Is Mercedes AIRMATIC betrouwbaar?

In de afgelopen decennia heeft Mercedes hun top-end auto’s uitgerust met een complexe en geavanceerde luchtvering systeem genaamd AIRMATIC. Veel potentiële Mercedes klanten vrezen dat het AIRMATIC systeem problemen kan gaan veroorzaken en dus duizenden dollars kost om te repareren.

In werkelijkheid is dit bijna nooit het geval als deze systemen zijn niet zo onbetrouwbaar, noch zo duur om te repareren als de meeste mensen geloven. Inderdaad, oudere Mercedes AIRMATIC systemen waren verre van perfect en je mag verwachten dat een 20 jaar oude auto problemen heeft die voortkomen uit slijtage van onderdelen, het is de realiteit van de techniek.

Het AIRMATIC systeem verving conventionele schroefveren terug in het jaar 2000 met de W220 S-Klasse en sindsdien, heeft Mercedes het systeem met elke nieuwere iteratie verbeterd. Het is een feit dat AIRMATIC zowel complex als ongelooflijk nuttig is.

Het is niet het meest betrouwbare systeem ter wereld, maar het is ook niet het meest onbetrouwbare. Als u er goed voor zorgt en niet als een gek met uw auto rijdt, zou het systeem u lang van dienst moeten kunnen zijn. Overal is veel informatie over dit systeem te vinden, en de nieuwere Mercedessen bieden inderdaad betere iteraties van dit systeem.

Mercedes AIRMATIC kenmerken en voordelen – Redenen om voor AIRMATIC te kiezen

Een echte luxewagen is niet luxueus of comfortabel zonder een geavanceerd luchtveersysteem, en dat is een feit. Echter, er zijn veel meer voordelen aan een gedegen luchtvering systeem dan alleen comfort, het stelt u ook in staat om auto-level de rijhoogte van uw auto, afhankelijk van hoeveel passagiers in de auto.

  Honda Odyssey betrouwbaarheid

Dit zorgt ervoor dat de auto altijd een perfecte rijhoogte die de efficiëntie verhoogt en maakt de auto stabieler heeft. De auto kan zich aanpassen aan specifieke rijomstandigheden, zoals rijden op een snelweg, door zichzelf te verlagen voor een comfortabelere, efficiëntere en stillere rijervaring.

Met AIRMATIC kunt u de vering met een druk op de knop verhogen, wat betekent dat u gemakkelijk lage stoepranden en andere obstakels op de weg, zoals steile opritten, kunt ontwijken. AIRMATIC is ook te vinden op prestatiegerichte AMG-modellen, omdat u hiermee de stijfheid van de ophanging kunt aanpassen, wat de wegligging verbetert.
Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van het systeem is de automatische demping, die ervoor zorgt dat uw auto niet overhelt tijdens het accelereren, afremmen of bij het nemen van een scherpe bocht.

Nadelen van Mercedes AIRMATIC – Waarom u niet voor AIRMATIC moet kiezen

Ook al is het AIRMATIC systeem ongelooflijk nuttig en verandert het volledig hoe een Mercedes zich gedraagt, het is niet perfect. Veel voorkomende problemen in verband met het AIRMATIC systeem zijn problemen met de luchtcompressor, relais problemen, luchtlekken, of luchtveer storingen.

De meeste van deze problemen kunnen gemakkelijk van tevoren worden opgemerkt als uw auto naar de ene of de andere kant overhelt of de rijhoogte verliest, ongeacht de rijmodus. Als dit gebeurt, wordt uw auto een stuk minder efficiënt en een stuk minder controleerbaar.

Het AIRMATIC-systeem kost maar liefst $5000 om volledig te vervangen, hoewel dit zelden het geval is. De nationale gemiddelde kosten in verband met de vaststelling van de AIRMATIC zijn niet zo slecht als iedereen denkt op $ 800 met inbegrip van zowel arbeid en onderdelen.

  Is een Mercedes goed in de sneeuw?

Het systeem kost wel een paar duizend vanaf de fabriek, maar het helpt je doorverkoopwaarde wel een heel stuk.

Mercedes auto’s die het meest profiteren van AIRMATIC

Er zijn drie soorten Mercedes auto’s met betrekking tot de AIRMATIC luchtvering systeem. Sommige Mercedes modellen zijn niet eens beschikbaar met het AIRMATIC systeem op alle, of omdat sommige markten over de hele wereld krijgen het niet.

Sommige Mercedes modellen ook niet komen met het AIRMATIC systeem uit de fabriek, maar je bent in staat om het te krijgen als je bereid bent om te betalen voor het. Tot slot, de zeer high-end Mercedes auto’s komen met AIRMATIC uit de fabriek.

Het heeft geen zin om in een Mercedes Benz S-klasse of een Mercedes Benz GLS zonder AIRMATIC te rijden. Hetzelfde verhaal geldt voor prestatiegerichte modellen zoals de GT 63 AMG. Sommige auto’s zijn lang niet zo comfortabel zonder het AIRMATIC-systeem en zouden dus nooit zonder mogen worden aangeschaft.

Dit gezegd zijnde, worden een Mercedes A-Klasse of B-Klasse niet vaak uitgerust met AIRMATIC omdat ze niet kunnen concurreren met de S-Klasse, de GLS, of de AMG GT.

FAQ Sectie

Hoe lang gaat een Mercedes AIRMATIC-systeem mee?

Dat hangt af van de wagen in kwestie, de manier waarop u ermee rijdt en hoe goed hij wordt onderhouden. U moet echter minstens 100.000 km probleemloos van het AIRMATIC-systeem kunnen genieten. Er zijn veel gevallen waarin deze systemen veel meer dan dat kunnen duren.

Om de levensduur van het AIRMATIC systeem te maximaliseren, dient u de auto altijd te onderhouden wanneer dat nodig is en altijd te kiezen voor originele onderdelen wanneer u iets moet vervangen. Breng de auto ook naar een erkende Mercedes-garage, anders zult u waarschijnlijk veel sneller problemen krijgen.

  Kunt u Mercedes rijden zonder hulpaccu?

Zijn luchtveersystemen de moeite waard?

Mercedes is niet het enige merk dat luchtvering vanuit de fabriek aanbiedt, want bijna elk premium merk biedt wel een vorm van luchtvering aan. Deze systemen kosten vaak een paar duizend dollar uit de fabriek, zodat veel mensen zijn onbeslist als ze bereid zijn om dat soort geld uit te geven als de auto in kwestie is al comfortabel genoeg.

Dat is de bodem van het, als u van mening dat een auto comfortabel genoeg zonder de luchtvering, dan is de luchtvering is waarschijnlijk niet de moeite waard. Echter, geen auto die er zijn zal zo comfortabel noch verfijnd zonder een kwaliteit-gemaakte luchtvering systeem.

Kan ik mijn auto retrofit met een luchtvering systeem?

Er zijn veel bedrijven die luchtvering upgrades aanbieden voor auto’s die niet voorzien zijn van luchtvering. Deze kunnen soms de moeite waard zijn, maar meestal vernietigen deze systemen de restwaarde van uw auto en maken ze hem misschien zelfs een stuk minder betrouwbaar.

Mercedes auto’s die niet komen met luchtvering komen niet in aanmerking voor AIRMATIC retrofits, dus geloof niet iemand die je vertelt anders. Dit komt omdat het AIRMATIC systeem werkt in combinatie met vele andere cruciale auto-onderdelen die allemaal zijn ontworpen met luchtvering in het achterhoofd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts