Veel voorkomende problemen met Hyundai Veracruz

Hyundai Veracruz

De Hyundai Veracruz is een 7-zits grote SUV/crossover ontworpen om de Hyundai naar een hoger niveau te tillen. De Veracruz werd voor het eerst onthuld in 2006 en werd continu geproduceerd tot 2016, toen hij werd vervangen door het nieuwe vlaggenschip van Hyundai, de Palisade.

Als het gaat om betrouwbaarheid, grote SUV’s hebben de neiging om aanzienlijk slechter dan kleinere tegenhangers, omdat ze zijn complexer en komen met meer functies in. De Veracruz is echter een echt betrouwbare SUV, want de meeste betrouwbaarheidstabellen en onderzoeken geven hem een bijna perfecte score van tenminste 4 van de 5 sterren.

Dit betekent niet dat de Veracruz zonder fouten is, want dat is tegenwoordig onmogelijk. De meest voorkomende problemen met de Hyundai Veracruz zijn problemen met de uitrusting, het elektrisch systeem, de motor, de transmissie en de zuurstofsensor.

Het goede nieuws is dat de Hyundai Veracruz geen last heeft van al te ernstige problemen, maar deze problemen kunnen relatief vaak voorkomen. Al met al is de Veracruz een degelijke gebruikte SUV die veel spullen en mensen kan vervoeren en daarom nog steeds een redelijk populaire SUV is op de 2e hands markt.

Hyundai Veracruz – Uitrustingsproblemen

Waarschijnlijk zijn de meest voorkomende problemen met de Hyundai Veracruz gerelateerd aan diverse uitrustingsstukken en interieur/exterieur bekleding. Zo is het bekend dat de handgreep er vaak af valt, wat nogal zenuwslopend is. Andere problemen zijn problemen met de sleutelhanger, die er vaak niet in slaagt de deuren te ontgrendelen.

We moeten ook vermelden dat de ruitenwissermotoren het kunnen begeven, waardoor de ruiten niet meer goed schoongemaakt kunnen worden. Sommigen hebben geklaagd over gebarsten interieurbekleding, maar dit is meestal te wijten aan slecht onderhoud, vooral als u uw auto voor langere tijd in de zon laat staan.

  Hyundai Tucson Betrouwbaarheid

Hyundai Veracruz – Elektrische problemen

De tweede meest voorkomende groep problemen met de Veracruz heeft te maken met diverse elektrische schakelaars en functies die zonder aanwijsbare reden kunnen uitvallen. Om te beginnen gaan veel waarschuwingslampjes sporadisch branden, vooral die met betrekking tot ESC en ABS. Dit is een slechte zaak, want je weet nooit zeker of je ESC en ABS wel goed werken.

Sommigen hebben geklaagd over de slechte dynamo en anderen over de airco. We moeten ook mogelijke problemen met de buitenverlichting vermelden, meer bepaald de knipperlichten achteraan en het remlicht achteraan, die het vaak begeven. De meeste van deze problemen zijn te wijten aan hardwareproblemen, wat betekent dat ze niet kunnen worden verholpen met eenvoudige updates en resets.

Hyundai Veracruz – Motorproblemen

De motor in de Hyundai Veracruz is relatief betrouwbaar, wat betekent dat de meeste mensen niet veel problemen met de motor zullen krijgen. Er zijn echter nogal wat klachten dat de motor te veel olie gebruikt of zelfs olie lekt via de pakking. De katalysator is een bekende klacht bij veel auto’s met deze motor, dus je moet je aandacht ook richten op de katten.

Als u de Veracruz tweedehands wilt kopen, moet u de afdichtingen doornemen en de oliepakking dubbel controleren, want lekken kan de dynamo beschadigen, wat op zijn beurt de accu kan beschadigen.

  Hyundai Palisade Betrouwbaarheid

Hyundai Veracruz – Transmissie problemen

De automatische 6-versnellingsbak van de Hyundai Veracruz past goed bij het karakter van de auto. Zeker, een moderne full-size SUV heeft meer versnellingen om mee te spelen en zal ook een soepelere transmissie gebruiken. Echter, de 6-traps automaat is bekend om te schakelen op een ruwe manier, zo veel dat het kan schokken de hele auto.

Dit heeft door de jaren heen veel klachten veroorzaakt die Hyundai probeerde op te lossen met talloze software-updates, maar uiteindelijk bleef de transmissie grillig. Al met al zou u een paar keer door de versnellingen moeten gaan om te zien of de Veracruz waarin u rijdt gewoon onregelmatig is of zelfs ernstigere transmissieproblemen heeft.

Hyundai Veracruz – Zuurstofsensor problemen

De O2-sensor is een vitaal onderdeel van het verbrandingsproces van de auto, wat betekent dat hij altijd goed moet functioneren, anders veroorzaakt hij tal van problemen, zoals gebrek aan vermogen of verminderde brandstofefficiëntie. Als u voelt dat uw Veracruz vermogen mist bij het optrekken, en als dit gepaard gaat met een check engine lampje, dan is uw O2 sensor waarschijnlijk de boosdoener.
Ga daarom naar een Hyundai-dealer en vervang de sensor volledig, want alleen zo kunt u dit probleem oplossen.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai Veracruz kopen?

Als u ruimte nodig hebt voor maximaal zeven personen maar geen dubieuze bedragen wilt uitgeven aan iets gloednieuw of iets met een premium badge, kan de Veracruz een geweldige aanvulling op uw garage zijn. Het is een grote SUV met genoeg ruimte voor een heel gezin, uw bagage en zelfs een paar honden.

  Hyundai Ioniq hybride betrouwbaarheid

U zult echter meteen merken dat de Veracruz een auto uit het verleden is, want hij lijkt in geen enkel opzicht op nieuwe Hyundai-modellen. Dit was het tijdperk waarin Hyundai auto’s ontwierp die helemaal niet memorabel zijn, wat betekent dat de Veracruz alles doet wat u wilt, maar in zijn geheel toch vrij saai is.

Waarom stopte Hyundai met de Veracruz?

Sinds hij uitkwam, leek de Veracruz een beetje vaag. Het is een grote SUV met maximaal zeven zitplaatsen, maar zo ziet hij er niet uit. Vanuit welke hoek je ook naar de Veracruz kijkt, de auto ziet er helemaal niet interessant uit, het lijkt alsof hij is ontworpen om saai te zijn.

Maar als je naar de concurrentie kijkt, zijn alle andere SUV’s in dit segment groot, zelfverzekerd en doosachtig, want dat is wat klanten op de meeste markten willen. Daarom kwam Hyundai met de Palisade, die er wel uitziet als een echte full-size SUV.

Is de Hyundai Veracruz een terreinauto?

Om te beginnen wordt de Veracruz af fabriek geleverd met FWD, maar AWD is als optie verkrijgbaar. Geen enkel Veracruz-model is verkrijgbaar met een lage versnellingsbak, wat een beetje een noodzaak is voor een echte terreinauto. De Veracruz is dus geen echte terreinauto en dat is ook nooit de bedoeling geweest van Hyundai.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts