Veelvoorkomende problemen met Hyundai Ioniq 4

Hyundai Ioniq 4 problemen

De Hyundai Ioniq 4 is een 5-deurs hybride/elektrische gezinsauto die geprezen wordt om zijn bruikbaarheid, prijs en uitrusting. De Ioniq 4 werd voor het eerst uitgebracht terug in 2016 en was in productie tot 2022. Het is een over het algemeen echt goede auto met alles wat je nodig hebt om ervan te genieten. Het was ook een van de allereerste Hyundai Ioniq auto’s die nu ongelooflijk populair zijn.

Als het gaat om betrouwbaarheid, zijn er een aantal problemen die wel lijken te zijn gemeenschappelijk met veel Ioniq 4 modellen. Om te beginnen kan de auto vaak vermogen verliezen bij het bergopwaarts rijden, en dit kan worden veroorzaakt door verschillende problemen. Ook de transmissie kan na verloop van tijd problemen geven, waarvan sommige ernstiger zijn dan andere.

Zoals bij veel Hyundai-modellen het geval is, zijn ook de elektrische systemen van de auto gevoelig voor storingen. Deze omvatten zowel essentiële elektrische aandrijfsystemen als elektrische accessoires in de auto. Het navigatiesysteem van de auto lijkt ook voortdurend problemen te ondervinden omdat het zichzelf niet kan updaten en niet goed werkt.

Tot overmaat van ramp heeft de Ioniq 4 ook te kampen met problemen met bepaalde apparatuur, zoals de koplampen en mogelijk zelfs het zonnedak. Al met al is de Ioniq 4 een relatief betrouwbare auto voor wat het is, zoals het geval is met de meeste Hyundai modellen deze dagen.

Hyundai Ioniq 4 – Problemen met vermogenverlies

De Hyundai Ioniq 4 is gevoelig voor plotseling vermogensverlies, vooral bij bergopwaarts rijden. De eerste en meest voor de hand liggende reden hiervoor is een laag laadpercentage van de accu. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar volgens sommige eigenaren kan de Ioniq 4 een laadkabel weigeren zonder dat u daar zelfs maar iets van merkt. Daarom moet u de laadkabel altijd dubbel controleren als u de auto in het stopcontact laat zitten.

  Hyundai Elantra Touring betrouwbaarheid

Dit probleem kan ook worden veroorzaakt door een verstopt brandstoffilter op hybride Ioniq 4 modellen en mogelijk zelfs de brandstofpomp. Al met al, zorg ervoor dat u uw auto naar een dealer brengt zodat zij de auto volledig kunnen inspecteren voordat u weer de weg op gaat.

Hyundai Ioniq 4 – Transmissie problemen

Het transmissiesysteem in de Ioniq 4 lijkt eigenlijk heel behoorlijk te zijn, maar het houdt er niet van om niet onderhouden te worden. De meeste problemen met de Ioniq 4 worden dan ook veroorzaakt door een gebrek aan goed onderhoud. Om te beginnen slippen de versnellingen tijdens het schakelen door vervuilde transmissiebrandstof gevuld met allerlei vuil en puin.

Als u vreemde geluiden hoort tijdens het schakelen, of als de transmissie in het algemeen traag aanvoelt, rijd dan niet met de auto, maar inspecteer hem. Een auto transmissie is een ongelooflijk delicaat stuk van machines die voortdurend onderhoud nodig heeft, anders is het van plan om allerlei problemen te veroorzaken langs de lijn.

Hyundai Ioniq 4 – Elektrische problemen

De meest voorkomende groep van problemen die men kan ervaren met een Hyundai Ioniq 4 is die met betrekking tot de elektrische onderdelen van de auto. Allereerst kan de accu van de auto allerlei problemen veroorzaken door extreme weersomstandigheden, met name extreme kou. De auto ondervindt ook problemen met de koplampen, die niet zo gemakkelijk kunnen worden vervangen als men zou denken.

  Hyundai Sonata betrouwbaarheid

Het is bekend dat de interne batterij soms kortsluiting maakt na 80-100k mijl en dat kan een overvloed aan problemen veroorzaken. Hyundai heeft zelfs de Ioniq 4 teruggeroepen vanwege dit probleem. Tot slot moeten we ook de problemen noemen met diverse accessoires in de auto, zoals telefoonconnectiviteit en het gebrekkige infotainmentsysteem.

Hyundai Ioniq 4 – problemen met het navigatiesysteem

Veel moderne Hyundai modellen lijken problemen te ondervinden met het navigatiesysteem, waarbij het systeem weigert goed te werken. Eigenaren verklaren dat het updaten van het navigatiesysteem naar de nieuwste versie niet toelaat het systeem te gebruiken waarvoor het ontworpen is. Anderen verklaren dat ze auto’s kregen met niet-werkende navigatiesystemen in het algemeen.

Deze problemen kunnen worden opgelost met een harde reset van de PC terwijl de accu is losgekoppeld. Dit is niet iets wat je zelf moet doen als je niet de juiste ervaring hebt. Als zodanig, zorg ervoor dat u uw auto naar iemand met fatsoenlijke ervaring.

Hyundai Ioniq 4 – Uitrustingsproblemen

Als klap op de vuurpijl moeten we het ook nog hebben over problemen met de uitrusting van de auto, zoals het zonnedak en de koplampen. We hebben het er al over gehad dat de koplampen moeilijk te vervangen zijn, maar we hebben nog niet gezegd dat het zonnedak van de Ioniq 4 soms explodeert zonder aanwijsbare oorzaak.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai Ioniq 4 kopen?

De belangrijkste reden waarom men zou overwegen de Hyundai Ioniq 4 te kopen is dat het een zeer betaalbare auto is om te kopen en te gebruiken. Dit betekent dat de Ioniq 4 een van de goedkoopste en goedkoopste hybride auto’s is die u vandaag de dag kunt kopen en die in de behoeften van uw gezin kan voorzien.

  Hyundai Tiburon betrouwbaarheid

Als dat iets is wat u zoekt, moet u zeker overwegen de Ioniq 4 te kopen. Als u echter iets meer wilt, zoals meer luxe, meer gemak, en meer van al het andere, dan is de Ioniq 4 helaas niet de auto voor u.

Is de Hyundai Ioniq 4 beter dan de Toyota Prius?

De Hyundai Ioniq 4 wordt vaak vergeleken met de Toyota Prius omdat deze twee in een vergelijkbare prijsklasse vallen. De meeste mensen kiezen voor de Prius omdat die iets meer ervaring biedt. De Prius heeft meer hybride modellen en is ook beschikbaar met een AWD systeem, terwijl de Ioniq 4 dat niet is.

De Prius lijkt betrouwbaarder te zijn, krijgt standaard LED-koplampen en ook inklapbare spiegels zijn standaard. Al met al is de Ioniq 4 een heel goede auto, maar de Prius is nog steeds de koning van dit segment.

Is de Hyundai Ioniq 4 veilig?

Hyundai is een merk dat op veel zaken focust, veiligheid is er daar één van. U kunt er dan ook 100% zeker van zijn dat de Ioiniq 4 echt een veilige auto is, want hij kreeg een stellaire 5-sterren veiligheidsscore van alle geloofwaardige crashtests. Dit betekent dat zowel de passieve beschermingssystemen als de actieve softwaresystemen van de auto echt goed zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts