Kia Forte betrouwbaarheid

Kia Corporation, beter bekend als Kia, is een Zuid-Koreaanse multinationale autofabrikant met hoofdkantoor in Seoul, Zuid-Korea. Hyundai Motor Company is na Kia Motors de grootste autofabrikant van Zuid-Korea, met een verkoop van meer dan 2,8 miljoen eenheden in 2019. Bekend als de Kia Forte in Korea, de Kia Forte K3 in China, en de Kia Cerato in Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, wordt de Kia Forte sinds medio 2008 geproduceerd door de Zuid-Koreaanse automaker Kia. Er zijn coupé- en sedanmodellen, maar ook hatchbacks en vijfdeursmodellen.

Overzicht

De Forte is leverbaar met twee verschillende motoren: een turbogeblazen 1,6-liter viercilinder met 201 pk en een 2,0-liter viercilinder met 147 pk. De 2.0-liter motor was traag tijdens onze tests, en de CVT hielp daar niet bij. Met twee krachtige motoropties sprint de 2021 Kia Forte in slechts 9,5 seconden van 0 naar 100 km/u en legt hij de kwartmijl af in 16,2 seconden.

Betrouwbaarheid

Over het algemeen is de Kia Forte een zeer betrouwbare auto. De betrouwbaarheid van deze compacte auto is bovengemiddeld in vergelijking met andere auto’s in zijn klasse. De Kia Forte is door RepairPal beoordeeld als ‘Uitstekend’ met een betrouwbaarheidsscore van 4,5 op 5. Compacte auto’s hebben een gemiddelde beoordeling van 4 uit 5.

Veiligheid

De IIHS heeft de Kia een Top Safety Pick toegekend voor 2020-2021, maar alleen als de wagen is uitgerust met specifieke koplampen en een beschermingssysteem tegen frontale botsingen. Alle zes de botsveiligheidsbeoordelingen waren goed. Ze beoordeelden ook het front crash prevention system als “superieur.”

  Chrysler PT Cruiser betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

Dat hangt ook af van de staat en de tijd waarin het voertuig verkeert. In vijf jaar tijd zal een KIA Forte 51% afschrijven en zal de restwaarde $10.786 bedragen.

Onderhoud en reparatie

De gemiddelde kosten van een Kia Forte bedragen $451, en de gemiddelde auto kost jaarlijks $651. Kia Fortes vereisen minder onderhoud dan andere voertuigen.

FAQ

Is de Kia Forte een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Kia Forte is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Kia Forte?

De Kia Forte is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Hoeveel pk heeft een Kia Forte en heeft hij een turbo?

De Kia Forte heeft 147 pk en 132 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: MPI.

Hoe groot is de kofferbak van de Kia Forte?

15.3 Cubic Feet ( 0,433 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Kia Forte?

13,46 cm.

Wat voor soort wielen heeft hij?

Kia Forte heeft 15 X 6 inch stalen voorwielen en 15 X 6 inch stalen achterwielen.

Hoe lang gaat een Kia Forte mee?

Een Kia Forte kan tussen de 150.000 en 200.000 mijl meegaan. U kunt meer dan 200.000 mijl verwachten als u meer aandacht aan de auto besteedt. U moet ook veilig en voorzichtig rijden om de levensduur van uw auto te verlengen.

  Kia Telluride Betrouwbaarheid

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts