Veel voorkomende problemen met de Kia EV6

Kia EV6

De Kia EV6 is een volledig elektrische compacte crossover SUV. Sinds zijn debuut in 2022 is de Kia EV6 een van de populairste en best verkochte volledig elektrische compacte crossover SUV’s. Maar zoals alle auto’s heeft ook dit model te maken met verschillende problemen. Niettemin, wat zijn de gemeenschappelijke problemen met de Kia EV6?

Veel voorkomende problemen met de Kia EV6 zijn een falend schuifdak, remproblemen, structurele problemen, problemen met de voorruit, zichtproblemen, afkeuringen van Kia-dealers en problemen met rijden met één pedaal. Merk op dat dit de eerste problemen zijn die worden opgemerkt en dat er meer kunnen komen naarmate de auto meer kilometers maakt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia EV6?

Remproblemen

Het meest voorkomende probleem met de Kia EV6 zijn remproblemen. Het eerste remprobleem is achteruitrollen. Als de auto tot stilstand komt bij het beklimmen van een heuvel, rolt hij achteruit als het rempedaal wordt ingetrapt. Dit ondanks het feit dat de auto voldoende remkracht heeft om te stoppen, maar toch achteruit rolt.

De andere remproblemen zijn de noodremmen en de parkeerremmen. Ongeacht de remproblemen kunt u ze toch door uw monteur laten verhelpen.

Falend schuifdak

Dit geval komt niet vaak voor bij de meeste Kia EV6-modellen, maar een paar mensen hebben erover geklaagd. Een gebruiker meldde dat zijn schuifdak tijdens het rijden explodeerde. Gelukkig had de bestuurder het zonnescherm gesloten, zodat de glazen niet op hen stortten en ernstige gevolgen veroorzaakten. Dit geval is echter vrij geïsoleerd en Kia heeft nog geen terugroepactie gedaan of toegegeven dat het probleem bestaat.

Problemen met voorruit/zichtbaarheid

Problemen met de voorruit worden veroorzaakt door een falend verwarmings- of ventilatiesysteem. Gebruikers zeggen dat de temperatuur onder de 40 daalt wanneer het systeem niet meer werkt. Het systeem beslaat dan en het zicht is vrijwel nihil. Dit is een zeer ernstig probleem dat kan leiden tot dodelijke ongevallen en verwondingen.

  Kia Sportage betrouwbaarheid

Voordat u het probleem verhelpt, kunt u de voorruit voortdurend schoonvegen met een doek. Zoals de meeste problemen op deze lijst hebben verschillende gebruikers een klacht ingediend, maar Kia heeft nog geen terugroepactie ondernomen.

Structurele problemen

Een ander veel voorkomend probleem met de Kia EV6 zijn structurele problemen. Veel gebruikers hebben geklaagd over een verkeerd afgestelde achterklep. De meesten vinden dit een veiligheidsprobleem, maar Kia heeft nog geen terugroepactie ondernomen. Gebruikers stellen dat het gedeelte van de carrosserie waarmee de scharnieren zijn verbonden, niet sterk genoeg is om de zware, onevenwichtige achterklep te openen en te sluiten.

Als ze dus proberen de verkeerd uitgelijnde achterklep te sluiten zoals nu is ontworpen, veroorzaakt dat schade. Dit probleem doet zich echter voor bij geselecteerde Kia EV6-modellen. Veel eigenaren hebben geprobeerd de achterklep bij te stellen, maar dat is niet gelukt. De beste oplossing is het uitvoeren van carrosseriewerk, wat Kia kan doen als ze de getroffen auto’s terugroepen.

Problemen met één pedaal

Dit is een ander probleem dat sommige Kia EV6-gebruikers hebben vastgesteld. Eén bestuurder verklaarde dat de noodremmen in werking traden wanneer hij in de één-pedaalmodus reed en tot stilstand kwam. Dit is zeer riskant omdat de bestuurder achter u tegen de achterkant van uw auto kan rijden.

De meeste gebruikers corrigeerden dit probleem door het handmatig uit te schakelen. Dit is een hele uitdaging omdat onervaren bestuurders niet weten wat ze moeten doen. Helaas heeft Kia nog geen auto’s met dit probleem teruggeroepen. Als gevolg daarvan. moeten gebruikers het probleem zelf oplossen.

  Kia Amanti Betrouwbaarheid

Kia dealer afkeuringen

Op 25 mei 2022 publiceerde Kia een terugroepactie na het vaststellen van een veiligheidsprobleem dat verband hield met de veiligheid van motorvoertuigen. Aangezien de Kia EV6 is uitgerust met een Shifter Control Unit (SCU) en een parkeerpalactiveringsmotor, kan de SCU het parkeersysteem uitschakelen als er een spanningsschommeling is. Veel gebruikers meldden dat dit gebeurt wanneer de auto is uitgeschakeld en geparkeerd staat.

Bovendien zorgde dit probleem ervoor dat de auto wegrolde, waardoor het risico op een ongeval en letsel toenam. Daarom gaf Kia haar dealers toestemming om de software van de Shifter Control Unit kosteloos bij te werken. Veel Kia EV6-eigenaars klaagden daarentegen dat dealers traag reageerden op serviceverzoeken, waardoor de reparatie vertraging opliep.

FAQ

Is de Kia EV6 een betrouwbare auto?

Ja, de Kia EV6 zou een betrouwbare auto moeten zijn. De meeste betrouwbaarheidsagentschappen verwachten dat de Kia EV6 een bovengemiddelde betrouwbaarheid heeft in vergelijking met andere nieuwe auto’s. Deze voorspelling is gebaseerd op de geschiedenis van de Kia. Bovendien produceert Kia enkele van de meest betrouwbare auto’s op de markt.

Is het duur om de Kia EV6 te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de Kia EV6 is zeer goedkoop. Dit is in lijn met de meeste volledig elektrische auto’s. Kia stelt dat de Kia EV6 gemiddeld 3.960 dollar aan onderhoud nodig heeft gedurende 5 jaar. Op dezelfde nota, zal het slechts ongeveer $ 1.120 aan gepland onderhoud vereisen. Dit helpt gebruikers om ongeveer 70% te besparen in vergelijking met rivalen die op gas rijden.

  Kia Spectra5 Betrouwbaarheid

Hoeveel kilometer gaat een elektrische Kia mee?

De Kia EV6 is de elektrische Kia met de beste actieradius en batterijcapaciteit. Afhankelijk van de uitvoering die u kiest, kan de auto tussen de 230 en 310 mijl afleggen. U mag dus minstens 300.000 tot 400.000 mijl uit de batterij verwachten bij ongeveer 1.500 laadcycli.

Hoeveel kost het om de Kia EV6 op te laden?

De kosten hangen af van waar u de auto oplaadt. Thuis kost het ongeveer 16p/kWh, wat neerkomt op 4,5 kosten per mijl. Is het daarentegen een openbaar laadstation, dan kost het ongeveer 30 p/kWh om 80% op te laden, wat leidt tot 8,3 kosten per mijl. Thuis opladen is dus veel goedkoper dan bij een openbaar laadstation.

Samenvatting

De Kia EV6 is een uitzonderlijke volledig elektrische crossover SUV. Hij ziet er spectaculair uit met moderne functies en een grote actieradius. Bovendien is hij erg populair en efficiënt. Het is echter cruciaal voor gebruikers om te weten welke problemen ze onderweg zullen tegenkomen. En naarmate de auto ouder wordt, kunnen er meer problemen worden ontdekt.

Over het geheel genomen is dit een mooie, strakke, praktische en efficiënte auto voor mensen die een fantastische volledig elektrische crossover SUV wensen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts