Auto’s vergelijkbaar met Hyundai Ioniq 5

Is de Hyundai Ioniq 5 een goede auto?

De Hyundai Ioniq 5 is een van de meest populaire elektrische auto’s op de huidige markt omdat hij niet zo veel kost en toch een echt uitgebreide en plezierige elektrische autobezitervaring biedt. De Ioniq 5 wordt vaak geprezen om zijn exterieur en interieur, maar ook om hoe veilig, hoe praktisch en hoe efficiënt hij eigenlijk is.

Aangezien steeds meer autofabrikanten tegenwoordig overgaan op het maken van elektrische auto’s, wordt de Ioniq 5 langzaam maar zeker steeds meer bedreigd door zowel Hyundai’s eigen modellen, maar ook door andere merken. In dit artikel noemen we alle auto’s die vergelijkbaar zijn met de Hyundai Ioniq 5 en vertellen we je hoe ze te vergelijken zijn en waarom je voor de een boven de ander zou moeten gaan.

De grootste concurrent van de Ioniq 5 is de elektrische auto van Kia6 , die ook het meest lijkt op de Ioniq 5 van alle auto’s die we hier gaan noemen. De Ford Mustang Mach-E is ook een geduchte concurrent van de Ioniq 5, maar is meer gericht op prestaties. We moeten ook de VW ID.4 noemen, een van de populairste elektrische auto’s ter wereld.

Het is moeilijk om een lijst van elektrische auto’s te maken zonder ten minste één Tesla te noemen, en het Tesla-model dat het meest lijkt op de Ioniq 5 is de Model Y. Deze vijf auto’s vormen het grootste deel van de markt voor kleine elektrische crossovers/SUV’s, en nu is het tijd om diepgaand op elk van hen in te gaan.

Hyundai Ioniq 5

Voor een vanafprijs van ongeveer 40.000 dollar belooft de Ioniq 5 een redelijk geprijsde, maar toch onverminderd ruime en plezierige elektrische auto te zijn. De Ioniq 5 komt in een paar verschillende uitvoeringen en iteraties, afhankelijk van de batterijgrootte en de maximale actieradius. De Ioniq 5 biedt 168 of 320 pk, afhankelijk van het aantal motoren, terwijl de maximale actieradius van al deze motoren ongeveer 305 mijl bedraagt.

  Is de Hyundai Santa Fe een goede auto?

De reden waarom de Ioniq 5 zo populair is, is dat het een van de eerste echt goed doordachte elektrische auto’s op de markt was. Dit betekent dat de Ioniq 5 er van binnen en van buiten geweldig uitziet, veel technologie biedt en veilig, ruim, betrouwbaar en scherp geprijsd is.

Kia elektrische auto6

De Kia elektrische auto6 kost vanaf het begin ongeveer $1.000 meer dan de Ioniq 5, en hij is echt vergelijkbaar met de Ioniq 5 als het gaat om bereik, pk’s, AWD en grootte. Het biedt ook een maximum van ongeveer 310 mijl op een volledige lading die bijna identiek is aan de Ioniq 5, maar hij verslaat de Ioniq 5 omdat hij ook wordt aangeboden met de elektrische auto6 N model dat 576pk biedt.

De redenen waarom iemand de elektrische auto6 zou kiezen boven de Ioniq 5 zijn prestatiegericht rijden, sportieve styling en een meer aandachttrekkende uitstraling. De Ioniq 5 is ruimer dan de elektrische auto6 en voelt ook iets comfortabeler aan, wat te verwachten is omdat de elektrische auto6 de sportievere auto is.

Ford Mustang Mach-E

Voor een prijs van ongeveer 44.000 dollar kunt u ook de Ford Mustang Mach-E kopen, die ook met de Ioniq 5 concurreert, maar meer naar de SUV-kant van de dingen neigt. De overeenkomsten tussen de Mach-E en de Ioniq 5 zijn vooral efficiëntie, AWD, maximale actieradius en veel ruimte. De Mach-E kan worden gekocht met vermogens tussen 266 pk en 480 pk, wat betekent dat de Mach-E krachtiger is.

U kunt een maximale actieradius van ongeveer 300 mijl verwachten, wat vergelijkbaar is met de elektrische auto6 en de Ioniq 5. Het verschil met de Mach-E zit in de styling, want hij is meer SUV-achtig en meer prestatiegericht. Hij biedt meer beenruimte achterin dan de Ioniq 5, maar de Ioniq 5 is elders ruimer.

  Hyundai Equus Betrouwbaarheid

VW ID.4

De ID.4 is de elektrische crossover van Europese makelij die het meest met de Ioniq 5 concurreert. Voor een vanafprijs van minder dan 40.000 dollar is de ID.4 een van de goedkoopste auto’s hier, maar de duurdere modellen rekken die prijs flink op. De ID.4 is vergelijkbaar met de Ioniq 5 omdat hij echt ruim is, even efficiënt, en omdat hij een vergelijkbaar vermogen biedt.

Waar de ID.4 tekortschiet is zijn maximale actieradius, want de basis ID.4 Pro kan maximaal 275 mijl afleggen op een volle lading. Het motorvermogen varieert van 201 tot 300 pk, wat vrijwel gelijk is aan dat van de Ioniq 5. De Ioniq 5 en de ID.4 zijn waarschijnlijk de twee beste elektrische gezinsauto’s op deze lijst, omdat ze over het algemeen de meeste ruimte bieden.

Tesla Model Y

Allereerst begint de Model Y bij 54.000 dollar, wat een stuk duurder is dan de Ioniq 5, maar de meeste mensen doen cross-shoppen tussen de Ioniq 5 en de Model Y. De Model Y is vergelijkbaar met de Ioniq 5 vanwege zijn bereik, ruimte en populariteit, maar ze verschillen ook als het gaat om technologie, wenselijkheid en kwaliteit, die allemaal beter zijn dan de Tesla.

U kunt verwachten dat de Model Y 300-330 mijl doet op een volledige lading, afhankelijk van het model.

FAQ Sectie

Is de Hyundai Ioniq 5 de beste elektrische auto in zijn klasse?

Het kiezen van één beste elektrische auto in welke klasse dan ook is een moeilijke taak, omdat veel dingen ertoe bijdragen dat een model de beste is. Ik zou zeggen dat de Ioniq een van de beste elektrische auto’s in zijn klasse is, omdat hij niet alle soorten kopers tevreden kan stellen. De Ioniq 5 is ontworpen voor wie op zoek is naar comfort, ruimte en goede praktische eigenschappen voor het gezin.

  Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Aan de andere kant zullen prestatiegerichte en sportieve bestuurders waarschijnlijk de voorkeur geven aan de elektrische auto6, de Mustang Mach-E en de Tesla Model Y boven de Ioniq 5.

Is de Hyundai Ioniq 5 een luxe elektrische auto?

Nee, de Hyundai Ioniq 5 is geen luxe elektrische auto, want hij is veel lager geprijsd dan een elektrische auto van echt luxeniveau. Een goed voorbeeld van een “instapmodel” is de Model Y, die minstens $14.000 meer kost dan de Ioniq 5, terwijl volledig uitgeruste modellen het dubbele kunnen kosten van een instapmodel Ioniq 5 ($80.000+).

Wat maakt een goede elektrische crossover?

Een goede elektrische crossover moet er goed uitzien en goed presteren. Dat betekent dat hij uitgerust moet zijn met de modernste technologie en tegelijkertijd een coherente rijervaring moet bieden die in geen enkele categorie tekortschiet. Hij moet een behoorlijke aantrekkingskracht uitoefenen en tegelijkertijd aan andere weggebruikers een elektrisch imago uitstralen.

Hij moet een actieradius van meer dan 300 mijl hebben en zowel DC als AC snelladen ondersteunen. Een 800-volt architectuur is ook welkom, evenals geavanceerde technologieën zoals semi-autonomie, goede bouwmaterialen en een premium badge.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts