Auto’s vergelijkbaar met Hyundai Kona

Is de Hyundai Kona een goede auto?

De Hyundai Kona is een subcompacte crossover SUV die in 2017 voor het eerst elektrisch was en binnenkort wordt vervangen door een nieuw model. Hyundai introduceerde ook de Kona EV auto als een standalone elektrisch model van de Kona terug in 2018 die al snel het Kona-model werd waar de meeste mensen in geïnteresseerd waren. Hoe dan ook, we gaan je alle auto’s vertellen die vergelijkbaar zijn met de Hyundai Kona en waarom je voor de ene over de andere zou moeten gaan.

De meest voor de hand liggende concurrent van de Hyundai Kona is de Kia Niro omdat deze twee auto’s wel wat onderdelen met elkaar delen. De Volkswagen ID.4 is een van de meest populaire elektrische auto’s die concurreren met de Kona elektrische auto en daarom gaan we hem hier ook noemen.

De Toyota CH-R is ook een van die auto’s omdat hij heel dicht bij de Kona geprijsd is en omdat hij een vergelijkbaar ontwerp, efficiëntie en technologiefilosofie deelt. Al met al zijn er veel auto’s die op een of andere manier vergelijkbaar zijn met de Hyundai Kona, maar dit zijn de auto’s die mensen het meest waarschijnlijk zullen vergelijken als ze geïnteresseerd zijn in de aankoop van de Kona.

Nu is het tijd om ze allemaal in wat meer detail te introduceren en u te vertellen wat elke auto bijzonder maakt. Dus, als u in de markt bent voor een auto die niet te duur is, een modern uiterlijk en moderne technologie biedt, en een hybride/elektrische auto is, blijf dan zeker kijken!

Hyundai Kona

De normale benzine-aangedreven Kona gaat u terug ergens tussen $ 24.000 en $ 32.000, terwijl de Kona elektrische auto gaat kosten tussen $ 35.000 en $ 43.000. De instap-elektrische carel Kona wordt geleverd met een 147pk 4-cilinder motor, terwijl de top-specificatie benzinemotor het N-Line 4-cilinder model is met 195pk. De Kona elektrische auto biedt een 64kWh batterij, 201pk, en tot 260 mijl bereik op een volledige lading.

  Hyundai i30 vs Toyota Corolla - Wat is beter?

Het beste aan de Kona zijn de sterke motoren, het coole exterieur en interieur, de goede wegligging, 10 jaar garantie op de Kona elektrische auto en een behoorlijk bereik voor de prijs. De nadelen zijn het feit dat alle Kona-modellen worden geleverd met een relatief kleine kofferruimte en niet al te veel ruimte op de tweede zitrij en het feit dat je geen AWD kunt krijgen met de Kona elektrische auto.

Kia Niro

De Kia Niro is de meest vergelijkbare auto met de Hyundai Kona, want hij komt ook met aandrijflijnen met verbrandingsmotor en een volledig elektrisch model. U kunt verwachten om ongeveer $ 27.000-$ 40.000 te betalen voor hybride modellen, terwijl elektrische automodellen tussen $ 40.000 en $ 45.000 kosten. Het hybride model biedt tot 180pk van zijn 1.6L 4-cilinder en een benzinemotor, terwijl de elektrische Niro dezelfde 64kWh batterij biedt als in de Kona elektrische auto met 260 mijl bereik en 201pk.

Qua design is de Kia Niro gloednieuw en dat betekent dat hij er cooler uitziet dan de relatief gedateerde Kona. Hij komt goed uitgerust uit de fabriek, heeft veel technologie en een behoorlijke hoeveelheid ruimte, terwijl de rijeigenschappen niet op één lijn staan met die van de Kona.

Volkswagen ID.4

De VW ID.4 begint bij 38.000 dollar en de topmodellen kosten 51.000 dollar, wat vergelijkbaar is met de Kona elektrische auto aan de onderkant, maar veel duurder aan de bovenkant. De kleinere 58kWh batterij kan ongeveer 208 mijl ver rijden, terwijl de duurdere ID.4 modellen met een grotere 77kWh batterij 280 mijl ver kunnen rijden, wat een behoorlijke upgrade is ten opzichte van de Kona elektrische auto.

  Hyundai i30 vs VW Golf - Wat is beter?

De ID.4 biedt veel meer ruimte dan zowel de Kona als de Niro, het komt ook met een premium badge, een stillere rit, en veel technologie. Howelectric carer, sommigen zeggen dat de ID.4 van binnen wat goedkoop aanvoelt en dat het infotainmentsysteem te ingewikkeld is om te gebruiken.

Toyota CH-R

Als je een paar dollar wilt besparen, maar toch een auto wilt die lijkt op de Hyundai Kona, kun je overwegen om de $25.000-$29.000 Toyota CH-R te kopen, wat ook een subcompacte crossover SUV is. De CH-R wordt door velen beschouwd als een echt goed uitziende auto, zowel van binnen als van buiten, en met Toyota’s betrouwbaarheid voelt het als een verleidelijk vooruitzicht.

De beste CH-R motoren zijn allemaal hybride aangedreven en het lijkt erop dat de 2023 CH-R zou kunnen elektrische caren beschikken over een volledig geëlektrificeerde aandrijflijn ook. De CH-R staat bekend om zijn gebrek aan zitruimte achterin en is lang niet de leukste auto om mee te rijden.

FAQ Sectie

Is de Hyundai Kona de beste auto in zijn segment?

Met zijn eigenzinnige styling en leuke interieur is de Kona zeker interessant, maar er zijn gewoon veel te veel auto’s in dit segment om te zeggen dat er één de beste is. De Kona is niet zo spannend om te rijden als veel andere auto’s hier en het is ook niet de meest moderne of best uitziende. De maximale actieradius van de elektrische auto Kona is niet de beste, terwijl de benzinevarianten ook niet de beste in hun klasse zijn.

  Peugeot e-208 vs Hyundai Kona - Wat is beter?

De gloednieuwe Kia Niro lijkt wel een coolere optie dan de Kona, maar de nieuwe Kona komt ook binnenkort uit en dus is nog even wachten een goed idee.

Is de Hyundai Kona een luxe auto?

De Hyundai Kona is een zeer goed uitgeruste auto met diverse voorzieningen om je het leven gemakkelijk en comfortabel te maken, maar het kan niet gezien worden als een luxe auto. Luxe auto’s uit dit segment zijn de Audi Q3, de BMW X1, de Mercedes GLA, de Volvo XC40 en de Jaguar E Pace.

Al deze auto’s kosten veel meer geld en hebben krachtigere en geavanceerdere motoren. Bovendien is een Hyundai-badge net zo chique als een badge van Audi, BMW of Mercedes.

Wanneer komt de nieuwe Hyundai Konda uit?

Volgens de laatste informatie van Hyundai komt de volgende generatie Hyundai Kona uit in april 2023. Tegen het derde kwartaal van 2023 kunnen we nieuwere Kona-modellen op de weg verwachten. Velen waren bezorgd dat Hyundai gaat stoppen met de Kona, maar dat lijkt niet meer het geval te zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts