Veel voorkomende problemen met Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan Problemen

De Volkswagen Tiguan werd voor het eerst onthuld in 2007 en is sindsdien een vrij populaire compacte SUV / crossover. De Tiguan is een meer betaalbaar alternatief voor de Audi Q5, wat betekent dat hij veel van zijn onderstel deelt met zowel de Q5 als met de Porsche Macan.

Dat is een goede zaak, want de Tiguan is een stuk betaalbaarder dan de andere twee. Al met al, de Tiguan is een redelijk betrouwbare auto twee, maar het doet lijden aan een paar problemen die inderdaad de moeite waard om over te praten. De meest voorkomende VW Tiguan problemen zijn gerelateerd aan de motor timing, defecte MAF en O2-sensoren, klokveer problemen, waterpomp problemen, en problemen met de bobines.

De meeste van deze kunnen worden opgelost met tijdige en goed onderhoud, wat betekent dat ze de meeste van hen zijn niet direct te wijten aan lage-kwaliteit fabricage. Het probleem met de klokveer daarentegen is bijna volledig te wijten aan het onvermogen van VW om het goed te doen, zelfs na een paar terugroepacties.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de Tiguan, moet u uw aandacht richten op de laatste twee generaties, want deze zijn zowel modern genoeg, terwijl ook niet overdreven duur.

VW Tiguan – Problemen met de timing van de motor

De distributieketting is een goed gedocumenteerd probleem met veel VW-modellen. Meer specifiek, de spanner heeft de neiging om los te raken na een tijdje, waardoor de timing ketting verliezen. Als u niet bijwonen om dit probleem te zijner tijd het heeft de potentie om volledig vernietigen van uw motor.

  Gebruikt Porsche VW-motoren?

Het doel van de distributieketting is om altijd te houden de kleppen in sync met de injectoren, wat betekent dat als ze dat niet zijn, veel motorschade gaat optreden. Al met al, zorg ervoor dat alle VW aanbevolen intervallen te volgen als het gaat om onderhoud en inspectie van de ketting, en je moet goed zijn.

VW Tiguan – Defecte MAF sensor en O2-sensor problemen

De massa luchtstroom sensor (MAF) is ontworpen om voortdurend toezicht op de hoeveelheid zuurstof die de motor in om een perfecte balans tussen zuurstof en brandstof. Als de luchtmassasensor problemen begint te geven, zal dit waarschijnlijk ook de O2-sensor beïnvloeden, wat kan leiden tot het uitvallen van beide sensoren.

Als u merkt dat uw Tiguan aarzelt om te versnellen, problemen heeft met opstarten, hapert, en mogelijk zelfs hapert, zijn de problemen waarschijnlijk een van deze twee of beide. Als zodanig, zorg ervoor dat uw Tiguan naar de dealer als u een van deze ervaring.

VW Tiguan – Problemen met de klokveer

Een van de meest stressvolle VW problemen van alle zijn de problemen met het stuurwiel klokveer die is belast met het regelen van alle van de stuurinrichting-gerelateerde functies, zoals de airbags, het stuurwiel controles, adaptieve cruise, en ga zo maar door. VW heeft hiervoor zelfs een terugroepactie uitgeschreven, maar de NHTSA stelt dat meer dan 1,2 miljoen VW-modellen (waaronder de Tiguan) nog steeds last hebben van deze problemen.

Al met al is de klokveer kwestie nog steeds grotendeels onopgelost, wat inderdaad een probleem is omdat het gerelateerd is aan een aantal essentiële veiligheidsvoorzieningen zoals de airbag.

  Is Volkswagen Arteon een goede auto?

VW Tiguan – Problemen met de waterpomp

Het waterpomp probleem komt vaak voor bij veel VW en Audi modellen, maar de Tiguan lijkt er meer last van te hebben dan de meeste VW en Audi modellen. Het doel van de waterpomp is om water te recirculeren van de radiator, door het koelsysteem, en naar de motor om de motor af te koelen.

Deze hebben de neiging om te falen als gevolg van brosse plastic pakking behuizingen die typisch ontwikkelen lekken na een tijdje. De meeste VW specialisten stellen dat je meer dan waarschijnlijk door een of twee waterpompen gaan tijdens de levensduur van de Tiguan.

VW Tiguan – bobine problemen

Ook, een van de meest voorkomende VW Tiguan problemen is gerelateerd aan de bobines. De Tiguan maakt meestal gebruik van een 4-cilinder motor, wat betekent dat het wordt geleverd met vier bobines. Wanneer sommige van deze falen, zal de motor traag en relatief onwillig om te versnellen, wat betekent dat je moet uw Tiguan onmiddellijk naar een dealer.

De meeste VW-specialisten stellen dat de Tiguan is waarschijnlijk gaat een bobine vervanging nodig elke 50.000-60.000 mijl die inderdaad gebruikelijk is. Ze hebben soms de neiging om te falen allemaal tegelijk, wat betekent dat de fix zou kunnen kosten een paar honderd dollar.

FAQ Sectie

Is de VW Tiguan het waard?

De VW Tiguan is een van de populairste huidige VW-modellen, wat betekent dat veel mensen vinden dat het de moeite waard is. Op zich kan bijna niemand beweren dat de Tiguan geen goede auto is, maar veel mensen zijn toch niet zo geïnteresseerd om een auto als de Tiguan te kopen.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Passat

De Tiguan wordt gekocht door zowel mannelijke, vrouwelijke, oude als jonge bestuurders en dat betekent dat hij voor ieder wat wils biedt. Hij is sterk afhankelijk van de opties die u kiest, wat betekent dat een goed uitgeruste Tiguan kan wedijveren met de Q5, terwijl een low-spec exemplaar niet eens in de buurt kan komen.

Is de VW Tiguan veilig?

De VW Tiguan heeft een veiligheidsclassificatie van 5 sterren, wat betekent dat hij zo veilig is als de meeste compacte SUV’s/crossovers kunnen zijn. De Tiguan wordt af fabriek geleverd met alle noodzakelijke minimale veiligheidssystemen. Wie echter de nieuwste en beste veiligheidssoftwaresystemen wil, moet daarvoor betalen.

Dat is min of meer het algemene thema van de Tiguan, want het is sterk afhankelijk van de opties waar u voor gaat.

Hoe lang kan een VW Tiguan meegaan?

De VW Tiguan kan bij goed onderhoud minstens meer dan 200.000 kilometer meegaan. Als u een Tiguan, of een andere VW, goed onderhoudt, zult u er waarschijnlijk nog lang plezier van hebben. Zeker, sommige modellen hebben meer problemen dan andere, maar over het algemeen is de Tiguan betrouwbaar.

Er zijn vele Tiguan voorbeelden over de hele wereld met meer dan 300.000 mijl op de klok. Al met al, als je hem goed onderhoudt, gaat hij lang mee.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts