Hyundai Kona betrouwbaarheid

De productie van betrouwbare en goedkope auto’s is altijd de topfocus geweest van Hyundai. In de afgelopen jaren en decennia heeft Hyundai een aantal van de beste duurzame SUV’s geïntroduceerd. De Hyundai Kona is een andere uitstekende subcompacte SUV van het merk, die een geweldige uitstraling heeft en comfortabel en schoon rijdt. De Kona is uitstekend bekwaam tegen Ford EcoSport en Nissan Kicks

Overzicht

De Kona is een uiterst elegant ontworpen SUV line-up, het komt ook in een elektrische versie bekend als Kona EV. Het begon zijn marketing in 2017 en is in de eerste generatie. De 5-deurs SUV is slechts verkrijgbaar met één benzinemotor, en de 1,0-liter 3-cilinder produceerde ongeveer 118 pk. De acceleratie van de Kona is niet veel expressief, want hij heeft 11,9 seconden nodig om 0-62 mph te bereiken.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een belangrijke factor om naar uit te kijken als je van plan bent dat je auto vele jaren mee kan gaan. Hyundai staat bekend om zijn betaalbare en zuinige auto’s. De Kona is ook een betrouwbare auto met een betrouwbaarheidsscore van 4,7 op 5, volgens de Kelley Blue Book Consumer Rating Index. Het RepairPal gaf de Kona ook een ongelooflijke score van 4,0 op 5, waarmee het de 4e meest betrouwbare SUV van de 32 is.

Veiligheid

Hyundai Kona overtreft niet alleen andere SUV’s in termen van functies. Hij heeft ook een uitstekende veiligheidsscore. Volgens NHTSA krijgt het 2021 model van de Kona een algemene veiligheidsscore van 5 sterren, wat de maximale score is voor eender welk voertuig.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage van Hyundai is lager dan dat van andere merken zoals Toyota. In het geval van een Kona in een gemiddeld goede staat en een gemiddelde van 12.000 mijl per jaar, zal er een afschrijving van 47% zijn na 5 jaar. De restwaarde van de Hyundai Kona zal rond de $22.904 liggen.

Onderhoud en reparatie

Volgens RepairPal is de Hyundai Kona heel betaalbaar in onderhoud. Voor de nieuwe Kona zijn de jaarlijkse onderhouds- en reparatiekosten $468, terwijl de gemiddelde jaarlijkse kosten over alle modeljaren rond de $652 liggen.

FAQ

Is de Hyundai Kona een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Hyundai Kona is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Kona?

De Hyundai Kona is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 2WD

Wat zijn de pk’s in een Hyundai Kona en heeft deze een turbo?

De Hyundai Kona heeft 147 pk en 132 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Hyundai Kona?

17,02 cm.

Welk type wielen heeft het?

Hyundai Kona heeft 17 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

Wat voor transmissie heeft een Hyundai Kona?

De nieuwe dual-clutch transmissie is beschikbaar op de 2022 Hyundai Kona. De Kona N, de eerste high-performance SUV van de Koreaanse automaker Hyundai, zal voorzien zijn van een achttraps dual-clutch transmissie van het natte type (ook bekend als N DCT).

Is de 2021 Kona betrouwbaar?

De voorspelde betrouwbaarheidsscore voor de 2021 Hyundai Kona is 82 op 100. JD Power voorspelt dat de 2021 Hyundai Kona een betrouwbaarheidsscore van 91-100 zal hebben. Dit wordt beschouwd als het beste, terwijl 81-90 geweldig is, 70-80 is gemiddeld, en 0-69 is redelijk en onder het gemiddelde.

  Ford Fusion Hybrid Betrouwbaarheid

Waar wordt de Hyundai Kona gemaakt?

Hyundai bouwt de 2022 Kona in Zuid-Korea.

Zijn er terugroepacties op een 2021 Hyundai Kona?

Hyundai Motor America (Hyundai), roept bepaalde 2019-2020 Elantra, 2019-2021 Kona, en Veloster voertuigen met 2.0L Nu MPI motoren terug. Motorschade kan worden veroorzaakt door een onjuiste warmtebehandeling van de zuigerolieringen. Een motor die beschadigd is, kan afslaan, wat de kans op een ongeval kan vergroten.

Hebben Hyundais veel problemen?

Nee, dat hebben ze niet. Er is geen reden waarom u zich zorgen zou moeten maken om er een te kopen. Er zijn wel wat problemen met de motoren van de nieuwe voertuigen van Hyundai. Volgens Hyundai Problemen, is de Hyundai Sonata het meest getroffen. Klanten klagen over vastlopen, afslaan van de motor en geluiden.

Is de Hyundai Kona goed in de sneeuw?

Ja, hij is goed in sneeuw. De Hyundai Kona heeft een “Goed” beoordeling in de sneeuw. U kunt met uw Hyundai Kona in de sneeuw en op gravelwegen rijden met het optionele all-wheel-drive systeem. AWD technologie verbetert de tractie en voorkomt slippen. De hoge bodemvrijheid en het lage zwaartepunt van de Hyundai Kona verbeteren zijn prestaties in de sneeuw.

Is de Hyundai Kona snel?

De 2022 Hyundai Kona kan snelheden bereiken tot 149 mph, en hij accelereert van 0 naar 60 in slechts 5,5 seconden. Dit is een snelle SUV, zeker eentje die niet van een luxemerk is. De 2022 Kona N’s 2.0-liter inline-4 motor kan 276 pk en 289 lb-ft koppel produceren.

Hoe lang bestaat de Kona al?

De Kona werd in juni 2017 geïntroduceerd, en de productieversie werd later dat jaar onthuld. Hij bevindt zich tussen de Venue of Bayon, en de Tucson in Hyundai crossover SUV range-up.

Waar staat Hyundai in betrouwbaarheid?

De RepairPal betrouwbaarheidsscore van Hyundai is 4,0 op 5,0. Daarmee staat hij op de vierde plaats van 32 merken. Deze score is gemiddeld over 345 modellen.

Hoe lang gaat een Kona mee?

Als de Hyundai Kona goed wordt onderhouden en er voorzichtig mee wordt gereden, is het een betrouwbare subcompacte SUV. Hij kan 200.000 tot 250.000 mijl meegaan. De Kona kan gemiddeld 13-17 jaar meegaan als er behoudend wordt gereden en jaarlijks 15.000 mijl wordt afgelegd.

Zijn Hyundai’s betrouwbaar na 100k mijl?

Zolang de wagen goed onderhouden wordt, kunnen de meeste Hyundai’s tussen 100.000 en 200.000 mijl meegaan zonder grote problemen. Hyundai is er zo zeker van dat hun auto’s lang meegaan, dat ze een wereldwijd toonaangevende garantie van 100.000 mijl bieden voor alle nieuwe voertuigen.

Wat is beter rav4 of Kona?

De twee motoren die op beide modellen beschikbaar zijn, zijn verschillend. Hoewel de Toyota SUV meer pk’s heeft, is het niet genoeg om het koppel van de turbomotor in de Kona line-up te evenaren. De Kona kan tot 195 pounds-feet koppel leveren, terwijl het maximale vermogen van de Toyota RAV 184 is.

Is de Kona AWD goed?

Ja, het is zeer goed. AWD-systemen helpen tractieverlies te voorkomen bij het rijden op gladde oppervlakken zoals ijs, zand, modder of gras. Een vierwielaandrijving helpt bij een grotere stabiliteit en controle tijdens bochtenmanoeuvres.

Is de Kona Turbo de moeite waard?

Het basismodel wordt geleverd met een 1,6-liter viercilinder motor, maar er is ook een turbocharged 1,6-liter motor optie. Die is het helemaal waard. De 2021 Hyundai Kona turbomotor voegt zo veel toe aan het pakket. Er zijn maar weinig redenen om niet te upgraden naar turbogeladen aandrijflijnen.

  Hyundai Ioniq 5 Electric Betrouwbaarheid

Is de Kona zuinig met brandstof?

De Kona is gewaardeerd op 30 MPG stad en 36 snelweg. Dat is gunstig in vergelijking met andere compacte SUV’s zoals de Honda CRV en Subaru Forester.

Is de Hyundai Kona het waard om te kopen?

Ja, het is het kopen waard. Om vele redenen is de kleine en eigenzinnige Kona een goede keuze. De Kona biedt een premium ervaring tegen een veel lagere kostprijs dan veel van zijn rivalen. Hij is ook zeer aantrekkelijk. De voor- en nadelen van de 2022 Hyundai Kona moeten worden vergeleken om te bepalen of het de investering waard is.

Is de Hyundai Kona er ook als hybride?

Ja, de Kona Hybrid is beschikbaar. Hij maakt gebruik van een 3,3-liter V6-motor gekoppeld aan een paar elektromotoren. Hij levert 281 pk en 295 lb-ft koppel. De KONA Hybrid is uitgerust met zowel een benzinemotor als een elektromotor. De krachtige accu ondersteunt ze samen voor een uitstekend brandstofverbruik en minder uitstoot. Ze kunnen naadloos schakelen tussen de elektromotor en de conventionele motor, waarbij ze soms beide gebruiken.

Is Hyundai Kona hybride betrouwbaar?

Hyundai staat bekend om zijn betrouwbaarheid en al zijn auto’s worden geleverd met een garantie van vijf jaar/onbeperkt aantal kilometers. De Hyundai Kona stond op de eerste plaats, vóór de 74 best beoordeelde modellen in onze 2021 Driver Power Survey, en hij kwam op de tweede plaats voor betrouwbaarheid en bouwkwaliteit.

Is de Kona hybride zelf oplaadbaar?

Deze methode is het beste om uw auto ’s nachts op te laden. De Kona Hybrid is een alternatief om uw voertuig ’s nachts op te laden. Hij heeft een lagere uitstoot, maar betere prestaties en kan zelf opgeladen worden.

Is de Hyundai Kona een elektrische auto?

De 2021 Kona kan ook worden gekocht als een zuivere batterij-elektrische auto. Hij heeft een actieradius van 258 mijl dankzij zijn 64 kilowattuur (kWh) batterijpakket. Daarmee is het een van de meest betaalbare puur elektrische auto’s in Amerika. De Kona EV komt in aanmerking voor kortingen van de staat en lokale overheden.

Is de Hyundai Kona Electric het kopen waard?

We zijn het erover eens dat de 2022 Hyundai Kona Electric elektrisch de moeite waard is om te kopen. U kunt dit voertuig ook in AWD kopen. De Hyundai Kona Ultimate heeft de meeste features, maar niet alle trims.

Hoe lang gaan Hyundai Kona accu’s mee?

De 2022 Hyundai Kona batterij zou tussen 3 en 5 jaar moeten meegaan. Dit kan echter variëren, afhankelijk van het type accu, de grootte van de accu, rijgewoonten en weersomstandigheden. Uw batterij is misschien niet helemaal leeg, maar dat betekent niet noodzakelijk dat hij op zijn best werkt.

Moet ik mijn elektrische auto elke nacht opladen?

U moet uw elektrische auto niet elke nacht opladen. In de meeste gevallen is dat niet nodig. Het kan de levensduur van de batterij van een elektrische auto verkorten door hem elke nacht op te laden.

  Ford Focus Betrouwbaarheid

Zijn Kia Niro en Hyundai Kona hetzelfde?

Zowel de Kia Niro, als de Hyundai Kona compacte SUV’s hebben elektrische of hybride opties. De Niro is beschikbaar met een hybride motor en een volledig elektrisch model. Terwijl de Kona is uitgerust met een verbrandingsmotor, bieden modellen van 2019 en later een volledig elektrische optie.

Hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig?

Omdat de accu, motor en bijbehorende elektronica niet aan regelmatig onderhoud onderhevig zijn, hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig dan traditionele voertuigen. Er is geen regelmatig onderhoud nodig voor vloeistoffen zoals olie en motorolie. Vergelijkbaar met conventionele benzinemotoren zijn er veel minder bewegende onderdelen.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Hyundai Kona?

 • Kia Niro.
 • Ford EcoSport.
 • Chevrolet Trax.
 • Jeep Renegade.
 • Fiat 500X.
 • Toyota C-HR.
 • Honda HR-V.
 • Nissan Kicks.

Wat is beter Kona of Sportage?

De 2021 Hyundai Kona en Kia Sportage lagen erg dicht bij elkaar met vergelijkbare veiligheidstechnologie en infotainmentsysteem. Andy Mohr Hyundai is van mening dat de Kona de beste keuze is als u op zoek bent naar een SUV met top-of-the-line uitrusting, een beter brandstofverbruik en een krachtigere motor.

Wat zijn de nadelen van elektrische auto’s?

 • De batterijen hebben zeldzame metalen nodig.
 • De productie van elektrische auto’s veroorzaakt meer uitstoot.
 • Ze zijn slechts zo groen als hun energiebronnen.
 • Elektrische auto’s kunnen duur zijn in de aanschaf.
 • Je kunt niet zo ver rijden in een elektrische auto.
 • Er zijn niet genoeg oplaadpunten.

Is de Hyundai Kona ruim?

De Kona biedt plaats aan vijf personen. De voorzetels van de Kona zijn comfortabel, ruim en ondersteunend. De achterbank is echter te krap voor de meeste volwassenen.

Heeft Hyundai Kona Android Auto?

Android Auto is beschikbaar in de Hyundai Kona. Hiermee heeft u toegang tot Android apps zoals YouTube Music, Google Maps en Waze via het infotainmentscherm van uw auto. Met Google Assistant kunt u bellen, berichten versturen en spraakopdrachten gebruiken voor navigatie.

Heeft de Hyundai Kona adaptieve cruise control?

De Hyundai Kona, een populaire subcompacte SUV, is terug in 2022. Adaptive Cruise Control zal beschikbaar zijn op het Ultimate trim level.

Heeft de Kona een head-up display?

De gloednieuwe Kona beschikt over een combiner head-up display.

Heeft de Hyundai Kona lederen zetels?

Lederen bekleding: Om te pronken met stijl en elegantie, beschikt de 2022 Hyundai Kona Limited over met leder afgewerkte stoelen. De 2022 Hyundai Kona limited beschikt ook over Android Auto(tm), Apple CarPlay(r) om gemakkelijk toegang te krijgen tot muziek en uw rit aangenamer te maken.

Heeft Kona een goede acceleratie?

Krachtige motor: Hoewel de basismotor van de 2022 Hyundai Kona krachtig is, is de acceleratie beter met de optie met turbocompressor. De crossover is nauwkeurig in de besturing en kan bochten met gemak en controle nemen. Hoewel hij comfortabel is op de meeste wegen, kan de rit soms wat ruw zijn op moeilijkere ondergronden.

Wat voor garantie heeft een Kona?

Uitstekende garantie:
Bumper-to-Bumper Garantie 5 jaar/60.000 mijl
Powertrain Garantie 10 jaar/100.000 mijl
Anti-Perforatie Garantie 7 jaar/onbeperkte kilometers
Beperkte garantie op vervangende onderdelen en accessoires 12 maanden/12.000 mijl

Heeft de Kona klimaatregeling?

De instapmodellen zijn voorzien van afstandsbediening, handbediende klimaatregeling en een handmatig verstelbare bestuurdersstoel met zes standen. Hogere versies zijn voorzien van lederen bekleding, automatische klimaatregeling en een elektrisch verstelbare bestuurderszetel met acht standen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts