Veel voorkomende problemen met de Hyundai i30N

Hyundai i30N

De Hyundai i30N is de meest populaire Hyundai hot hatchback, wat betekent dat hij alle voordelen die je van een hatchback mag verwachten combineert met een schurende motor en een goed afgesteld sportonderstel en chassis. De i30 N werd in 2016 voor het eerst geïntroduceerd als onderdeel van de 3e generatie i30. Sindsdien is de i30 N echt populair.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, slaagt de Hyundai i30 N erin om even betrouwbaar te zijn als zijn basismodel, de i30. Dat is een ongelooflijk goed resultaat, want de i30 is in het algemeen zeer betrouwbaar. Hoe dan ook, geen enkele auto is perfect en we gaan nu alle veel voorkomende problemen met de Hyundai 30N op een rijtje zetten. Wij vertellen u waar u op moet letten als u de i30N via de tweedehandsmarkt wilt kopen.

Allereerst heeft de i30N last van diverse elektrische problemen die vrij algemeen zijn bij veel Hyundai modellen. Andere problemen zijn problemen met diverse actieve veiligheidssystemen, problemen met de brandstofpomp en mogelijke problemen met de bouwkwaliteit en het rammelende en piepende interieur.

Al met al is de i30N een enorm betrouwbare auto, mits goed onderhouden. Ook al is de i30N een hete hatchback, hij is nog steeds betaalbaar. Als zodanig moet het kopen van gebruikte i30 N-modellen niet al te veel problemen opleveren als u weet wat u zoekt.

Hyundai i30N – Elektrische problemen

Om deze lijst te beginnen, moeten we eerst verschillende elektrische problemen noemen die de i30N plagen. Het infotainmentsysteem kan soms haperen of helemaal uitvallen. Dit kan worden opgelost door de auto opnieuw te starten, maar soms moet u het systeem updaten of volledig resetten. De airco kan ook stuk gaan, meer bepaald de airco-condensor.

  Is de Hyundai Ioniq 5 een goede auto?

Let ook goed op alle interieur accessoires, knoppen en schakelaars, want deze kunnen het begeven bij oudere i30 N modellen. De accu en de dynamo hebben niet vaak problemen, maar als ze dat wel hebben, zijn ze meestal ernstig. Controleer daarom ook deze.

Hyundai i30N – Problemen met actieve veiligheidssystemen

Moderne Hyundai-modellen zijn allemaal uitgerust met geavanceerde actieve veiligheidssystemen die ontworpen zijn om u altijd veilig te houden. Sommige van deze systemen zijn beter dan andere. Het actieve lane-keeping assist-systeem kan op sommige markten niet volledig worden uitgeschakeld en dat is een domper, vooral als het systeem problemen begint te veroorzaken.

Enkele eigenaren klaagden dat de i30N naar de ene of de andere kant trekt, wat stressvol kan zijn op een lange snelwegrit. Andere problemen met het veiligheidssysteem hebben te maken met te gevoelige parkeersensoren, die zelfs kunnen worden geactiveerd als er geen fysieke objecten in de buurt zijn.

Hyundai i30N – Problemen met de brandstofpomp

Veel eigenaren hebben gemeld dat de i30N soms last heeft van problemen met de brandstofpomp. Als u zeurende geluiden, gesputter bij het optrekken, problemen met het starten van de motor of het afslaan van de auto bij het starten opmerkt, is de kans groot dat de brandstofpomp de schuldige is. Deze brandstofpompen zijn vervangbaar, wat betekent dat u ze waarschijnlijk ooit zult moeten vervangen.

  Hyundai Palisade Betrouwbaarheid

Bovendien is het bekend dat het brandstoffilter verstopt raakt. Het beste wat u op dit punt kunt doen is de druk van de brandstofpomp aan beide zijden te testen. U kunt de brandstofpomp ook horen als u het contact aanzet. Als u de pomp hoort werken, is de kans groot dat uw brandstofpomp naar behoren functioneert en dat het probleem aan iets anders te wijten is.

Hyundai i30N – Bouwkwaliteitsproblemen en rammelende en piepende interieurbekleding

We zeiden al dat de i30N een zeer betrouwbare auto is, maar dat betekent niet dat hij kwaliteit uitstraalt in het interieur. De i30 N kost ongeveer 43.000 dollar en dat is veel geld voor een i30, maar niet te veel voor een hete hatchback. Hoe dan ook, voor 43.000 dollar zou je verwachten dat de auto wordt geleverd met materialen van hogere kwaliteit aan de binnenkant.

Oudere i30 N-modellen zijn nog erger, want die hebben al een paar jaar na aankoop last van diverse rammels en piepjes. Het probleem wordt nog verergerd door het feit dat deze niet gemakkelijk kunnen worden verholpen omdat u nooit 100% zeker weet wat de oorzaak is.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai i30N kopen?

Als u iemand bent die graag in een hatchback rijdt, maar die u buitengewoon saai vindt, dan is de i30 N misschien wel de perfecte auto voor u. Met een rasperige 4-cilinder motor, een opwindend motorgeluid en een geweldig weggedrag is de i30N veel scherper dan een gewone hatchback en daarom houden zoveel mensen van de i30N.

  Hyundai Kona betrouwbaarheid

Aan de andere kant, als u gewend bent in grotere auto’s te rijden, zal de i30N een beetje te krap aanvoelen. Het is ook niet de meest luxueuze auto, zeker niet voor de prijs. Om een goede aankoopbeslissing te nemen, moet u beslissen wat u belangrijker vindt: een premium badge, comfort en luxe, of snelheid, spanning en weggedrag.

Hoe lang gaat een Hyundai i30N mee?

Het is uiterst moeilijk om goed in te schatten hoe lang een auto meegaat, omdat er veel factoren meespelen. Gezien het feit dat de i30N een zeer betrouwbare auto is, is er geen reden om te denken dat één van deze auto’s niet minstens 200.000 km zou kunnen meegaan. We moeten er echter ook rekening mee houden dat de i30N een prestatieauto is.

Dat betekent dat er met deze auto’s veel agressiever wordt gereden dan met de gewone i30 modellen. Agressiever rijden vereist vaker onderhoud en dat kan de levensduur van een auto ernstig beïnvloeden, vooral van een prestatieauto.

Is de Hyundai i30N een gezinsauto?

De Hyundai i30N kan als gezinsauto worden gebruikt, maar dat is zeker niet de primaire rol van deze auto. De zitruimte is relatief beperkt, zeker voor een auto die zoveel geld kost. Als u een jonger gezin hebt en van prestatiegerichte auto’s houdt, kan de i30N volstaan.

Maar als u een groter gezin hebt, kunt u de i30N beter overslaan, want hij is niet zo comfortabel als veel andere auto’s in deze prijsklasse.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts