Veel voorkomende Ford Transit 4×4 problemen

Ford Transit

De Ford Transit is een familie van lichte bedrijfsvoertuigen die wereldwijd worden verkocht. De eerste Transit werd geïntroduceerd in 1965 en heeft sindsdien vier verschillende generaties voortgebracht. In al die tijd zijn er meer dan 10 miljoen van verkocht, wat hem tot een van de best verkochte bestelwagens aller tijden maakt. Het is begrijpelijk dat zo’n geweldige bestelwagen alleen maar superieure bruikbaarheid kan hebben.

Hoewel de Transit een enorm succes is voor Ford, is hij zeker niet perfect, zoals dat het geval is met alle voertuigen die er zijn. Daarom gaan we de meest voorkomende Ford Transit 4×4 problemen noemen en u vertellen waar u op moet letten als u in de markt bent voor een gebruikt exemplaar.

Verlies van vermogen is veruit het meest gerapporteerde probleem voor de Transit, terwijl defecte elektronica ook een ding is, vooral de airco. Voortijdige slijtage van remmen en banden lijkt ook een probleem te zijn bij de Transit 4×4, terwijl ook tractiecontrole en stabiliteitsproblemen het kunnen begeven.

Tenslotte kan de koppeling van de aandrijfas van het voertuig afbreken en een heleboel problemen veroorzaken. Het komt misschien niet zo vaak voor als alle andere problemen op deze lijst, maar het is wel de ernstigste van allemaal, want het kan u een fortuin kosten om dit te verhelpen.

Verlies van vermogen

Zoals vermeld in de inleiding, lijken problemen rond het verlies van aandrijfkracht het meest voorkomende probleem te zijn bij alle versies van moderne Transit bestelwagens. Deze problemen komen vooral voor bij 2015-2016 modellen die ook de populairste gebruikte iteraties van de Transit zijn. Deze problemen worden ook altijd gevolgd door een check engine lampje.

  Ford Focus Betrouwbaarheid

De eerste onderdelen die je moet inspecteren als je merkt dat je Transit lijdt zijn brandstoffilters, luchtfilters, brandstofinjectoren, het uitlaatsysteem, en echt slechte compressie. Deze problemen kunnen heel gemakkelijk worden veroorzaakt door brandstof van lage kwaliteit en gebrek aan tijdig onderhoud, wat meestal het geval is. Al met al zou inspectie van al deze onderdelen en vervanging indien nodig in de meeste gevallen moeten helpen.

Elektrische problemen

Alle moderne auto’s lijden tegenwoordig aan een of andere vorm van elektrische problemen. In het geval van de Transit is dat in de meeste gevallen te wijten aan de airco. Eigenaren blijven melden dat het busje weigert de cabine efficiënt of helemaal niet te koelen. Als dat inderdaad het geval is, controleer dan de condensor op verstopping, want na verloop van tijd kan zich vuil ophopen dat ook de ventilatieopeningen en eventueel de leidingen van de airco verstopt.

Elektrische problemen met de EGR-klep zijn ook een mogelijkheid, terwijl problemen met de verlichting van het interieur vaak voorkomen, vooral bij oudere Transit-modellen. Sommigen hebben problemen gemeld met de elektrische ramen die niet omhoog of omlaag willen, terwijl ook de elektrische sloten het kunnen laten afweten.

Voortijdige panne en bandenslijtage

Het internet staat vol met mensen die klagen over remproblemen met de Ford Transit, die meestal leiden tot de noodzaak om de remmen te vervangen om de 15.000 tot 35.000 mijl, dat is veel te vaak, vooral voor een voertuig dat vaak duizenden mijlen per week. Naar het schijnt is dit probleem te wijten aan het feit dat Ford klevende remklauwen gebruikt die tegen de schijven kunnen schuren, waardoor beide snel verslechteren.

  Veel voorkomende 4.6 Ford motor problemen

Dit leidt tot druk op een bepaald wiel, wat ook kan leiden tot ongelijke voortijdige bandenslijtage. Deze problemen worden nog verergerd voor 4×4 Intelidrive Transit-versies, omdat ongelijkmatige bandenslijtage inherent vaker voorkomt bij AWD Transit-modellen.

Problemen met tractiecontrole en stabiliteitscontrole

Moderne tractiecontrole- en stabiliteitscontrolesystemen zijn een essentieel onderdeel van onze veiligheid en moderne Transit-modellen zijn daar ook mee uitgerust. Deze systemen kunnen echter soms de achterwielen afremmen om te voorkomen dat de bestelwagen slipt, zelfs als dat niet het geval is, waardoor u de controle kunt verliezen.

Toegegeven, deze problemen zijn niet gebruikelijk, en niet al te veel mensen hebben geklaagd over deze problemen, maar hoe dan ook, ze moeten worden vermeld voor degenen die een gebruikte Transit willen kopen.

Afbrekende aandrijfaskoppeling

Last but not least moeten we misschien wel het gevaarlijkste en meest zorgwekkende probleem van de Transit noemen: de achterste aandrijfaskoppeling die van de bestelwagen valt en enorme schade veroorzaakt. Als dit gebeurt, hoort u een luide knal en zal de bestelwagen waarschijnlijk afslaan en alle vermogen uitschakelen.

Aangezien deze hardwarecomponenten vrij stevig zijn, kunnen ze tijdens het ravotten naburige onderdelen beschadigen, vooral de remmen, wat een nog gevaarlijkere situatie kan opleveren. Dit was ook de reden waarom Ford er in 2022 een heleboel terugriep.

FAQ Sectie

Is de Ford Transit 4×4 beter dan de RWD Transit?

Als u uw Transit gebruikt om op de snelweg te rijden en niet door serieus terrein gaat, bent u beter af met gewoon een RWD-systeem. En als je geen of niet al te veel sneeuw tegenkomt, bespaar je best die extra kosten en koop je gewoon een paar hoogwaardige winterbanden, want dat maakt het echte verschil.

  Veel voorkomende problemen met Ford Puma

Het AWD-model is beter voor wie vaak over slecht terrein rijdt en alle mogelijke tractie nodig heeft. In werkelijkheid is de Transit 4×4 de betere versie, maar de noodzaak ervan is niet 100%.

Welke bestelwagens concurreren met de Ford Transit?

De Mercedes Benz Sprinter is waarschijnlijk de gevaarlijkste concurrent van de Transit en wordt vaak vergeleken met de Transit. De realiteit is dat oudere Sprinter-busjes hetzelfde zijn als die van de Transit, maar nieuwere versies zijn veel anders.

De VW Transporter en de RAM ProMaster worden ook vaak als Transit-concurrenten beschouwd, omdat ze een vergelijkbaar laadvermogen hebben en ongeveer even groot zijn.

Waarom is de Ford Transit zo populair?

De Ford Transit is voor veel bedrijven een gemakkelijke keuze omdat het een zeer rendabele bestelwagen is. Hij heeft efficiënte motoren, een goede betrouwbaarheid, een goede grootte en ruimte, en is bruikbaar in zowat elke omgeving. Voor wie op zoek is naar wagenparkvoertuigen is de Transit een veilige keuze, want de Transit is al heel lang de keuze bij uitstek voor wagenparken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts