beste 4-cilinder Tiguan motoren wilt, moet u gaan voor het 2.0L TSI model dat tot 230pk biedt. Er is ook een 1.5L TSI voor de 2e gen Tiguan die min of meer dezelfde prestaties biedt als de 1.4L.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Passat

De Tiguan is ook uitgerust met een van de beste dieselmotoren op de markt, de 2.0L TDI die tot 240pk biedt en ook ongelooflijk efficiënt is. De allernieuwste 2020 Tiguan komt ook met een hybride aandrijflijn, meer bepaald een 1.4L PHEV motor van 245pk. De Tiguan is in de eerste plaats een FWD auto, maar 4MOTION is beschikbaar.

De Tiguan is ook uitgerust met de DSG Dual Clutch versnellingsbak van VW, die snelle schakeltijden biedt zonder inefficiënt te zijn. De dieselmodellen van de Tiguan halen een maximale verbruik van 60 MPG, terwijl de benzinemotoren maximaal 35-40 MPG halen.

VW Tiguan – Ontwerp en onderstel

De 1e generatie van de Tiguan is een relatief goed uitziende auto, maar hij ziet er niet uit zoals een SUV hoort te zijn. De 2e generatie van de Tiguan is een stuk beter omdat deze een meer SUV-achtig boxy design gebruikt dat ook voor veel meer binnenruimte zorgt. De na-facelift 2e gen Tiguan is veruit de mooiste, vooral als hij is uitgerust met de R-Line uitvoering.

Aan de binnenkant lijkt de Tiguan min of meer op een VW Golf en dat is niet per se iets wat je van zo’n auto wilt. De Tiguan is sterk afhankelijk van de opties die je kiest, wat betekent dat hij zowel echt high-end, als echt goedkoop kan ogen.

Het ontwerp en de onderstelafstemming van de Tiguan zijn uitsluitend gericht op comfort, gebruiksgemak en cruisen. Dat betekent dat geen enkele Tiguan bijzonder dynamisch is. Als je een meer dynamisch aanvoelende crossover/compacte SUV wilt, moet je eens kijken naar de Alfa Romeo Stelvio, de Porsche Macan of de Jaguar E Pace.

  Is Volkswagen ID.4 een goede auto?

VW Tiguan – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het gaat om betrouwbaarheid, is het veilig om te zeggen dat de Tiguan in staat is om een echt betrouwbare ervaring te bieden als je hem goed onderhoudt. De meest voorkomende VW Tiguan problemen worden geassocieerd met het motortimingsysteem, bobines, defecte massa luchtstroom, en O2-sensoren, problemen met de stuurinrichting klokveer, en soms met de waterpomp.

De meeste van deze problemen kunnen proactief worden opgelost, wat betekent dat goed onderhoud en kennis over hoe deze problemen ontstaan, u veel problemen en geld kunnen besparen. Aan de andere kant, problemen met de klok veer zijn een gegeven met een moderne VW.

VW Tiguan – Waarde en praktische bruikbaarheid

Je kan een VW Tiguan krijgen van $10,000 tot meer dan $40,000 afhankelijk van het modeljaar, de kilometerstand, het uitrustingsniveau, en de algemene staat. De 2e generatie van de Tiguan is modern genoeg om te worden beschouwd als een moderne auto, terwijl de 1e gen Tiguan is een beetje aan de oudere kant.

Wat de praktische kant betreft, hoeft u zich met een Tiguan niet al te veel zorgen te maken, want de latere modellen hebben een klassiek SUV-doosontwerp dat de binnenruimte overal maximaliseert. De laadruimte is ook enorm, terwijl de deuren wijd open kunnen, het zicht geweldig is en er veel cubby en opslagruimtes zijn.

FAQ Sectie

Welke generatie van de VW Tiguan is de beste?

De tweede generatie van de VW Tiguan is veruit de beste keuze omdat hij over de hele lijn een upgrade biedt. Ook al kost hij meer dan het 1e generatie model, de verschillen zijn zo groot dat het wel logisch is om meer te betalen. De tweede generatie post-facelift is de beste, maar de 2e generatie post-facelift is inderdaad duur.

  Is de Volkswagen Golf een goede auto?

Daarom lijkt het 2de generatie pre-facelift model de beste waarde van allemaal te bieden, omdat het de perfecte balans is tussen prijs, functies en een algehele verfijnde ervaring.

Is de Audi Q5 beter dan de VW Tiguan?

Het is geen geheim dat de Audi Q5 en de VW Tiguan hetzelfde platform delen en dat ze de meeste van hun motoren en vele andere componenten delen. Echter, de Q5 is verfijnder, stiller, biedt krachtigere motoren, en is de duidelijke winnaar in deze vergelijking.

Als je de twee auto’s naast elkaar zet, zie je duidelijk dat ze op elkaar lijken, zozeer zelfs dat sommige mensen zouden zeggen dat het geen zin heeft om meer te betalen voor de Q5. Maar als u modellen uit het hogere segment vergelijkt, dan staat de Q5 ver boven de Tiguan.

Is de VW Tiguan een veilige wagen?

De VW Tiguan is een echt veilige wagen, zoals elke moderne VW dat is. Dat wil zeggen dat hij over alle noodzakelijke voorzieningen beschikt die men van een moderne auto mag verwachten. VW is zich ervan bewust dat de Tiguan voornamelijk door gezinnen wordt gebruikt, wat betekent dat ze extra zorgvuldigheid moeten betrachten bij het ontwerpen van gezinsauto’s.

Al met al hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid, maar de meeste high-end software veiligheidsvoorzieningen zijn optioneel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts