Veelvoorkomende problemen met Hyundai Kona

Hyundai Kona problemen

De Hyundai Kona is een subcompacte crossover/SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2017. De Kona is er zowel in versies met verbrandingsmotor als met elektrische motor. Deze kleine crossover resideert in een van de meest populaire segmenten deze dagen, wat betekent dat Hyundai veel moeite heeft gedaan om de Kona concurrerend te maken.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, lijkt de Kona zich heel goed staande te houden. Het is niet het meest betrouwbare model dat Hyundai aanbiedt, noch is het het minst betrouwbare model dat Hyundai aanbiedt. Hij zit ergens in het midden en dat is een goed resultaat, want vrijwel alle Hyundai-modellen zijn betrouwbaar als ze goed worden onderhouden.

De meest voorkomende problemen hebben te maken met de motor, de snelheidsregeling, het waarschuwingssysteem voor blinde botsingen, de accu en de remmen. Dit zijn de punten waar u zich op moet concentreren als u een Kona wilt kopen, vooral als u op zoek bent naar een 2e hands model.

Al met al is de Kona een zeer interessante auto en hij lijkt goed te verkopen. Dit komt deels omdat hij in een ongelooflijk populair segment zit, maar ook omdat het een goed afgeronde auto is. Als u er een tweedehands wilt kopen, zorg er dan voor dat u een inspectie uitvoert voor de aankoop, want dat is zo’n beetje een noodzaak voor alle tweedehands auto’s, hoe betrouwbaar ze ook mogen zijn.

Hyundai Kona – Motorproblemen

Waarschijnlijk het grootste probleem waar Hyundai als merk in de recente geschiedenis mee te maken heeft gehad, is er een waarbij veel van zijn auto’s in brand vlogen als gevolg van een fabricagefout in de motor. De Kona maakte ook deel uit van deze groep en het lijkt erop dat Hyundai alleen al in de VS meer dan 277.000 eenheden heeft teruggeroepen. De 2.0L 4-cilinder in zowel de gas- als hybride modellen is de reden vanwege slecht warmtebehandelde zuigerolieringen.

  Audi vs Hyundai betrouwbaarheid - Wat is beter

Deze zorgen ervoor dat olie weglekt en in contact komt met hete onderdelen, wat uiteindelijk tot een motorbrand kan leiden. Als u een waarschuwingslampje voor de motor ziet en er komt rook uit de voorkant van de auto, stap dan onmiddellijk uit de auto, loop weg van de auto en bel de eerste hulpdiensten, want uw auto gaat waarschijnlijk in vlammen op.

Hyundai Kona – problemen met de snelheidsregeling

Adaptieve cruise control is een synoniem geworden met moderne auto’s wat betekent dat de meeste mensen gewend zijn aan deze functie en niet echt bereid zijn om zonder te leven. Als u in een drukke stad woont met veel stop-and-go verkeer, zijn functies zoals deze levensredders, omdat ze de constante noodzaak om te versnellen en te remmen wegnemen.

De Kona wordt geleverd met adaptieve cruise control, maar het systeem staat erom bekend dat het niet in staat is om de snelheid vast te houden om een bepaalde reden. Dit kan vervelend worden, omdat er geen manieren zijn waarop je kunt voorspellen wanneer dit gaat gebeuren. Dit heeft onvermijdelijk tot een aantal ongevallen geleid, omdat de auto gewoon weigerde een bepaalde snelheid aan te houden. Deze zijn te wijten aan defecte sensoren.

Hyundai Kona – dode hoek assistentie systeem problemen

Zowel SUV’s, crossovers als auto’s zijn volumineus en vaak niet de beste als het aankomt op bijzonder bewustzijn en zichtbaarheid. Dikke stijlen veroorzaken dode hoeken, vooral de c-stijl bij auto’s met een aflopende daklijn. Dit vreet aan je dagelijkse rijcapaciteiten en daarom bestaan er systemen zoals dodehoekassistentie om je te vertellen of er zich een auto in je dode hoek bevindt.

  Hyundai Tucson Betrouwbaarheid

Het lijkt er echter op dat de Kona veel problemen heeft met dit systeem, want het systeem staat erom bekend dat het zichzelf uitschakelt wanneer de auto zo’n 5.000 mijl heeft afgelegd.

Hyundai Kona – Problemen met de batterij

We hebben het al gehad over de mogelijke brand die kan ontstaan bij 2.0L 4-cilinder Kona modellen, maar we moeten ook melding maken van een mogelijke brand die ook bij de Kona EV kan ontstaan. Enkele Kona EV-modellen zijn zonder aanwijsbare reden in vlammen opgegaan, wat een schokgolf door het land heeft veroorzaakt en veel eigenaars waren er niet blij mee.

Hyundai bracht eerst een nieuwe batterijbeheersoftware uit om dit op te vangen, maar riep later alle Kona EV-modellen terug vanwege de publieke verontwaardiging.

Hyundai Kona – Problemen met de remmen

Het door Hyundai ontwikkelde Electronic Brake System beloofde een betere manier om je remmen te controleren, maar het lijkt erop dat dit systeem de remprestaties juist kan belemmeren in een echt onveilige mate. Dit systeem kan vaak verschillende inputs verkeerd interpreteren en weigeren op de juiste manier te handelen wanneer u de rem intrapt.
Dit heeft ook geleid tot een landelijke terugroepactie waarbij bijna 10.000 eenheden werden teruggeroepen. Het is nooit een goed idee om uw remprestaties in gevaar te brengen, want dat is een van de belangrijkste systemen die een auto heeft.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai Kona kopen?

Als u geïnteresseerd bent in een subcompacte SUV/crossover die niet te veel geld kost, en die aan al uw dagelijkse rijbehoeften kan voldoen, kijk dan niet verder dan de Hyundai Kona. Deze kleine, maar capabele auto kan in zowat elke situatie uit de voeten, omdat hij zowel in EV- als in ICE-vorm beschikbaar is.

  Hyundai Kona betrouwbaarheid

Aan de andere kant, als je geen fan bent van dit segment en je geen fan bent van wat de Kona biedt als een compleet pakket, ben je beter af zonder hem. Het is een auto die veel behoeften kan bevredigen voor enkelen, maar weinig behoeften voor velen.

Is de Hyundai Kona een terreinauto?

Nee, de Hyundai Kona is zeker geen off-roader en dat is duidelijk op het moment dat je erin stapt. Mensen moeten zich realiseren dat SUV’s en auto’s met een hogere bodemvrijheid niet meer ontworpen zijn voor off-roading, want dat was het verleden.

Auto’s zoals deze zijn echt populair geworden voor gebruik in de stad omdat mensen echt houden van de manier waarop ze eruit zien, en het gevoel dat ze je geven terwijl je achter het stuur zit. Daarom zijn de meeste van deze auto’s geen terreinauto’s, zelfs bij lange na niet.

Is de Hyundai Kona EV een veilige wagen?

De Hyundai Kona is zeker een veilige wagen, want alle moderne Hyundai-modellen hebben een veiligheidsscore van 5 sterren. Dat betekent dat de Kona goed beschermd is bij aanrijdingen, maar ook relatief goed uitgerust is als het gaat om actieve softwarematige veiligheidssystemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts