Is de Hyundai Santa Fe een goede auto?

Hyundai Santa Fe

De Hyundai Santa Fe is een middelgrote familie-SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in het begin van de jaren 2000. De eerste twee generaties van de Santa Fe waren populair bij gezinnen, maar de echte sprong in populariteit kwam met de laatste twee generaties, vooral het nieuwste model. Daarom is de Santa Fe nu een van de populairste middelgrote familie-SUV’s, maar is de Hyundai Santa Fe een goede auto?

Ja, het nieuwste model Santa Fe is ongetwijfeld een heel goede auto, want juist daarom heeft hij heel wat prijzen gewonnen. Om te beginnen zijn de motoren verfijnd, efficiënt en relatief krachtig. De nieuwe Santa Fe ziet eruit als een echte SUV uit de jaren 2020 dankzij een futuristisch en elegant interieur- en exterieurdesign. De rijervaring is niets bijzonders, maar zal voor de meeste mensen volstaan.

Qua betrouwbaarheid slaagt de Santa Fe erin om in de top 10-20% van meest betrouwbare middelgrote SUV’s op de markt te staan, maar er zijn enkele problemen die het waard zijn om nader te bespreken. Deze omvatten motorproblemen, problemen met de remmen, elektrische problemen en problemen met diverse uitrustingsstukken en functies.

Qua waarde hoort de Santa Fe thuis in de categorie “betaalbare” middelgrote SUV’s en weet zijn waarde op de tweedehandsmarkt redelijk te behouden. De praktische bruikbaarheid is vergelijkbaar met andere SUV’s uit dit segment, wat betekent dat hij gemakkelijk kan worden gebruikt als familievervoerder.

Hyundai Santa Fe – De krachtbron

De nieuwste Santa Fe werd ongeveer een jaar geleden gefacelift toen Hyundai besloot om alle dieselmotoren uit het gamma te schrappen. Als zodanig bestaat de benzinemotor line-up uit een 2.5L 4-cilinder turbomotor die in twee stadia van tuning komt. Het zwakkere model krijgt 194 pk en 182 lb-ft koppel, terwijl het krachtigere model 281 pk en 311 lb-ft koppel krijgt.

  Hyundai Accent Betrouwbaarheid

Als u een diesel Santa Fe wilt, zult u voor de pre-facelift modellen moeten gaan die geleverd worden met een enkelvoudige 2.2L 4-cilinder dieselmotor met 193pk of 203pk. De Santa Fe is ook verkrijgbaar in twee hybride uitvoeringen. De ene krijgt een 1.6L 4-cilinder lijnmotor met 265 pk in combinatie met een elektromotor, terwijl de andere dezelfde opzet gebruikt, maar in totaal 230 pk krijgt.

De Santa Fe is verkrijgbaar als FWD auto of als full-on AWD auto, wat uw keuze zou moeten zijn aangezien dit toch een middelgrote SUV is. Qua efficiëntie kunt u ongeveer 41 MPG verwachten met de oudere diesels, 28 MPG met de huidige benzinemodellen en tot 140 MPG met de hybride modellen.

Hyundai Santa Fe – Ontwerp en chassis

De nieuwste Hyundai Santa Fe ziet er aanzienlijk beter uit in vergelijking met de vorige generaties, die niet zo memorabel waren. Een mix van een boxy SUV design met futuristische elementen, slanke koplampen en een grote grille verhoogt de algemene aanwezigheid van de auto op de weg aanzienlijk. Het interieur is mooi vormgegeven met veel klasse, maar niet op het niveau van een echte luxe SUV.

Het onderstel en de vering zijn afgestemd op gebruiksgemak en comfort. De auto rijdt redelijk over hobbels en helt veel over in bochten, waardoor het absoluut geen sportieve SUV is. Al met al rijdt de Santa Fe zoals de meeste andere middelgrote SUV’s in dit segment.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Nexo

Hyundai Santa Fe – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, stellen de meeste online gerenommeerde bronnen zoals J.D. Power, RepairPal en Consumer Reports dat de Santa Fe in de “meest betrouwbare mid-size SUV groep” thuishoort. Dit betekent veel omdat middelgrote SUV’s notoir duur zijn om te repareren, vooral nieuwere modellen met veel uitrusting en technologie.

De meest voorkomende problemen met de Santa Fe zijn het afslaan van de motor, overmatig olieverbruik en elektrische problemen met het infotainmentsysteem van de auto en de accu/alternator. Ook problemen met de ABS-module, een ontploffend schuifdak en mogelijk zelfs brandgevaar moeten genoemd worden.

Hyundai Santa Fe – Waarde en bruikbaarheid

De basisprijs van een entry-level FWD SE model is stevig onder de 30.000 dollar, wat een zeer goede prijs is gezien wat je krijgt. Een volledig geladen Calligraphy model gaat u terug voor $ 41.000 echt gemakkelijk dat is een beetje moeilijker te slikken als $ 40.000 kan je een aantal pluche SUV’s die zowel groter en krachtiger.

Praktisch gezien is er niets om je voor te schamen, want de Santa Fe biedt ruime zitplaatsen, een grote kofferbak en een geweldig zicht rondom. Hij zit boordevol gezinsvriendelijke voorzieningen, zoals opbergruimtes in het interieur, USB-poorten, draadloze oplaadpads en zonneschermen. Het is ook gemakkelijk om in en uit de Santa Fe te stappen dankzij de grotere bodemvrijheid.

FAQ

Welke auto’s concurreren met de Hyundai Santa Fe?

De dichtstbijzijnde concurrent van de Hyundai Santa Fe is de Kia Sorento, die min of meer dezelfde aandrijflijn en andere onderstellen gebruikt. Andere concurrenten zijn de Subaru Forester, de Honda CR-V, de Nissan Rogue, de Toyota RAV-4, de Jeep Cherokee, de Chevy Equinox, de Mazda CX-5 en de Ford Escape.

  Hyundai Nexo betrouwbaarheid

Dit is een uiterst competitief segment, wat betekent dat er veel meer SUV’s zijn die met de Santa Fe kunnen concurreren, maar dit zijn de populairste.

Is de Hyundai Santa Fe een luxe SUV?

Een volledig geladen Hyundai Santa Fe met de krachtigste motor, AWD en Calligraphy-uitvoering kost ongeveer 40.000 tot 42.000 dollar en dat is zeker veel geld. De “goedkoopste” echte luxe concurrent is echter de Volvo XC90, die begint bij iets minder dan 50.000 dollar. De Mercedes GLE is dichter bij 60.000 dollar, terwijl de BMW X5 meer dan 60.000 dollar kost.

Dat betekent dat de Santa Fe het midden houdt tussen een goedkope SUV en een luxe SUV, maar hij kan absoluut niet concurreren met echte luxe SUV’s.

Hoe lang moet een Hyundai Santa Fe meegaan?

Het is moeilijk te voorspellen hoe lang een auto meegaat, want dat hangt vooral af van hoe goed u hem verzorgt. Maar als we zouden moeten voorspellen, zouden we zeggen dat de Santa Fe gemakkelijk 200.000 tot 250.000 km kan rijden zonder grote onderhoudsbeurten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts