Wat is de stilste Volvo?

Wat is de stilste Volvo?

Het hebben van een stille auto in een drukke stad is de essentie van wat een luxe ervaring hoort te zijn. Volvo is tegenwoordig een van de meest prominente luxe automerken, omdat het erin slaagt te concurreren met merken als Audi, BMW, Mercedes, Jaguar en Lexus.

Een luxe auto biedt een ervaring waar zuinige auto’s alleen maar van kunnen dromen. Hoogwaardige materialen, een subtiele rit, high-end design, veel gadgets, en een algehele rustige ervaring is wat luxe auto’s het beste doen. De Volvo S90, XC90 en de XC60 zijn de drie stilste Volvo-modellen die er zijn, terwijl de XC40 en de S60 ook ongelooflijk stil zijn.

Om stil te zijn, moet een auto zijn ontworpen met het oog op aerodynamica, moet hij zijn uitgerust met comfortabele banden van topkwaliteit en moet hij veel geluidsisolatie hebben. Bovendien moet de motor trillingsvrij zijn en moet de transmissie de auto altijd op een laag toerental houden.

Al met al maakt Volvo ongelooflijk stille auto’s en iedereen die erin heeft gereden, is het daarmee eens. Als u de stilste Volvo-ervaring wilt, kiest u voor de XC60, de XC90 of de S90 sedan.

Volvo XC60 – De stilste Volvo op de markt

De Volvo XC60 is een compacte tot middelgrote luxe familie-SUV die erin slaagt een geraffineerde, stille en door en door luxueuze ervaring te bieden. De XC60 kost tussen de $42.650 en $69.500, afhankelijk van het model dat u kiest. De optielijsten zijn uitgebreid, maar zijn de moeite waard als u de best mogelijke ervaring wilt.

De XC60 beschikt over een ruime zit- en bagageruimte die bijna de beste in zijn klasse zijn. Wat de aandrijflijn betreft, is de XC60 hoofdzakelijk gebaseerd op een verfijnde 2.0L 4-cilinder motor die ook verkrijgbaar is in hybride vorm voor een volledig elektrisch bereik van maximaal 19 mijl.

  BMW ix3 VS Volvo XC40 - Wat is beter?

De XC60 is ontworpen om stil en boterzacht te zijn. Hij is niet echt wendbaar, want Volvo geeft de voorkeur aan luxe boven al het andere. De reden waarom de XC60 stiller is dan de XC90 is dat hij kleiner en lichter is. De XC90 is niet zo aerodynamisch als de XC60 en de banden zelf zijn ook niet zo slank.

Volvo XC90 – Een ongelooflijk stille Volvo SUV

De Volvo XC90 is een middelgrote luxe familie SUV met een prijskaartje dat varieert tussen de $50.900 en $71.600. De XC90 is een definitieve luxe SUV, want hij is er helemaal niet in een sportieve versie. Volvo wilde van de XC90 de meest comfortabele Volvo SUV op de markt maken en dat betekende ook dat hij extreem stil moest zijn.

Het XC gamma is ook hoofdzakelijk gebaseerd op de 2.0L 4-cilinder motor met een toevoeging van een paar hybride modellen ook. De XC90 is ook verkrijgbaar met zeven zitplaatsen, wat betekent dat het een van de beste middelgrote luxe SUV’s is die er zijn. De XC90 is ongelooflijk stil dankzij een subtiel rijgedrag, veel geluidsisolatie en een relatief aerodynamisch exterieurdesign, zelfs voor een grotere SUV.

Motoren zijn nauwelijks op de achtergrond hoorbaar, zeker als u voor een hybride model gaat. Manoeuvreren bij lage snelheid veroorzaakt geen ongewenste geluiden van de ophanging, terwijl ook de remmen uiterst stil en goed uitgebalanceerd zijn.

Volvo S90 – De stilste Volvo sedan aller tijden

De 2022 Volvo S90 is een knappe, goed uitgeruste middelgrote luxe sedan die kan wedijveren met de BMW 5-serie, de Audi A6 en de Mercedes Benz E-Klasse. De prijs van de S90 varieert vanaf 52.850 dollar en gaat tot ver boven de 60.000 dollar voor de duurste modellen.

  Kunt u onderhandelen met Volvo?

De S90 is ontworpen als een luxe cruiser, wat betekent dat hij boterzacht is, bijna onhoorbaar, en uiterst comfortabel. Een sedan is bijna altijd comfortabeler dan een SUV omdat hij is uitgerust met meer weggerichte banden die doorgaans stiller zijn dan de meeste SUV-banden.

Maar omdat Volvo de XC60 en de XC90 heeft ontworpen om zo stil mogelijk te zijn, gelden deze verschillen alleen voor SUV’s die niet zo gericht zijn op een serene rijervaring. Hoe dan ook, de motoren van de S90 zijn vergelijkbaar met die van zowel de XC60 als de XC90, terwijl de geboden ruimte niet zo goed is, maar goed genoeg.

De S90 wordt vooral gekocht dankzij het verfrissende interieur- en exterieurdesign, de toonaangevende veiligheid en de goede uitrusting direct af fabriek.

FAQ Sectie

Moet ik de Volvo XC60 kopen?

Als u op zoek bent naar een compacte tot middelgrote luxueuze SUV die toonaangevende veiligheid en comfort biedt, dan moet de XC60 zeker in aanmerking komen. Ook al is de XC60 niet bepaald de modernste SUV die er is, toch kan hij zich meten met sommige van zijn nieuwere Duitse rivalen, maar met het extra voordeel dat u weet hoe de auto op de lange termijn presteert.

De XC60 is het stilste Volvo-model omdat hij de perfecte balans heeft gevonden tussen omvang en geluidsisolatie zonder dat de auto vreemd lijkt om in te rijden. De XC60 is ook niet zo opvallend als sommige van zijn Duitse rivalen, wat een goede zaak is als u graag onder de radar blijft.

  Veel voorkomende problemen met Volvo V60

Moet ik de Volvo XC90 kopen?

De Volvo XC90 is het vlaggenschip van de luxueuze familie-SUV van Volvo. Deze zevenzits kolos is gemaakt om u en uw gezin honderden kilometers in alle richtingen te brengen zonder ook maar enig gedoe. De XC90 is ontworpen om het grootste deel van zijn tijd op de weg door te brengen, want het brandstofbereik en de uitrustingslijst af fabriek zijn toonaangevend in zijn klasse.

De XC90 kan met gemak wedijveren met de BMW X5 en de Mercedes Benz GLE als het gaat om zowel het interieur als het exterieur. De XC90 ziet er iets verfijnder uit, maar schiet tekort als het gaat om rijeigenschappen en prestaties.

Moet ik de Volvo S90 kopen?

Als u de stilste, grootste en meest luxueuze Volvo op de markt wilt, dan is de S90 de juiste keuze. De S90 is ook gemaakt om te concurreren met zijn Duitse rivalen, maar de S90 slaagt erin om een beetje de keuze van de liefhebber te zijn, omdat niet veel mensen zelfs maar weten dat de S90 bestaat.

Dat is maar goed ook, want de auto is werkelijk tot de nok toe gevuld met alle veiligheids-, luxe- en comfortvoorzieningen die de beleving zeker de hoogte in stuwen. De S90 is toonaangevend als het gaat om efficiency en veiligheid, en daarom zou u er zeker een moeten overwegen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts